مشورت با تک تک اعضای خانواده / تصمیم با سرپرست خانواده

زهرا صادقی با بیان اینکه دین اسلام پیروان خویش را به هم اندیشی و مشورت سوق می دهد گفت: رسیدن به راه حلی مبتنی بر نظر تک تک اعضای خانواده راه کارآمد و مطمئنی در حل مسائل و مشکلات زندگی به شمار می رود.

«زهرا صادقی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان با اشاره به اینکه وجود مشکلات و اختلاف های زیاد خانوادگی و گاه عدم توانایی خانواده در حل مسائل مطرح شده نشان از عدم موفقیت دیدگاه ها و رویه های بشر تا به امروز دارد گفت:  در طول زندگی خانوادگی بشر، تصمیم گیری ها و حل مشکلات خانوادگی، گاهی متوقف بر نظر مرد و باعث پدرسالاری و گاهی متوقف بر نظر زن و باعث مادرسالاری شده و امروزه متأسفانه خانواده به سمت فرزندسالاری سوق پیدا کرده است.

 

این کارشناس خانواده با بیان اینکه باید ضمن حل مسائل خانواده، اقتدار مرد، احترام زن و اعتماد به نفس فرزندان تقویت شود خاطر نشان کرد: مشورت و رسیدن به راه حلی مبتنی بر نظر تک تک اعضای خانواده راه بسیار کارآمد و مطمئنی در حل مسائل و تقویت مولفه های مطرح شده به شمار می رود.

 

وی افزود:  تحولات سریع و پیشرفته ی امروزی، شرایطی فراهم آورده که می توان گفت امروزه هر یک از اعضای خانواده‌ در برخی زمینه ها نسبت به دیگر اعضاء از اطلاعات و تجربه های متفاوتی برخوردار هستند.

 

صادقی اظهار داشت: شرایط باعث شده که اغلب زنان از علوم و آگاهی های آکادمیک برخوردار باشند، مردان به جهت تعامل بالا با جامعه و افراد مختلف بیشتر از تجربه ی عملی برخوردار بوده و فرزندان غالبا نسبت به علوم و تکنولوژی های جدید آگاه باشند؛ از این رو در تصمیم گیری ها و مسائل مربوط به زندگی خانوادگی، نظر هر کدام از اعضاء و در نهایت تعادل و توازن و جمع بندی بین پیشنهادات و نظرات کارگشا خواهد بود.


وی تاکید کرد: دین اسلام نیز به عنوان برنامه جامع و کاربردی، پیروان خویش را به هم اندیشی و مشورت سوق می دهد، حضرت علی«علیه السلام» فرمودند:«کسی که با دیگران مشورت کند، در خرد آن ها شریک است» و در جای دیگر می فرمایند: «بهترین کسانی که شما با آن ها مشورت می کنید، صاحبان خرد و علم و صاحبان تجربه هستند». 


کارشناس مذهبی با بیان اینکه در واقع آنچه اهمیت دارد مشورت و در نظر گرفتن نظر اعضای خانواده در جامعه ی کوچک خانوادگی است که دین نیز از این نظر حمایت می کند تصریح کرد: اینکه مدیریت خانواده که بر عهده ی مردان گذاشته شده نه تنها با مشورت منافاتی ندارد؛ بلکه در مدیریت بهتر مؤثر است.

 

عضو گروه نویسندگی صریر اضافه کرد:  مدیری که از سایرین در مواردی که اطلاعات کاملی ندارد، کمک می گیرد و به هم اندیشی می پردازد از مدیر خودرأی موفق تر خواهد بود، امام علی «علیه السلام» فرمودند: «هر کس تنها به آنچه خود می اندیشد عمل کند، هلاک می شود». 

 

وی یادآور شد: مرد در خانواده نظر تمام اعضاء را می شنود و در پایان با بررسی نظرات مختلف بهترین تصمیم را گرفته و به بهترین وجه مشکلات پیش آمده را حل خواهد کرد؛ در مقابل در صورت توجه نکردن به نظرات دیگر اعضاء، یکی از ارکان مهم مدیریت یعنی احترام به سایرین را نقض نموده و نه تنها موفق نخواهد شد؛ بلکه باعث بروز چالش در زندگی و بروز مشکلات جدید می شود.

کد خبر 904249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha