به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه شبستان به شرح زیر است:
کل زنجیره ماسک از دهم اسفند برای کمک به وزارت بهداشت، نظارت و کنترل میشود
مهدی صادقی نیارکی شب گذشته (سه شنبه 13 اسفند) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به ارائه توضیحاتی درباره روند تولید مواد شوینده و عرضه آنها پرداخت و با بیان اینکه طبق قانون و آیین نامه وزارت بهداشت، مسئول تامین و عرضه به عهده وزارت بهداشت است، گفت: قبل از بحران ۴۲۱ هزار عدد در شیف تولید، پروانه صادر شده که اکنون به ۷۰۰ هزار عدد ارتقا یافته است.
معاون صنایع وزیر صمت با بیان اینکه از هفته گذشته خطوط تولید افزایش ظرفیت داشته اند، ادامه داد: در ۵ اسفند به تولیدکنندگان ماسک و مواد ضدعفونی،افزایش تولید ابلاغ شده است. همچنین از دستگاههای تعزیرات و سازمان حمایت نیز برای نظارت درخواست همکاری شد که از یازدهم اسفند در کارخانههای تولید، ناظر مقیم داریم که با هماهنگی، امکان ترخیص وجود دارد.
تولید روزانه ۷۳۱ هزار ماسک در کشور/ روزانه ۲۰۰ هزار لیتر الکل در کشور تولید میشود
محمدرضا کلامی شب گذشته (سه شنبه 13 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره روند تولید و عرضه ماسک پرداخت و با بیان اینکه ظرفیت تولید روزانه ماسک در کشور از ۱۰۰ هزار به ۷۳۱ هزار عدد افزایش یافته است، گفت: روزانه به ۵ و نیم میلیون ماسک نیاز داریم که برای رفع کمبود، افزون بر صنایع، اصناف را نیز وارد چرخه تولید ماسک کرده ایم و با توجه به اینکه اکنون بیشتر کشورها از فروش این محصول به دلیل شیوع جهانی کرونا خودداری میکنند، اما تلاش میکنیم بخشی از کمبود بازار را با واردات جبران کنیم.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه روزانه ۲۰۰ هزار لیتر الکل در کشور تولید میشود، ادامه داد: ۸ میلیون لیتر نیز ذخایر وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه توانایی عرضه روزانه ۴۰۰ هزار لیتر الکل تا ۴۰ روز آینده وجود دارد، افزود:پس از آن بنابر اعلام وزارت بهداشت تولید روزانه ۲۰۰ هزار لیتر الکل، پاسخگوی نیاز بازار در حوزه مواد شوینده و ضد عفونی کننده هاست.
کلامی درباره مشکلات موجود در سیستم توزیع نیز گفت: با توجه به اینکه شبکه توزیع در کشور پیشرفت داشته و گسترده شده است، اما در برخی کالاها مانند ماسک که کشش کمتری در بازار داشتند هنوز شبکه سنتی فعال است. ستاد تنظیم بازار به عنوان کارگروه فرادستی کاملا بازار کالاهای اساسی را رصد میکند اما کالاهایی مانند ماسک و الکل از گذشته از طریق شبکه سنتی در داروخانهها توزیع میشود.
عرضه صکوک اجاره ۷۵۰۰ میلیارد ریالی
صکوک اجاره شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام) به مبلغ ۷,۵۰۰ میلیارد ریال در نمادهای صمعاد۲۱۲ و صمعاد۴۱۲ از طریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران طی روزهای آتی عرضه عمومی خواهد شد.
دارایی مبنای انتشار این اوراق تعداد ۱,۹۱۶,۶۸۸,۰۰۰ سهم تحت تملک بانی در شرکت ملی صنایع مس ایران(سهامی عام) با قیمت هر سهم ۳,۹۱۳ ریال است که توسط نهاد واسط از شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات خریداری شده و سپس بصورت اجاره به شرط تملیک به وی واگذار می شود.
