خبرگزاری شبستان-هرمزگان: « علی زارعی »؛ از آن طرف صحنه تاسف بارتر این بود که با افزایش مصرف وسایل حفاظت شخصی نظیر ماسک، دستکش، الکل و ژل، مواد ضدعفونی کننده و....، گرانفروشان و محتکران سلامت مردم وارد گود شده و عرصه را بر مردم تنگ تر کردند. گرچه که دستگاه های نظارتی اعلام کردند که با متخلفان برخورد می کنند و تعدادی از محتکران دستگیرشدند و جلسات دادگاه برخی از محتکران ماسک و تب سنج و... آغاز شد؛ اما مردم خواستار تشدید برخوردها با گرانفروشان و محتکران هستند تا این اقلام بهداشتی در دسترس مردم باشد. مردم نیز در این بخش خواسته هایی دارند که آنها را منتشر می کنیم.
کمبودها ادامه دارد
بیشتر شهروندان به کمبود ماسک، دستکش، موادضدعفونی کننده و عرضه آن با چند برابر قیمت توسط دستفروشان، برخی ابزارفروشی ها، سوپرمارکت ها، پوشاک فروشی ها و... و ناپدید شدن این اقلام از سطح داروخانه ها، عرضه کنندگان کالاپزشکی ها و... گلایه مندند و می گویند بی تدبیری ها باعث ایجاد این شرایط شد و از آن طرف گران فروشان و محتکران در برهه های مختلف عرض اندام می کنند و بنظر می رسد میزان نظارت ها و برخوردها با این متخلفان کافی نیست که سوء استفاده کنندگان از شرایط موجود به صورت مویرگی و سازمان یافته اقدام به احتکار و گرانفروشی می کنند و مردم برای تامین این اقلام که ضرورت امروز جامعه است، با مشکل مواجهند و در این مدت نیز هیچ تغییر محسوسی را در عرضه شاهد نیستیم.
انتظارات مردم از دستگاه قضایی
یکی از شهروندان بندرعباسی با قدردانی از رئیس دستگا قضا می گوید: ایشان دستور دادند که با محتکران و گرانفروشان برخورد شود که جای قدردانی دارد و امیدواریم با تشدید بازدیدها و نظارت ها، عرصه بر متخلفان تنگ شود و مردم حداقل دغدغه تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز پیشگیری از کرونا را نداشته باشند که به نظرم بایستی دادگاه علنی این افراد که سلامتی مردمی را به خطر انداخته اند به طور مرتب در تهران واستان ها برگزار و به مردم معرفی و به اشد مجازات محکوم شوند تا دیگران نیز جرات نکنند با سلامتی مردم بازی کنند. هرکدام از این محتکران و گران فروشان باعث شده اند که جان بسیاری از افراد در خطر قرار گیرد و برخی به کرونا مبتلا شدند و برخی هم جان شان را از دست دادند که تشدید برخوردها باعث می شود از احتکار و گرانفروشی ها کاشته شده و این اقلام در دسترس مردم قرار گیرد و محتکران مستحق مجازات مرگ هستند که باعث شده اند افراد زیادبیمار شوند و برخی جان دهند.
رسیدگی به حاشیه نشینان
هاشمی زاده شهروند دیگری است که به وضعیت حاشیه نشینان در شرایط فعلی اشاره می کند ومی کند: در شرایط عادی بسیاری از خانواده های حاشیه نشین برای تامین اقلام ضروری و... با مشکل معیشتی مواجه بودند و گرانی های دوسال اخیر نیز شرایط را براین خانواده ها سخت تر کرده بود و با شرایط فعلی که کمبود شدید اقلام بهداشتی و افزایش چندبرابری قیمت این اقلام را در جامعه شاهدیم، به طور حتم این اقشار نمی توانند لوازم بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا را تهیه کنند ونیاز است که دولت و نهادهای خیریه مردمی، چنین اقلامی را به صورت رایگان در اختیار این خانواده ها قرار دهند وآموزش های لازم را به آنها داشته باشند تا از ابتلای آنها به ویروس کرونا جلوگیری شود. از طرفی دیگر بخشی از اقلام کشف شده از محتکران را می توان به این اقشار اختصاص داد تا از ابتلای آنها به کرونا و سرایت این بیماری کشنده در چنین مناطقی جلوگیری کرد. به پیشگیری بایستی بیشتر توجه کرد که درمان بسیار سخت است.
جلوگیری از ورود مسافران
برخی دیگر از شهروندان بندرعباسي با گلایه از مسئولان در عدم جلوگیری از ورود مسافران از سایر استان ها به هرمزگان که باعث سرایت کرونا به تعدادی از هرمزگاني ها وهرمزگان نشینان شد، معتقدند که در این بخش هم سهل انگاری شد و با تعطیلی مدارس بخاطر شیوع کرونا، مسافران از شهرهای مختلف به هرمزگان آمدند که جان خودشان و مردم استان را به خطر انداختند که به نظر می رسد در چنین مواقعی باید قاطعانه تر عمل شود و بایستی مسئولان تعارف را کنار بگذارند تا سلامتی مردم به خطر نیفتد که در این حوزه نیز سهل انگاری شد و نوارساحلی و پارک های شهر پر از مسافرانی شد که اقدام به نصب چادر کردند؛ غافل از اینکه باعث شیوع کرونا می شوند وخودشان هم مبتلا می شوند.
