به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان؛ دکتر رضاعلی سلطانخواه بیان کرد: باتوجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا در کشور و تآکید بر بهداشت دست ها و گندزادایی مناسب سطوح در منازل و اماکن نقش مهم استفاده از اقلام ضدعفونی کننده از جمله فرآورده های بر پایه الکل اتیلیک ( اتانول) به منظور پیشگیری از این عفونت متأسفانه بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی بیمارستان های کشور مواردی از مسمومیت در اثر مصرف خوراکی محلول های حاوی الکل اتیلیک ( اتانول) و حتی مرگ اثر مصرف خوراکی الکل متیلیک ( متانول) به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت کروناویروس در برخی از بیماران گزارش شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این رابطه توجه به نکاتی را دارای اهمیت دانست و افزود: براساس مستندات علمی مصرف خوراکی الکل اتیلیک و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کروناویروس جدید ندارد و با خطر مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
وی با اشاره به اینکه الکل متیلیک (متانول) ضمن اینکه دارای اثرات ضدمیکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک ( اتانول) است گفت: به علت سمیّت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید و کوری و مرگ همراه است.
سلطانخواه تصریح کرد: بر خلاف اتانول که جذب پوستی از پوست سالم ندارد میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست های آسیب دیده بالا بوده و می تواند سبب بروز مسمومیت باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی هیچگونه توصیه مبنی بر استفاده از متانول جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند دستگیره در، میزکار، کف و ... وجود ندارد.
سلطانخواه گفت: با توجه به موارد ذکر شده به هموطنان توصیه می شود به هیچ وجه از الکل متیلیک (متانول) و یا الکل صنعتی( که حاوی درصد های مختلفی از اتانول به همراه متانول می باشد) برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نکرده و چنانچه قصد دارند از فرآورده های ضدعفونی بر پایه الکل استفاده کنند تنها از محلول های آبی الکل اتیلیک ( اتانول ) و یا فرآورده های استاندارد حاوی الکل اتیلیک ( اتانول ) با غلظت مناسب( 62 تا 70 درصد) با رعایت اصول توصیه شده استفاده کنند.
نظر شما