به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۷ اسفند ماه شبستان به شرح زیر است:
هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۹۸ هزار و ۹۰۰ تومان/دلار در کانال ۱۴ هزار تومان
امروز (شنبه 17 اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 598 هزار و 900 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1674 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 750 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 919 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 950 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 750 هزار تومان و سکه یک گرمی 960 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
امروز (17 اسفند) در بازار آزاد ارز دلار 14 هزار و 995 تومان، یورو 16 هزار و 503 تومان، پوند 19 هزار و 812 تومان، دلار استرالیا 10150 تومان، دلار کانادا 11 هزار و 427 تومان، یوان چین 2218 تومان، لیر ترکیه 2524 تومان ارزشگذاری شده است.
این در حالی است که (پنجشنبه 15 اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 598 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1639 دلار ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 830 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 921 تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 990 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 760 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.
(15 اسفند) در بازار آزاد ارز دلار 15379 تومان، یورو 16699 تومان، پوند 19839 تومان، درهم امارات 4239 تومان، دلار استرالیا 10245 تومان، دلار کانادا 11553 تومان، یوان چین 2243 تومان، لیر ترکیه 2547 تومان ارزشگذاری شده بود.
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز (شنبه ۱۷ اسفند) اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۳ ارز مانند یورو و پوند افزایش و قیمت ۱۵ واحد پولی دیگر کاهش یافت. نرخ دلار و ۸ ارز دیگر نیز ثابت ماند.
طرح ملی پرداخت با کد QR برای مقابله با ویروس کرونا عملیاتی میشود
بانک مرکزی در راستای تسهیل انجام تراکنشهای کارتی و ارتقاء سطح بهداشت خدمات پرداخت، بحث کیف پول الکترونیک و پرداخت با کد QR را پیش از ورود ویروس کرونا به کشور به صورت جدی در دستور کار داشت و در همین زمینه نیز اقداماتی برای ایجاد زیرساخت از سوی شرکتهای پرداخت و بانکها انجام شده بود و راهکارهایی نیز به مرحله عملیاتی و اجرایی رسیده بود، اما با توجه به لزوم افزایش رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا، بانک مرکزی در راستای اجرای پیشنهاد مطرح شده از سوی وزارت بهداشت و سازمان فناوری اطلاعات، ایجاد زیرساخت جامع پرداخت مبتنی بر کدهای QR را در اولویت بالا و فوری قرار داد.
بر همین اساس نیز بزودی با اجرای طرح ملی پذیرندگی جامع و یکپارچه پرداخت مبتنی بر کدهای QR، قابلیت پرداخت از طریق QR با نرم افزارهای پرداخت سازان بر روی تمامی کارتخوانهای شرکتهای پرداخت الکترونیک عملیاتی خواهد شد.
در همین خصوص، داوود محمد بیگی؛ مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اشاره به اجرای طرح هم پذیرندگی پرداخت مبتنی بر کدهای QR توسط بانک مرکزی برای افزایش سلامت در تراکنشهای پرداخت الکترونیک گفت: کیف پول الکترونیک از موضوعات کلیدی در حوزه پرداخت کشور به شمار میرود که با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم رعایت نکات بهداشتی در عملیاتهای پرداخت، جلسات فشردهای برای نهایی سازی الگوهای پرداخت از طریق کیف پول مبتنی بر کدهای QR برگزار شد؛ بر همین اساس هماهنگی لازم با وزارت بهداشت و سازمان فناوری اطلاعات صورت گرفت تا طرح پرداخت مبتنی بر QR هر چه سریعتر اجرایی شود و مشتریان بتوانند بدون استفاده از کارت بانکی با تلفن همراه و اسکن کردن یک بارکد، پرداختهای خود را انجام دهند که با توجه به عدم نیاز به استفاده از دستگاه کارتخوان و کارت بانکی نکات بهداشتی برای حفظ سلامت شهروندان رعایت میشود.
کاهش ۴۳ درصدی ارزش سفته و برات واخواستی در تهران
براساس آمار بانک مرکزی بالغ بر ۶۰.۱ میلیارد ریال سفته و برات در دی ماه ۹۸ در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل ۱۰.۵ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۶.۷ درصد افزایش یافت. در ۱۰ ماه اول سال ۹۸ بالغ بر ۵۳۸.۷ میلیارد ریال سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۳۷.۲ درصد افزایش نشان میدهد.
طبق آمار شعبه واخواست دادگستری استان تهران در دی ماه ۹۸ معادل ۸۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۱۹۱.۱ میلیارد ریال در شـهر تهران واخواسـت شد. در این ماه شاخصهای تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شـده بـه ترتیب به اعداد ۱۰۳.۹ و ۱۰۳.۶ رسید که در مقایسه با ماه قبل شاخص تعداد ۵.۳ درصد کاهش و شاخص مبلغ ۳۹.۲ درصد افزایش داشت و نسبت به ماه مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۱۱.۴ درصد افزایش و از لحاظ مبلـغ ۳۵.۳ درصد کاهش نشان میدهد. شاخص متوسـط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در دی ماه ۹۸ به عدد ۹۹.۷ رسید.
عدد شاخص مذکور در دی ماه ۹۷ معادل ۱۷۱.۴ بوده است. در ۱۰ ماه اول سال ۹۸ معادل ۶۴۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۱۳۵۲.۴ میلیارد ریال در شهر تهران واخواست شد. در این دوره، متوسط شاخصهای تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۸۰.۳ و ۷۳.۳ رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۶ درصد و ۴۳.۶ درصد کاهش نشان میدهد. شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۸ به عدد ۹۴.۵ رسید. عدد شاخص مذکور در ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۷ معادل ۱۴۳.۴ بوده است.