رفع کمبود امکانات و لوازم بهداشتی در مراکز درمانی
پرستار یکی از بیمارستان های بندرعباس هم می گوید: در این چند هفته مردم دیدند که کادر بهداشت ودرمان ایثارگرانه برای مراقبت از بیماران و نجات جان شان در صحنه حضور داشتند و برخی نیز خودشان مبتلا به کرونا شدند و تعدادی از پزشکان و پرستاران و... نیز جان شان را نیز از دست دادند وبه طور حتم این قشر صحنه خدمت رسانی را خالی نمی کنند، اما انتظاری که از دولت داریم این است که لوازم مورد نیاز حفاظت شخصی مانند ماسک n95، الکل و موادضدعفونی کننده، گان استاندارد و... در دسترس شان قرار دهد تا بتوانند با ایمنی بیشتر به بیماران خدمات رسانی کنند. اگر این پرسنل نتوانند خودشان را ایمن نگه دارند و بیمار شوند، به طور حتم در خدمت رسانی با مشکل مواجه می شوند.
مشخص شدن سرنوشت کشفیات و تولیدی های جدید
برخی از شهروندان با اعتراض به فعالیت گرانفروشان و محتکران در این چند هفته، برخورد با آنها را بازدارنده ندانستند وخواسته تشدید برخوردها شدند و مطرح کردند: مردم هنوز آثار برخوردها و کشفیات را به عینه ندیده اند. از یک طرف گهگاهی در رسانه ها از کشف اقلام بهداشتی می شنویم و می بینیم واز طرفی مسئولان از راه اندازی کارخانجات مختلف تولید ماسک، دستکش، الکل، موادضدعفونی کننده، لباس های موردنیاز بیمارستان ها خبر می دهند واز طرفی دیگر آثار این کشفیات وتولیدها در جامعه محسوس نیست.
داروخانه ها و فروشگاه های لوازم بهداشتی و... همچنان اعلام می کنند که این اقلام را ندارند و در مراکز درمانی هم کمبودها وجود دارد. پس این اقلام کشف شده وتولیدی ها در کجا مصرف می شود؟ به نظر می رسد در این بخش هم نظارت وجود ندارد که باعث شده است مردم برای تامین این اقلام با مشکل مواجه شوند. چطور است که در بازار روز بندرعباس دستفروشان این اقلام را عرضه می کنند و در برخی سوپرمارکت های گلشهر و بعضی مناطق دیگر با قیمت چندبرابری به فروش می رسد، اما داروخانه ها این اقلام را ندارند؟ چرا مسئولان مربوطه نظارت ندارند؟
رفع تناقض های گویی ها
یکی دیگر از شهروندان می گوید: مردم با تناقض گویی هایی در رفتار و گفتارها مواجهند که نمی توانند کدام درست است. در ابتدای شیوع کرونا برخی از پزشکان و... به مردم گفتند که ماسک اثری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد وبرخی می گفتند مردم ماسک بزنند وهمین موضوع باعث شد که هم مردم سردرگم شوند وهم ماسک از داروخانه ها ناپدید و احتکار شد وبعد هم با قیمت های چند برابری به فروش رفت. از آن طرف باعث شد که این کمبود به مراکز درمانی هم برسد و در آنجا نیز ماسک کم و سهمیه بندی شد. همچنین از طرفی دیگر مسئولان از یک سو اعلام می کنند که مردم از خانه خارج نشوند واز سویی دیگر خودشان پروژه هایی را با حضور جمعیت افتتاح می کنند و.... که مردم مانده اند که آیا این مراسمات برای حضار خطر آفرین است یا خیر وهمین هم باعث شد که میزان حضور مردم در اماکن شلوغ و مسافرت هم تداوم یابد؛ درصورتی که می توان پروژه را به صورت ویدئو کنفرانس و یا بدون مراسم افتتاح کرد.
موضوع دیگر این است که مردم اثرات کشف ماسک و دستکش و مایع ضدعفونی کننده و الکل و... را در جامعه ندیدند و همچنان کمبودها وجود دارد و بنظر می رسد در شیوه توزیع بایستی تجدیدنظر شود. از دستگاه های نظارتی هم انتظار داریم که هم نظارت ها و کشفیات افزایش یابد و هم توزیع ها به گونه ای باشد که کمبودها برطرف شود. اگر که نظارت ها مناسب نباشد، حتی اقلام تولیدی جدید وارد بازار نمی شود و حتی مشکل مراکز درمانی برطرف نمی شود و مردم هم نمی توانند اقلام مورد نیازشان را تامین کنند.
انتظار از مسئولان
مردم از دستگاه های نظارتی و قضایی انتظار دارند همان طور که وعده داده اند با متخلفان با شدت بیشتری برخورد کنند و برخوردها بازدارنده باشد تا متخلفان جرات ادامه گرانفروشی و احتکار را نداشته باشند. همچنین بر توزیع اقلام کشف شده و تولیدی کارخانه ها وشرکت ها و... نظارت شود تا به دست مصرف کننده واقعی برسد و از واردشدن این اقلام به چرخه احتکار و گرانفروشی جلوگیری شود.
نظر شما