درک عظمت خدا و حقارت خویش زمینه رشد فردی و اجتماعی است

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت بزرگی و معرفت خداوند گفت: درک عظمت خدا و حقارت خویش در بیان امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه زمینه رشد فردی و اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام مهدوی ارفع» با حضور در حسینیه مجازی نهضت نهج البلاغه خوانی که شامگاه سه شنبه 13 اسفند پس از قرائت حدیث کساء برگزار شد با اشاره به اهمیت بزرگی و معرفت خداوند گفت: درک عظمت خدا و حقارت خویش زمینه رشد فردی و اجتماعی است.

دبیر نهضت نهج البلاغه خوانی افزود: خدایی که دل با او ارتباط می گیرد خدای واقعی است. یک مسیری که مولی علی (ع) برای ما درست کرده اند این است که کوچکی خویش و بزرگی و عظمت خدا را بفهمیم.

وی با بیان این نکته که باید به باور عظمت خدا و حقارت خویش را در برابر خدا برسیم توصیه کرد: کوچک شو و بزرگی خدا را با تمام وجود درک کن؛ وقتی حقارت و باطن حقیر خود را درک کردیم می توانیم عظمت خدا را درک کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما از دو ناحیه مشکل داریم نه عظمت خدا و نه حقارت خود را در مقابل خدا درک کرده ایم مطرح کرد: حضرت علی (ع) خطاب به امام حسن(ع) در نهج البلاغه می فرمایند: حسن جان بنده غیر خودت نشو چون خدا تو را آزاده آفریده است.

حجت الاسلام ارفع افزود: وقتی عبد شدیم، عبد نیازمند مولای خودش است و این اطاعت را در تمام شئونات درک می کند؛ به این واسطه است که از یک طرف عظمت خدا و از طرف دیگر کوچکی خدا را درک می کنیم.

حجت الاسلام مهدوی ارفع ادامه داد: امیرالمومنین(ع) یک رفیقی داشتند که عمدا نامش را در نهج البلاغه مطرح نکردند؛ چه بسا، اگر اسم آن دوست مهم بود در اثر تربیتی سخن، حضرت علی(ع) نامش را می بردند.

وی مطرح کرد: در این مورد خاص حضرت علی(ع) اصرار داشتند که اسم نبرد. چرا؟ چون می خواستند که ما در این حد هم اسیر حواشی نشویم.

این استاد حوزه ادامه می دهد: امیرالمومنین(ع) می فرمایند: « من قدیم ها یک برادر خدایی داشتم» با این بیان این گونه است که حضرت می خواهند بفرمایید بنشینید تا من بگویم که چرا آن دوست نزد من بزرگ است.

حجت الاسلام مهدوی ارفع بیان کرد: در ادامه سرّ این رفاقت را بیان می کند که آن برادر دینی در چشم حضرت علی(ع) بزرگ بود. این که دنیا در نظر او کوچک بود و سپس اوصافی را از او نقل می کنند.

رئیس نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی توضیح داد: امیرالمومنین(ع) به عنوان یک نمونه از اوصاف این برادر دینی می فرمایند که او هرگاه تصمیمی می خواست بگیرد نگاه می کرد که کدام یک با هوای نفس سازگار است آن وقت راه و تصمیمی را انتخاب می کردند که خلاف هوای نفس بود.

حجت الاسلام ارفع در پایان خاطرنشان کرد: وقتی حجاب های باطنی انسان از بین رفت؛ به هر اندازه که ابرهای سیاه کنار بروند خورشید الله تابیده می شود. آن وقت هایی که گناه نمی کنید و عبادت ها بیشتر می شود ببینید چه حسی در شما ایجاد می شود. قلب ها حرم خدا هستند و آرامش نمی گیرند مگر با یاد خدا.

گفتنی است، حسینیه مجازی نهضت نهج البلاغه خوانی هر شب از ساعت با حضور سخنرانان و ذاکران اهل بیت(ع) با قرائت حدیث کساء برگزار می شود علاقمندان می توان با مراجعه به آدرس https://heyat.nahjolbalageh.net از این فرصت معنوی در ایام ماه رجب استفاده کنند. 

کد خبر 901386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha