حجت الاسلام والمسلمین دکتر «محسن الویری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، اظهار داشت: مهارت هـای زندگی، حاصـل چاره اندیشـی جامعه شناسـان و روانشناسـانی اسـت کـه می کوشـند تـا راهکاری مشـترک بـرای ایجـاد بهداشـت روانـی فـرد و جامعــه فراهــم ســازند.
استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان این که تصمیم گیری و حل مســأله، از مهمتریــن ایــن مهارت ها اسـت کـه رویکردهـای گوناگـون فکـری در تبییـن چرایی و چیسـتی آن وجـود دارد، گفت: بررسـی برخـی آراء موجـود در ایـن زمینـه، نشـان می دهـد کـه در دهه هـای اخیـر، عـده ای از اندیشـه وران، بـه نقش عنصـر معنویـت در ایـن مهارت هـا توجـه نشـان داده انـد، امـا معنویـت موردنظـر ایـن دسـته از دانشـمندان، سـاخته بشـر و مبتنی بر جهان بینی انسـانمدارانه اسـت که بـه ناچـار، متأثـر از محدودیت هـای نظـری برخاسـته از عصـر جدیـد اسـت.
وی با بیان این که ایـن معنویـت، اگـر خاسـتگاهی وحیانـی و توحیـدی داشـته باشـد، می تواند نقش تعیین کننـده و جهت دهنـده ای در همـه مهارتهـای زندگـی بـه ویـژه مهـارت تصمیم گیـری و حـل مسـأله داشـته باشـد، گفت: واکاوی احادیـث برگزیـده امــام جــواد(ع)، تصویــری گویــا از تأثیــر معنویــت وحی بنیــاد و باورهــای الهـی را در مهـارت تصمیم گیـری و حـل مسـأله در اختیـار مـا قـرار می دهـد.
حجت الاسلام والمسلمین الویری عنوان کرد: با توجه به سخنان امام جواد(ع) تنظیـم رابطه انسـان بـا خـدا و ترسـیم مسـیر عبودیـت، عنوانـی جامـع و کامـل اسـت کـه در ذیـل آن می تـوان بــه کارکردهــای عوامــل اجتماعــی و نقــش آنهــا در ایــن مســیر اشــاره کرد.
وی تصریح کرد: البته در ایــن مسـیر نبایـد از چیسـتی مقـام بندگـی غفلـت کـرد و بـه بهانـه جزیینگـری و کارآمـدی برخـی تکنیکهـای برآمـده از سـوی اندیشـمندان، دنبـال جایگزینـی ایـن تکنیک هـا در فضــای آموزه هــای وحیانــی بــود. آبشــخور اصلــی عناو ینــی چــون: مهارتهــای زندگـی، بهداشـت روانـی، فلسـفه بـرای کـودکان و راههـای شـاد ز یسـتن، بایـد سـیره اهل بیـت(ع) باشـد.
این پژوهشگر تاریخ و تمدن با بیان این که کمـال هـر تصمیـم، انجـام دادن آن بـا تـوکل بـه معنویـت مطلـق الهــی و تفویــض امــور بــه دســت خالــق مطلــق هســتی اســت، گفت: طبق سخنان امام جواد(ع) مقــام بندگــی زیســت انسـان ها را به سـوی منطقـی رهنمـون می سـازد کـه در آن، هـر نـوع فردگرایـی و معنویـت معطــوف بــر انســان مداری، تنهــا در ســایه توحیــد و بندگی، مســیر زندگی را تعییــن می کند.
نظر شما