«شهرود امیرانتخابی» در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه گیلان دارای یک هزار و ۱۷۳ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است گفت: این استان دارای رتبه چهارم به لحاظ تراکم آثار تاریخی در کشور است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با اشاره به همت این سازمان در مرمت و صیانت از آثار تاریخی که هویت استان است به ساماندهی موزه مدرسه حکیم نظامی آستارا اشاره و اظهار کرد: مدرسه تاریخی حکیم نظامی یکی از بناهای ثبت ملی شده گیلان است که با همکاری آموزش و پرورش استان تبدیل به موزه مدرسه شده است.
وی با بیان اینکه بهره برداری از این موزه مدرسه به آموزش و پرورش سپرده شد افزود: متاسفانه با تعطیلی موزه مدرسه حکیم نظامی، ادارهکل میراث فرهنگی گیلان بهمنظور حفاظت و حراست از آثار فرهنگی و بهرهبرداری مناسب از بناهای تاریخی درخواست بهرهبرداری مناسب از این موزه مدرسه را به آموزش و پرورش اعلام کرد و مصوب شد در اسرع وقت نسبت به ساماندهی این موزه اقدام شود.
امیرانتخابی با بیان اینكه مدرسه حکیم نظامی یکی از قدیمیترین مدارس ایران متعلق به عصر قاجاریه است که در سال ۱۲۸۷ هجری خورشیدی تاسیس شده تصریح کرد: این مدرسه از نمادهای فرهنگی آستاراست که مدرسان بزرگی نظیر نیما یوشیج در آن تدریس كردهاند.
وی در ادامه با اشاره به تاسیس موزه ملی خاویار ایران در کیاهشهر گفت: مجموعه بناهای شیلات کیاشهر با مساحت ۷۵ هزار مترمربع دارای بیش از ۲۲ بنای تاریخی چون ساختمانهای نجاری، تراشکاری، جوشکاری، آهنگری، ابریشمسازی، ساختمان ادارای و مالی، کوره صید و خاویارسازی، واحد مسکونی، مهمانسرا، ساختمان ریاست، سردخانه، شورخانه و گورستان روسها میباشد که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان با بیان اینکه این منطقه بهعنوان یکی از مراکز مهم صید و صیادی در گیلان بوده است افزود: این مجموعه با نام قدیمی بندرحسن کیاده در دوره قاجاریه به دلیل ایجاد گمرک و تاسیسات شیلات از رونق خاصی برخوردار بوده است.
وی شیلات کیاشهر را یکی از مراکز عمده صیادی و تولید خاویار در سطح کشور دانست و بیان کرد: این مجموعه تاریخی بهعنوان موزه ملی خاویار ایران طی ۲ سال بهصورت فازبندی به بهرهبرداری میرسد.
امیرانتخابی با بیان اینکه پاکسازی و محوطهسازی این مجموعه طی چند ماه آینده تکمیل و امکان بازدید برای گردشگران فراهم میشود از مردم خواست تا وسایل صید و صیادی، اسناد و مدارک مربوط به این حوزه که به احیا فرهنگی این منطقه کمک میکند را به موزه رشت تحویل دهند تا در راهاندازی موزه ملی خاویار ایران بهنام اهداکنندگان به نمایش گذاشته شود.
نظر شما