این اوراق ۴ ساله و با نرخ اجاره بهای ۲۱ درصد است که این اجاره بها هر شش ماه یک بار توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب دارندگان اوراق واریز می شود. ناشر این اوراق شرکت واسط مالی آذر چهارم (با مسئولیت محدود) بوده و عرضه آن از طریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران صورت می پذیرد.
سپردههای بانکی ۲۷ درصد افزایش یافت
گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری در پایان آبان ماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپردهها بالغ بر ۲۴۲۴۲.۵ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۵۶۹.۱ هزار میلیارد ریال (۲۷ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۳۵۶۹.۱ هزار میلیارد ریال (۱۷.۳ درصد) افزایش نشان میدهد.
بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۱۳۰۷۰.۲ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد معادل ۶۴.۷ هزار میلیارد ریال است.
مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۷۱۲۸.۶ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۱۱۸.۷ هزار میلیارد ریال (۲۲.۳ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۲۰۳۸.۴ هزار میلیارد ریال (۱۳.۵ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۰۴۰.۲ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۱.۳ هزار میلیارد ریال است.
مصوبات شورای پول و اعتبار در حمایت از کسبوکارها در پی شیوع کرونا
در جلسه روزگذشته شورای پول و اعتبار مقرر شد: الف: با توجه به مشکلات حادث شده برای صاحبان کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای کوچک که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا متضرر شده و با مشکلات مالی مواجه شدهاند و با هدف مساعدت و حمایت از صاحبان کسب و کارها (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) که مصادیق آن در مصوبه دولت محترم تعیین خواهد شد، اقساط تسهیلات آنها و نیز اقساط قرضالحسنه کلیه اشخاص طی ماههای اسفند ۱۳۹۸، فروردین ۱۳۹۹ و اردیبهشت ۱۳۹۹ سررسید میشود و به دلیل شرایط بوجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا قادر به بازپرداخت وام و تسهیلات یا اقساط تسهیلات و وام خود در مواعد مقرر نیستند منوط به آنکه بدهی آنها تا تاریخ ۰۱/۱۰/۱۳۹۸ در طبقه جاری قرار داشته باشد، میتوانند اقساط سه ماه مذکور را پس از پایان دوره بازپرداخت اقساط پرداخت نمایند. همچنین درمورد تسهیلاتی که بازپرداخت آنها به صورت دفعی بوده و سررسید آنها در بازهی زمانی یادشده قرار دارند مهلت سه ماهه داده میشود تا پس از سه ماه از سررسید تسهیلات، بدهی خود را بازپرداخت نمایند. بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند در صورت تسلیم درخواست مشتریان مشمول، اقدام لازم را بهعمل آورند.
ب: وام گیرندگان و تسهیلات گیرندگان موضوع بند (الف) به واسطه تمهیدات یادشده، در دوره مذکور مشمول جریمه (مابهالتفاوت نرخ وجه التزام تأخیر تأدیه دین و نرخ سود مندرج در قرارداد) و کارمزد اضافی نمیشوند.
معرفی ۵۰ هزار متقاضی به بانک برای دریافت وام طرح ملی مسکن
محمود محمودزاده با تشریح ضوابط جدید ثبت نام متقاضیان طرح اقدام ملی در فاز دوم ثبت نامها اعلام کرد: در فاز اول ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن مجموعاً ۲۴۰ هزار نفر از متقاضیان در این طرح ثبت نام کردند که بعد از پالایش این متقاضیان به لحاظ برخورداری از شروط تعیین شده به طور متوسط ۵۸ درصد از ثبت نام کننده ها مشمول ثبت نام نهایی در این طرح شدند و تاکنون ۵۰ هزار متقاضی برای دریافت تسهیلات طرح اقدام ملی به شبکه بانکی معرفی شدهاند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی بیشترین تعداد ثبت نام کننده واجد شرایط به میزان ۶۶.۵ درصد متعلق به استان اردبیل و کمترین میزان ثبت نام کننده واجد شرایط بعد از پالایش را مربوط به استان سمنان با ۳۵ درصد اعلام کرد. این میزان در شهر تهران ۴۶.۵ درصد بوده است.
