به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، چند روزی است که فضای کشور و به ویژه شهر قم میزبان میهمانی ناخوانده ای به نام کرونا شده که از قضاء این میهمان فعلا قصد بیرون رفتن ندارد و در حال جولان دادن است.
میهمانی که برای ضربه زدن آمده البته قدرت چندانی هم ندارد اما با همان توان کم خود حسابی توانسته جو روانی جامعه را به هم بریزد تا جایی که اگر کسی یک سرفه یا عطسه کوچک هم داشته باشد، می ترسد که نکند من هم کرونا گرفته باشم.
طبق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی کرونا از کم خطر ترین بیماری ها است و تقریبا سه درصد افراد مبتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند که این میزان، نصف یا کمتر از نصف آمار مرگ و میر مبتلایان به آنفولانزا در کل جهان است.
اما تفاوتی که این بیماری با دیگر بیماری ها، بحث شیوع و سرایت سریع آن است که همه تمهیدات برای این مسأله باید سنجیده شود. به هر حال با توجه به مسائل پیش آمده جهت دریافت توصیه و همچنین برای اطلاع از اقدامات انجام شده در سطح شهر قم خبرنگار خبرگزاری شبستان سراغ «عبدالله جلالی» رئیس شورای اسلامی شهر قم رفته است.
وی در این گفتگو به توصیه هایی برای بهتر شدن جو روانی و همچنین مقابله بهتر با بیماری کرونا و البته اقدامات انجام شده پرداخته است که متن این گفتگو در پی می آید:
به عنوان سؤال اول بفرمایید بهترین اقدام برای جلوگیری از شیوع و سرایت کرونا در شهر قم و در کل کشور چیست؟
بله متأسفانه چند روزی است که شهر قم درگیری این بیماری شده که البته با همت خود مردم و کادر درمانی بیمارستان ها هرچه سریعتر ریشه کن خواهد شد.
همانطور که رهبر معظم انقلاب در مراسم درختکاری فرمودند، بهترین راه مقابله با این بیماری رعایت اصول بهداشتی و توجه به نکات و سخنان متخصصان این امر است.
شما دیدید که ایشان بر رعایت توصیهها و دستورالعملهای مسئولان در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی تأکید کردند و فرمودند که از این دستورها نباید تخطی شود، چرا که خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هر چه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هر چه به شیوع آن کمک کند، سیئه است.
بنابراین آنچه اهمیت دارد و مورد تأکید بوده و هست رعایت اصول بهداشتی است است که متأسفانه هنوز درصد بسیار کمی از مردم به این اصول توجه ندارند و موضوع را جدی نگرفته اند.
جدی نگرفتن هر بیماری علاوه بر این که جان انسان را به خطر می اندازد موجب به خطر انداختن جان دیگران هم می شود که این هم جایز نیست.
شما وضعیت کنترل بیماری در استان را چطور ارزیابی می کنید، آیا می توان در آینده نزدیک امید به ریشه کن شدن آن داشت؟
بله حتما، همین مسأله ای که بیان کردم و آن هم این که اگر مردم اصول بهداشتی را رعایت کنند و مراقبت های لازم را داشته باشند ما در کمترین زمان ممکن و در کوتاهترین زمان، بر این بیماری فائق آمده و آن را ریشه کن می کنیم.
بنده هم در جلسه ای که در شورای شهر داشتیم حقیقتا از جامعه پزشکی و کادر درمانی تشکر کردم و اقدامات این عزیزان خیلی می تواند برای جلوگیری از شیوع این بیماری مؤثر باشد.
رهبر انقلاب اسلامی نیز مشاهده نمونههای درسآموز از تلاش و فداکاری کادرهای درمانی در رسیدگی به بیماران را نشاندهنده مسئولیتپذیری و تعهد انسانی آنان دانستند.
بنابراین با اقدامات این عزیزان و کمک و یاری مردم هرچه سریع تر این میهمان ناخوانده را از شهر و استان و کشور خود بیرون خواهیم کرد.