هموطنان برای مقابله با کرونا لطفا همراهی کنید
« محمدرضا حسین زاده» ، رییس شورای هماهنگی بانکها در یادداشتی نوشت: آمار مبتلایان به کرونا رو به افزایش است و تعداد کارکنان بانکی مبتلا شده هم بسیار تاثر برانگیز است.تاکنون ۶ همکار عزیز شبکه ی بانکی جان خود را بر اثر کرونا از دست داده اند که از صمیم قلب به خانواده آنها تسلیت گفته و برای این عزیزان که در راه خدمت رسانی به خلق خدا گرفتار شدند مغفرت الهی طلب میکنم.
مردم شریف و مشتریان عزیز نظام بانکی، همکاران ما بخشی از این جامعه هستند که شبانه روز در تلاشند تا در این روزهای سخت امور مالی شما و اقتصاد جامعه با مشکل مواجه نشده و دردی به دردهای جامعه افزوده نشود.
بانک ها از اولین سازمان هایی هستند که بخش عمده ای از کارها را الکترونیکی و غیرحضوری کردند از شما عزیزان درخواست میکنم بخاطر خودتان و فرزندان این مرز و بوم از مراجعه به شعب جز در موارد اضطرار اجتناب کنید.
اگر تاکنون خدمات الکترونیک خود را فعال نکرده اید از طریق تماس با واحدهای ارتباط مردمی بانک ها راهنمایی لازم را اخذ کنید و خدمات غیر حضوری خود را فعال کنید.
باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم از این بحران به سلامت عبور کنیم.
#کروناراشکست_می دهیم.
طرحهای آمارگیری حضوری تا پایان سال متوقف شد
با توجه به انتشار مطالبی با عنوان «اجرای طرح آمارگیری گذران وقت در استانهای کشور و مراجعه حضوری به خانوارها، با عنایت به خطرات شیوع بیماری کرونا»، در روز پنجشنبه در برخی رسانهها، روابط عمومی مرکز آمار ایران با صدور اطلاعیهای توضیحاتی در این باره ارائه کرد.
در اطلاعیه مرکز آمار ایران آمده است که پیرو توصیه اکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این مرکز اجرای طرح آمارگیری از گذران وقت در استانهای کشور را به تعویق انداخته است و در هفتههای قبل هم تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای طرح با توجه به شرایط هر استان به مسئولان مربوط استانها واگذار شده بود.
این اطلاعیه میافزاید: اجرای تمام طرحهای آمارگیری که لازم است از طریق مراجعه مستقیم به خانوارها انجام شود نیز تا پایان سال متوقف شده است.
زمان واریز آخرین یارانه سال ۹۸ مشخص شد
یکصد و نهمین مرحله واریز یارانه نقدی مربوط به اسفند سال جاری ساعت ۲۴ روز سه شنبه (۲۰ اسفند) به حساب سرپرستان واریز میشود.
یارانه نقدی اسفند ماه همانند ماه های گذشته به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به حساب سر پرستان خانوارها واریز و قابل برداشت خواهد بود.
در مجموع، تا کنون هر یارانه بگیر ۴ میلیون و ۹۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه نقدی دریافت کرده است.
سایپا از شمولیت ماده ۱۴۱ خارج می شود
در بخشی از ماده ۱۴۱ قانون تجارت آمده که اگر بر اثر زیانهای وارده دستکم نیمی از سرمایه شرکت از بین برود، هیات مدیره مکلف است بلافاصله با برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده، صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای واقع شود. این موضوع برای خودروسازان صدق میکند و این شرکتها زیان انباشته سنگینی دارند.
سیدجواد سلیمانی، مدیرعامل این گروه صنعتی افزود: امسال از نیمه دوم، کاهش زیان عملیاتی در گروه خودروسازی سایپا شتاب گرفته و مطابق برنامهریزی انجام شده، این روند در ماههای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
این مسوول اضافه کرد: برابرگزارش دریافتی مبنی بر افزایش سرمایه ۴۵۰ درصدی حسابرسی شده از محل تجدید ارزیابی داراییها، تلاشهای مستمر و هماهنگ ۶ ماهه گروه خودروسازی سایپا بهثمر رسید.
به گفته وی، این برنامه در اجرای ماده ۱۴ قانون حداکثر توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و با هدف افزایش سرمایه شرکت بهاجرا درآمد و زمینه بهبود روند تولید را فراهم خواهد کرد.
سلیمانی گفت: گروه خودروسازی سایپا قصد دارد با مدیریت هزینهها و ادامه عملیات اقتصادی منضبط در سال آینده، چرخه نقدینگی این مجموعه را در مسیر افزایش تولید محصولات خود قرار دهد.
پاکستان مرز خود را برای کالای تجاری ایران باز کرد
«سید روحالله لطیفی» اعلام کرد: از صبح امروز (شنبه ۱۷ اسفند) پاکستان اجازه ورود کامیون های ایرانی برای جابجایی کالاهای صادراتی ایران را صادر کرد. از صبح امروز مرز میرجاوه برای جابجایی کالا از طرف پاکستانی ها باز شد.
سخنگوی گمرک ایران ادامه داد: با ورود ۱۲ کامیون به گمرک تفتان این کشور، روند تردد کامیون های ایرانی بعد از چند روز از سر گرفته شد.
به گفته دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک ، پاکستانیها بعد از کنترل های لازم کالا و راننده ، مجددا اجازه ورود ۱۲ کامیون دیگر را به خاک این کشور میدهند و این رویه را تکرار میکنند.
لطیفی خاطرنشان کرد: گمرک در حال رایزنی با مقامات این کشور برای سرعت بخشی به تردد کامیونهای ایرانی است./
نظر شما