محمودزاده با اعلام اینکه در فاز اول ثبت نام برای طرح اقدام ملی، در سراسر کشور ثبت نام در ۵۳۰ شهر انجام شد خاطرنشان کرد: بنا داریم تا قبل از پایان سال جاری یعنی از روز ۱۷ اسفند ماه، فاز دوم ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن را آغاز کنیم.
بنا بر اعلام وی فاز دوم ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن ابتدا در ۵ استان انجام میشود.
محمودزاده در این باره توضیح داد: از روز شنبه ۱۷ اسفند ماه ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در سامانه اقدام ملی به نشانی Tem.mrud.ir در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، البرز و اصفهان آغاز میشود و سپس در طول هفته ثبت نام در سایر استانها اعلام و انجام خواهد شد.
وی افزود: در این مرحله از ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن یک تفاوت عمده نسبت به مرحله اول ثبت نامها وجود دارد. در مرحله اول به محض تکمیل سهمیه ثبت نام، سامانه بسته شده و متقاضیان دیگر امکان ثبت نام نداشتند. اما در این مرحله برای رعایت نکات بهداشتی و کمک به خانوارها به منظور عدم تردد در سطح شهر به دلیل شیوع بیماری کرونا، برای هر استان و هر یک از شهرها مهلت تقریباً دو روزه برای ثبت نام اعلام شده است. پس از اتمام این مهلت در صورتی که تعداد ثبت نام کننده ها بیش از ظرفیت و سهمیه در نظر گرفته شده باشد از طریق قرعه کشی متقاضیان انتخاب شده و به مرحله بعد که پالایش متقاضی از بابت برخورداری از ضوابط چهارگانه ثبت نام در طرح اقدام ملی است ارجاع میشوند.
محمودزاده گفت: چهار شرط قانونی عمده برای متقاضیان در نظر گرفته شده است که از این طریق متقاضیان واجد شرایط تشخیص داده میشوند؛ اولین شرط آن است که از ابتدای انقلاب متقاضیان از امکانات دولتی در حوزه زمین و مسکن استفاده نکرده باشند که در اصطلاح به آن سبز بودن فرم «ج» میگویند. شرط دوم متأهل بودن یا سرپرست خانوار بودن است. در قالب شرط سوم متقاضیان از ابتدای سال ۸۴ نباید دارای سابقه مالکیت باشند و در قالب شرط چهارم داشتن حداقل ۵ سال سابقه سکونت در شهری که اقدام به ثبت نام برای دریافت واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی میکنند الزامی است.
درخواست اعمال حمایتهای ویژه اقتصادی تا شهریور ۹۹
روسای اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون در نامهای به رییسجمهور با توجه به شیوع بیماری کرونا و تاثیر آن بر بخش اقتصادی، تولیدی، خدماتی، آموزشی، تجاری و غیره و پیشبینی رکود شدید در این بخشها خواستار اتخاذ تمهیدات و حمایتهای خاص از آنها حداقل تا پایان شهریور ۱۳۹۹ شدند.
غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، سعید ممبینی، رییس اتاق اصناف و بهمن عبدالهی، رییس اتاق تعاون طی نامهای به روحانی ضمن تشریح وضعیت حاکم بر اقتصاد به دلیل شیوع کرونا در کشور با رویکرد پیشگیرانه و در راستای جلوگیری از تشدید بحران در حوزه اقتصاد به ویژه در زمینههای تولید، تجارت، خدمات، صنعت حمل و نقل و شبکه توزیع کشور، خواستار اتخاذ تصمیمات ویژه و حمایتهایی به شرح زیر شدند:
الف)
استمهال سررسید اقساط تسهیلات از بهمنماه ۱۳۹۸ لغایت حداقل تا پایان شهریور ۱۳۹۹ بدون تعلق جرائم دیرکرد.