به گفته پزشکان یکی از مسائل جدی برای شیوع پیدا نکردن کرونا، عدم تجمع در مراکز مختلف است؛ شما برای این مسأله چه اقدامی انجام داده اید تا مراجعات مردم به شورای شهر و به ویژه شهرداری کمتر شود؟
بله همانطور که می دانید ابتدای هرسال تعرفه ها و عوارضی که از سوی شهرداری اعلام و مردم مکلف به پرداخت آن می شوند، افزایش پیدامی کند و این مسأله موجب مراجعات زیاد مردم در اسفندماه می شود.
مردم در این ایام تلاش و تکاپو دارند تا با حضور در شهرداری مناطق نسبت به پرداخت تعرفه و عوارض خود اقدام کنند تا در سال آینده با افزایش آن مواجه نباشند، از این رو در جلسه ای که اخیرا داشتیم برای این مسأله به جمع بندی خوبی رسیدیم تا مانع مراجعه مردم به شهرداری شویم.
یکی از مصوبات جلسه اخیر در قالب یک طرح دو فوریتی این بود که تعرفه وعوارض شهرداری تا 15 اردیبشهت ماه سال آینده همان تعرفه سال 98 خواهد بود و ما تا آن تاریخ هیچگونه افزایشی نخواهیم داشت لذا مردم از مراجعات حضوری به شهرداری خودداری کنند.
خوشبختانه طبق آماری که به دست آمده، مراجعات مردم بسیار کمتر شده و همین مسأله برای کنترل بیماری کرونا نقش بسزایی خواهد داشت.
همچنینن تلاش زیادی داریم که کارها تا حد ممکن به صورت سیستمی انجام شود و مراجعات حضوری به شهرداری و شورای شهر کاهش پیدا کند، همچنانکه جلسات شورای شهر نیز جز در موارد ضروری و لازم، تعطیل شده است.
برای فضای شهر قم چه اقداماتی در جهت پاکسازی، ضدعفونی سازی و گند زدایی شهر انجام شده است؟
طبق اعلامی که به شهرداری قم شده است، از روزهای گذشته به صورت مستمر مشغول گندزدایی از خیابان ها، پارک ها، مساجد، اتوبوس ها و سایر اماکن عمومی از جمله آرامستان ها هستیم.
بنده خودم اخیرا از برخی آرامستان های استان قم به همراه جمعی از همکاران بازدیدی داشتم و بر این مسأله تأکید کردیم که با توجه به امکان شیوع و گسترش بیماری از این اماکن باید ضدعفونی و گندزدایی آرامستان ها در اولویت قرار بگیرد.
یک مسأله دیگر برخی مشاغلی است که به طور مستقیم با خیابان ها و فضاهای عمومی شهر در ارتباط است و این مسأله ممکن است موجب بیماری برای صاحبان شغل بشود، از جمله عوامل شهرداری در خیابان ها، پارک ها و دیگر اماکن یا مأموران آتش نشانی که ما ناگریز از حضور آنها در تجمعات و خیابان ها هستیم به جمع بندی خوبی رسیدیم.
از جمله برای این عزیزان که نسبت به این بیماری آسیب پذیر تر خواهند بود، تأکید بسزایی بر رعایت اصول بهداشتی کرده ایم و مرتب لباس و بدن این عزیزان ضدعفونی می شود تا هم خودشان و هم دیگران به این بیماری مبتلا نشوند.
اگر در پایان نکته ای لازم می دانید بفرمایید.
باز هم از مردم می خواهیم تا حد ممکن از منزل خارج نشوند، در خانه بمانند و اصول بهداشتی را رعایت کنند و در کنار آن از توکل و توسل به خدا و اهل بیت(ع) نیز غافل نباشیم تا در آینده نزدیک شاهد از بین رفتن کامل این بیماری باشیم.
نظر شما