به گزارش خبرگزاری شبستان، آنتونینو دلئو، نماینده دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در ایران، در همایش یکروزه پیشگیری و مبارزه با فساد ضمن قدردانی از سازمان بازرسی کل کشور به خاطر برگزاری این مراسم، پیام بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد را قرائت کرد.
در این پیام آمده است: قبل از هر چیز، مایلم از «سازمان بازرسی کل کشور» جهت برگزاری این مراسم قدردانی نمایم. در ابتدا، اجازه دهید تا قویاً اعلام نمایم که، فساد یک پدیده جهانی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است که تمامی کشورها را تحت تأثیر قرار می دهد. هیچ کشور، منطقه و یا جامعه ای از فساد مصون نیست.
دبیر کل سازمان ملل متحد، جناب آقای بان کی مون، همگان را ترغیب به نشان دار کردن فساد می نمایند. چرا که کشورها را می آزارد، رویه پیشرفت اجتماعی را تضعیف میکند و نابرابری و بی عدالتی ایجاد می کند.
وی در متن پیام خود به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، که هر ساله در 9 دسامبر برگزار می گردد، اظهار کردند: «همه، ما مسئولیت داریم تا در مقابل سرطان فساد اقدام نماییم.»
در ادامه این پیام آمده است: پاسخ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد (UNCA) بنا نهاده شده، که در تاریخ 9 دسامبر 2003، در مریدا/ مکزیک و به منظور امضای اعضا در اختیار آنان قرار گرفت.
بان کی مون در ادامه این پیام یادآور شده است: کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد اولین و تنها ابزار بین المللی است که تمامی موارد مرتبط با فساد را در خود جای داده است. این کنوانسیون توسط 155 کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران، به تصویب رسیده و اعضاء را ملزم به پیشگیری و جرم انگاری فساد، ترغیب همکاری های بین المللی، ارتقای کمکهای تخصصی و تبادل تجربیات مینماید. این کنوانسیون حالت های متفاوتی از فساد را پوشش می-دهد، از جمله تجارت های نفوذ پذیر، سوء استفاده از قدرت و موارد متعدد دیگر در بخش خصوصی. مواد و شروط این کنوانسیون، آن را به یک ابزار استثنایی، به عنوان پاسخی جامع به یک معضل جهانی مبدل مینماید.
این پیام می افزاید: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان پاسدار کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد عمل مینماید. این دفتر از تصویب و اجرا کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد و به طور کلی از برنامه هایی که شامل مواردی درخصوص مبارزه با فساد بوده و منجر به شکل گیری و تقویت ساختار نهادهای مبارزه با فساد میباشند، حمایت می نماید. این حمایت ها میتوانند در غالب ارائه راه کار جهت شکل گیری نهادهای مبارزه با فساد، آموزش و ایجاد ظرفیت های بالقوه باشند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سطح جهانی مشغول فعالیت بوده و به امضاء کنندگان کنوانسیون کمکهای فنی و حقوقی ارائه می نماید.
این پیام ادامه می دهد:در سال 2010، اولین سال اجرا مکانیزم بازبینی، ما همکاری های نزدیکی با ایران داشته ایم. هیأتی از وزارت دادگستری و سازمان بازرسی کل کشور نقش بسیار فعالی در ارزیابی بنگلادش داشتند. در اولین فصل سال میلادی 2012، جمهوری اسلامی ایران توسط بلاروس و اندونزی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. این ارزیابی به جمهوری اسلامی ایران کمک مینماید تا چالشهای پیش رو و کمک های تخصصی مورد نیاز در زمینه فساد را شناسایی نمابد.
