خبرگزاری شبستان- البرز: حضور در نهاد مسجد برای بسیاری از نوجوانان و جوانان که قدر زمان زندگی و حیات خویش را می دانند یک فرصت است. فرصتی که تنها برای سرگرمی نیست. به عبارت بهتر این فرصت یک بستر کارآمد برای رشد یافتن خود و دیگران است. فعالانی که بخشی از زندگی خود را در کانون فرهنگی هنری مسجد صرف می کند بر این باور هستند که مومن عاشق، خیلی فرصت سرگرمی ندارد و به همین دلیل قدردان لحظات حضور خویش در مسجد هستند.
فعالیت در جمع فعالان مسجدی که نعمت توحید، اخلاص، ولایت، فقاهت و عمل را برخوردار هستند قطعا با وسوسه و مزاحمت هایی همراه است که از شیطان، نفس، دوستان و دشمنان مایه می گیرد. دانستن این بینش ها و گرایش ها دست مایه رشد و ارتقاء معرفت فکری و حرکتی در مسیر زندگی است.
با باور به این موارد، نگاهی به کانون فرهنگی هنری مسجد جامع رزکان نو می اندازیم. کانون فرهنگی هنری مسجدی که توانسته است در طرح ملی فهما شایسته تقدیر شود.
آغاز به کار این کانون فرهنگی هنری مسجد به زمانی برمی گردد که مسجد پنج ضلعلی رزکان نو که به دوران صفویه برمی گشت با اهتمام نیروهای فعال این کانون به مسجد جامع سه طبقه ای در مساحت بیش از 500 متر تبدیل شد. البته همان فضای مسجد شش ضعلی نیز با همان ساختار محفوظ شد و کاربرد آن کتابخانه ای و مطالعاتی است.
بلوغ فکری فعالان کانون فرهنگی هنری شهید مطهری مسجد جامع رزکان نو در طرح ملی فهما به ظهور نشست و این کانون مسجد را شایسته تقدیر کرد.
مسجد رزکان نو با ساختار مدیریتی بانوان اداره می شود
یکی از جاذبه های مسجد جامع رزکان نو، ساختار مدیریتی آن است. آن چنان که بانوان به عنوان یکی از مهم ترین بخش های اجتماعی، فرهنگی و هنری جامع سهم ویژه ای در پویایی این مسجد دارند.
« مریم شورمیج» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص فعالیت کانون فرهنگی هنری مسجد جامع رزکان نو گفت: روحیه همبستگی و هم افزایی مهم ترین دلیل موفقیت و رمز پویایی این مسجد است.
مدیرکانون فرهنگی هنری شهید مطهری افزود: کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی یکی از رویکردهای مدیریتی و فعالیتی در مسجد جامع رزکان نو است. اینکه در هر برهه ای از زمان که فرصتی فراهم شود نمایشگاه کارآفرینی از دستاوردهای بانوان مسجد را به عرصه نمایش بگذاریم.
به گفته شورمیج، آشپزی، شیرینی پزی، خیاطی، گلدوزی، گل کاری، هنرهای دستی و ... از جمله محورهایی است که در این مسجد در جهت تأمین زندگی و معیشت خانوارها در قالب آموزش و فروش مورد توجه است.
وی توضیح داد: یکی از علل موفقیت کانون فرهنگی هنری مسجد همراهی و هم افزایی با پایگاه بسیج است که معتقدیم بدون این اصل نمی توان موفقیت های یک مسجد تراز اسلامی را انتظار داشت.
مدیرکانون فرهنگی هنری شهید مطهری مطرح کرد: سازمان دهی و کار گروهی زمینه وضع جدیدی از ساز و کار فرهنگی و هنری را ایجاد می کند چیزی که در روند ساخت و ساز مسجد و پیشرفت فیزیکی آن شاهد بودیم.
شورمیج توضیح داد: همراهی امام مسجد و پایگاه مسجد، تبادل نظر و هم فکری همچنین مساعدت در پیشبرد برنامه ها از دیگر قواعدی که براساس آن امروز توانسته ایم شایسته تقدیر در طرح ملی فهما باشیم.
رفاقت باور اصلی در روند فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجدتراز اسلامی است
« حجت الاسلام کاظم شکری» نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز با تبریک موفقیت کانون فرهنگی هنری شهید مطهری در اجرای طرح ملی فهما گفت: همبستگی، رفاقت و وحدت رویه در برنامه ها از اصول اساسی موفقیت این کانون فرهنگی هنری مسجد است.
مدیرستاد هماهنگی هنری مساجد البرز افزود: کانون فرهنگی هنری شهید مطهری از کانون های شاخص و اثرگذار مساجد استان البرز است که همواره با حضور پرشور در صحنه توانسته است جایگاه حقیقی و رسالت شکل گیری کانون فرهنگی هنری مسجد را نشان دهد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به نیازهای کانون های فرهنگی هنری مسجد و نقش آنان در تعالی فرهنگی مطرح کرد: مساجد به صورت مردمی اداره می شوند همچنین کانون های فرهنگی هنری نیز که برخاسته از نهاد مسجد هستند نیز با بهره گیری از ظرفیت فعالان مسجدی مزد مالی ندارند و در بسیاری از موارد از هزینه و درآمد شخصی خود برای مسجد هزینه می کنند.
حجت الاسلام شکری توضیح داد: آن چه در میان فعالان مسجدی و نیروهای کانون های فرهنگی هنری مساجد نشان می دهد بهره مندی از یک انگیزه الهی و معرفتی است.
فعالیت فعالان کانون فرهنگی هنری شهید مطهری مسجد جامع رزکان نو، بیانگر باور انسان هایی است که با باور به خود و ایمان درونی سعی دارند تا زمینه ساز تحولات اثرگذار معرفتی باشند.
نظر شما