تمدید تسهیلاتی که سررسید تسویه آنها از بهمنماه ۱۳۹۸ لغایت حداقل شهریور ۱۳۹۹ است
تأمین سرمایه در گردش با شرایط سهل و نرخ حمایتی جهت واحدهای تولیدی و تجاری
استمهال حق بیمه سهم کارفرما از بهمنماه ۱۳۹۸ لغایت حداقل پایان شهریورماه ۱۳۹۹ بدون تعلق جریمه
استمهال یا تخفیف مالیاتی برای عملکرد سال ۱۳۹۸
استمهال حداقل هشتماهه تقسیط پرداخت بدهیهای قبلی به سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی
استمهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه از بهمنماه ۱۳۹۸ لغایت حداقل تا پایان شهریورماه ۱۳۹۹ و نیز استمهال پرداخت بدهی معوقه مالیات بر ارزش افزوده قبل از این تاریخ به مدت هشت ماه
تامین منابع و تسهیلات ارزان برای مردم (مخاطبان هدفمند) به منظور تقویت قدرت خرید
استمهال وصول هرگونه عوارض توسط شهرداریها حداقل تا پایان شهریورماه ۱۳۹۹
ب)
در راستای رفع مشکل انسداد مرزها و جلوگیری از ورود کالاهای صادراتی ایران به کشورهای دارای اولویت هدف صادراتی، هیات هایی ویژه متشکل از نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف به کشورهای موصوف اعزام شود.
ج)
به منظور تدوین سیاستها و برنامههای اجرایی حمایتی و نیز ارائه گزارشهای عملکرد به حضرتعالی، کمیتهای مشترک مرکب از نمایندگان جنابعالی و روسای سه اتاق تشکیل شود.
خدمات اینترنت مصرفکنندگان را رایگان کنید
«حسین مدرسخیابانی» در نامهای به «محمدجواد آذریجهرمی» با موضوع تغییر الگوی خرید مردم جهت مبارزه با بیماری کرونا، راهکارهایی برای حمایت از گروههای مختلف شبکه تجاری شامل وارد کنندگان و صادر کنندگان، واحدهای صنفی و همچنین شبکه لجستیکی و مصرف کنندگان پیشنهاد داد.
قائم مقام وزیر صنعت در این نامه درباره اهداف حمایتی نوشت:
۱- حمایت از کسب و کارها برای کاهش فشار هزینهای در شرایطی که کاهش فروش و درآمد دارند.
۲- بهبود زیرساختهای مرتبط با فروش و توزیع کالا و خدمات.
۳- کمک به مصرف کنندگان جهت تامین پایدار موارد مصرفی به صورت ایمن (ایمن از حیث ریسک ویروس کرونا).
قائم مقام وزیر صنعت به حمایت از حمایت از کسب و کارهای فعال تاکید کرده و گفته است: حمایت از کسب و کارهای فعال در این حوزه و ترغیب مصرف کنندگان جهت خرید اینترنتی حائز اهمیت ویژه است و به این منظور پیشنهادهای زیر مطرح میشود:
۱- بهبود و افزایش پهنای باند کشور، به خصوص در حوزه کسب و کارهای اینترنتی (مخصوصا در شهرهای بزرگ درگیر با ویروس)
۲- کمک به کاهش هزینههای مرتبط با ارائه خدمات اینترنتی در پیامک ارسالی به عموم مردم
۳- ترویج استفاده از خرید اینترنتی در پیامکهای ارسالی به عموم مردم
۴- استفاده رایگان و یا با تخفیف ویژه از خدمات اینترنت مصرف کنندگان برای تعامل با کسب و کارهای اینترنتی/
نظر شما