بان کی مون در این پیام تأکید کرده است: می خواهم از این فرصت استفاده نمایم و جمهوری اسلامی ایران را به استفاده کردن از مکانیزم بررسی همسان، به منظور شناسایی موفقیتها، چالش ها و کمک های تخصصی مورد نیاز، برای گسترش اجرای مفاد کنوانسیون در سطح ملی، ترغیب نمایم. انتظار می رود از طریق مکانیزم بررسی همسان، پرونده های موفق و مواردی که نیازمند ارتقا بیشتر هستند، شناسایی شوند. رویه، ارزیابی ابزار گران قیمتی است که در اختیار داریم و میتوانیم رویه کشوری مبارزه با فساد را ارتقا دهیم.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران متعهد است، تا از تلاش های ملی مبارزه با فساد که در برنامه همکاری های تخصصی درخصوص مواد مخدر و جرم در جمهوری اسلامی ایران (2014- 2011) پیش بینی و با کمک مالی دولت نروژ حمایت مالی شده است، حمایت نماید. در این راستا، یک سری کارگاه های آموزشی، سمینارها و مأموریتهای طراحی و برنامه ریزی شده اند تا مسئولین کشوری با پرونده های موفق آشنا شوند، بعلاوه، همکاری های تخصصی به منظور گسترش برنامه های ظرفیت سازی کشوری ارائه میگردند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: افراد بیشتری میبایست نقش خود را در مبارزه با فساد ایفا نمایند. اجازه دهید تا از بیانیه دبیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد که به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد صادر نمودند، عبارتی را نقل نمایم، «دیگران نیز میبایست نقش خود را ایفا نمایند.
بان کی مون در این پیام می افزاید: بخش خصوصی نقش مهمی دارد. فساد بازارها را منحرف میکند و هزینه های شرکت ها و در نهایت مصرف کنندگان را افزایش می دهد. شرکت ها می بایست توسعه را گسترش دهند و از طریق برنامه مبارزه با فساد اقتصاد جهانی شفاف تری ایجاد نمایند. ایجاد شراکت قدرتمند و تولید کننده میان بخش دولتی و خصوصی بسیار حائز اهمیت است. به منظور ثابت نگه داشتن سطح فساد، ایجاد فرهنگ امانت داری و تغییر، همکاری با جامعه مدنی نیز مورد نیاز است. سیاستها میبایست به نحوی اتخاذ گردند که با ارتقاء سطح مشارکت در تصمیم گیری های عمومی، از فقرا، زنان و اقلیت جامعه حمایت شود. آموزش یک بخش کلیدی است و اعضاء می بایست ارتقای سطح آگاهی را در تمامی بخش های جامعه تقویت نمایند. جوانان امروز، به داشتن اصول اخلاق و امانت داری، برای پس زدن فساد فردا، نیازمند هستند.
در ادامه این پیام آمده است: امسال، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم و برنامه توسعه سازمان ملل به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، چه کاری به مورد اجرا گذارده اند که موضوع آن «امروز علیه فساد» است. این پیکار کاملاً در بردارنده روح کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل است و هدف از آن، ارتقای این آگاهی است که جلوگیری از فساد مسئولیت تمامی افراد است. تمرکز پیکار مذکور بر اینکه چگونه فساد از تحقق تلاش ها برای نیل به اهداف توسعه هزاره که در سطح جهانی مورد توافق قرار گرفته، ممانعت می کند و اثرات آن بر آموزش، بهداشت، عدالت، دموکراسی، نیکبختی و توسعه می باشد. این پیکار، از مشارکت چند جانبه همه طرف-های درگیر در مقابله با فساد از طریق رسانه های گروهی، ابتکارات نظارتی شهروندان، روشهای پارلمانی و حمایت از فعالیت نهادهای ضد فساد، پشتیبانی و این اقدامات را تشویق میکند.
در پایان این پیام آمده است: در این راستا یک سری پوستر در سطح جهانی به منظور ارتقای اجرای کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل و افزایش آگاهی عمومی در خصوص فساد و تبعات منفی آن، طراحی شده است. این پوسترها با همکاری سازمان بازرسی کل کشور در جمهوری اسلامی ایران توزیع خواهد شد. در خاتمه عرایض خود، مایلم درخواست دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل مبنی بر اینکه امروز هر کسی می باید علیه فساد اقدام نماید را بازگو نمایم. اجازه دهید ما نیز به سهم خود متعهد شویم کسانی را که به فساد مبادرت می ورزند شرمسار و فرهنگی را ایجاد کنیم که رفتارهای اخلاقی را ارج نهد.
پایان پیام/
نظر شما