تمسک به صفات امام جواد، علاج بسیاری از مشکلات/ جلوه هایی از جود و تقوا را در مواجهه با کرونا در کشور می بینیم

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: اگر دو خصلت " تقوا و بخشنده بودن'' را از امام جواد(ع) یاد بگیریم بسیاری از مشکلات امروز قابل علاج است.

آیت الله احمد شیخ بهائی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان به مناسبت دهم رجب المرجب، خجسته زادروز باسعادت امام جواد علیه السلام در خصوص مهمترین نکات شخصیتی امام جواد(ع) که برای جامعه امروز کاربرد دارد، بیان کرد: آن حضرت ملقب به ''تقی'' و ''جواد''  است که این دو لقب خود دو درس دارد.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: تقی به معنای بسیار باتقوا است و تقوا آن حالتی است که انسان مراقبت می کند که به گناه آلوده نشود لذا این روزها سفارش هایی که راجع به این بیماری(ویروس کرونا) می شود که مراقب باشید، این مراقبت ها خود یک نوع تقوا است.

 

 

وی در ادامه افزود: یعنی ما هر چقدر که از این ویروس پرهیز و دوری می کنیم و دائما مواظب هستیم که این ویروس به ما منتقل نشود، این حالتی که ما و مردم نسبت به این ویروس پیدا می کنیم این حالت تقوا است لذا ما نسبت به گناه نیز باید این حالت را داشته باشیم.

 

 

 

حجت الاسلام شیخ بهائی ادامه داد: این تقوای امام(ع)، در حد اعلا برای جامعه ما چه در برخورد با این ویروس منحوسی که در جامعه منتشر شده و چه در برخورد با سایر ویروس های فرهنگی، اجتماعی و گناه و معصیت در زندگی فردی و اجتماعی و شبهاتی که در فضای مجازی منتشر می شود، الگو است که انسان باید تقوا پیدا کند یعنی واکسینه شود و مراقبت کند تا آلوده نشود.

 

 

 

وی در ادامه به صفت دوم امام محمد تقی(ع) اشاره کرد و گفت: صفت دوم جواد یعنی بخشنده و کسی که اضافه بر آنچه که وظیفه اش است به دیگران خدمت می کند؛ یک بخشی از کمک های مالی (مانند زکات، خمس و ...) وظیفه واجب است اما کسانی که اضافه بر این موارد خدمت می کنند مانند کسانی که اهل صدقه بوده و کسانی که اهل خیرات هستند و یا در این وضعیت فعلی کسانی که به جامعه پرستاری و به جامعه پزشکی کمک می کنند و به بیماران خدمات می رسانند یا کسانی که در این اوضاعی که به خاطر ویروس؛ کسب و کارها یک مقدار ضعیف می شود و عده ای از مردم در تامین مایحتاج مشکل دارند که اینجا عده ای از خیرین و گروه های جهادی جمع می شوند و کمک می کنند؛ این ها همه مصداق جواد بودن است.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: چه خوب است که جوانان و مردم ما و آن هایی که مانند جوانان توان دارند از توان خود و آن هایی که سرمایه دارند مانند ثروتمندان از سرمایه خود و آن هایی که مسئولیت و قدرت مدیریت دارند از قدرت خود مایه بگذارند و به اقشار مختلف کمک کنند.

 

 

 

 

وی ادامه داد: جلوه هایی که در اجتماع می بینید مردم چطور به یاری هم می شتابند و آن کسانی که ماسک و وسائل شوینده بین مردم توزیع می کنند و نمونه های مختلفی که به طور مثال کسی که به یک همسایه فقیری کمک می رساند این موارد، نمونه ای از جود و جواد بودن است لذا اگر ما این دو خصلت را از امام محمد تقی(ع) یاد بگیریم بسیاری از مشکلات امروز ما با این دو خصوصیت قابل علاج است.

 

 

 

آیت الله شیخ بهائی در خصوص مهمترین مسائل دوره امامت امام محمد تقی(ع) که کمتر به آن پرداخته شده است، گفت: دوره امامت امام جواد(ع) درحقیقت آغاز تمرین غیبت است؛ یعنی امام رضا(ع) کاملا در دسترس بودند و دوران آزادی بود که شیعیان محضر امام رضا(ع) می رسیدند و نام و شهرت حضرت رضا(ع) تمام جهان اسلام را گرفته و حرف های ایشان مطرح بود اما بعد از شهادت امام رضا (ع) مشکلات عدیده ای برای اهل بیت(ع) پیش آمد.

 

 

 

وی با بیان اینکه ابن الرضا یعنی امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام در شرایط اختناق به سر می بردند لذا ارتباطتشان با شیعیانی که در اطراف پراکنده بودند از طریق وکلا بود یعنی شاگردانی داشتند که به روایات آن ها احاطه داشته که به عنوان وکیل حضرات در شغل هایی که حساسیت برانگیز نبود، قرار داشتند؛ گفت: لذا آن حضرات از طریق این افراد نامه های خود را می فرستادند، سوالات شیعیان را جواب می دادند، وجوهات را دریافت کرده و مشکلات را برطرف می کردند.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: در حقیقت یک نوع تمرین بود برای یک تشکیلاتی که این جامعه عظیم شیعه را که در یک اقلیت و تحت سلطه حاکمان ستم بودند مدیریت می کردند.

 

 

وی افزود: هرچند که وکلا  قبل از این امامین حتی در زمان امام باقر(ع) نیز بود اما در زمان امامین ابن الرضا که دسترسی به معصومین خیلی کمتر بود، نهاد وکالت خود را نشان می دهد و امامین از طریق نامه و وکلا این کارها را انجام می دادند.

 

 

آیت الله شیخ بهایی اظهار داشت: در زمان غیبت هم تقریبا" ما همین وضعیت را در عدم دسترسی به امام زمان(عج) داریم اما حضرات از طریق هدایت های معنوی جامعه اسلامی را هدایت کرده و دل ها را به سمت خدا هدایت می کنند اما حل مشکلات روز و پاسخ مسائل علمی از طریق علما و مراجع و ولایت فقیه حل می شود.

کد خبر 901661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha