بررسی وضعیت کرونایی حاکم بر چهارمحال و بختیاری

تعطیلی بازار، دورکاری برخی کارمندان، کنترل ورودی شهرها و روستاها، رعایت بهداشت فردی و محیطی، خانه‌نشینی و همراهی مردم سبب شده است تا چهارمحال و بختیاری از استان های کمتر درگیر با ویروس کرونا به شمار برود.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری: چه کسی فکرش را می‌کرد روزی بیشتر مردم شهر با ماسک‌ روی صورت و دستکش‌های پلاستیکی به دست در فضای جامعه ظاهر شوند، روزانه چندین مرتبه و با حساسیت زیاد دستان خود را بشویند و هر بار که سطوح و وسایل اطراف خود را دست می‌زنند با الکل و محلول‌های ویژه دستان خود را ضدعفونی کنند، خیابان‌های شهر در آستانه عید نوروز از رونق بیفتد و بسیاری از مردم خانه ‌نشین شوند.

 

شیوع ویروس کرونا که از کشور چین آغاز شد به سرعت به یک بحران جهانی تبدیل شد و بسیاری از کشورهای جهان را درگیر خود کرده است، در ایران در تاریخ ۳۰ بهمن با انتشار خبر ابتلای ۲ شهروند قمی به ویروس کرونا، فضای حاکم بر کشور به شدت متاثر از این ویروس عجیب و غریب شد و بسیاری از مردم تلاش می‌کنند با رعایت توصیه‌های بهداشتی خود را از ابتلا به این ویروس در امان نگاه دارند.

 

دست دادن و دیده‌بوسی از مراودات روزانه مردم رخت بربسته و مهمانی‌های شبانه، مراسمات فاتحه‌خوانی و جشن‌های عروسی به حداقل رسیده و مردم جز برای انجام کارهای ضروری از خانه‌های خود خارج نمی‌شوند.

 

 

مدارس تعطیل شده و کلاس‌های درس به صورت مجازی دایر می‎شود، برخی از مراجعات اداری به صورت غیرحضوری انجام می‌شود و نقش فضای مجازی و دولت الکترونیک در زندگی مردم پررنگ‌تر شده است.

 

یکی از مصادیق تغییرات در سطح جامعه، کاهش ترددها و خانه ‌نشینی مردم است.

 

پزشکان متخصص توصیه‌های زیادی مبنی بر خانه‌ نشینی مردم دارند و از همین رو میزان جابجایی مسافر و حمل کالا در استان طی یک ماه اخیر کاهش چشمگیری داشته است.

 

کاهش ورود مسافران به چهارمحال و بختیاری

«شهرام ندیمی» در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: مسافرت با ناوگان عمومی استان اعم از اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه و حمل کالا در پی شیوع کرونا کاهش یافته است.

 

سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای چهارمحال و بختیاری افزود: شمار مسافران ورودی و خروجی از استان در بازه زمانی ۸ بهمن تا ۱۸ اسفند سال گذشته ۳۷۴ هزار و ۸۲۰ نفر به ثبت رسیده است که این ‌رقم ‌در مدت مشابه امسال به عدد ۳۱۰ هزار و ۳۴۱ کاهش یافته است.

 

ندیمی تصریح کرد: میزان کالای حمل شده ورودی و خروجی از استان هم ‌به طور مجموع در بهمن تا ۱۸ اسفند سال گذشته ۵۸۵ هزار و ۲۳۶ تن بوده است که امسال به ۵۷۶ هزار و ۸۱۷ کاهش یافته است.

 

به گفته سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری این کاهش آمار نشان از همکاری و همراهی مردم جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است.

 

تعطیلی اصناف و خلوت شدن خیابان‌های شهر

یکی از مهمترین پیامدهای شیوع ویروس در کشور و نگرانی مردم این استان از انتشار آن در چهارمحال و بختیاری، خلوت شدن خیابان ‌های شهرکرد و رکود بازار بوده است.

 

با توجه به اینکه به شب عید نزدیک می‌شویم و هرساله در چنین زمانی بازار شهرکرد و سایر مناطق استان مملوء از مردم بود اما در این روزها بنا بر توصیه متخصصان مبنی بر در خانه ماندن و خودداری از ترددهای غیرضروری در سطح شهر بیشتر مردم شهر در خانه‌ها مانده و بازار از رونق افتاده است.

 

 

اصناف هریک از شهرستان های استان با حرکتی خودجوش و داوطلبانه کسب و کار خود را تعطیل کرده که این موضوع در کنترل شیوع ویروس کرونا در سطح استان موثر واقع شده است به طوری که طی روزهای جمعه و شنبه (23 و 24 اسفند) بیمار مبتلا به ویروس کرونا در استان شناسایی نشده است.

 

کنترل ورودی شهرستانهای چهارمحال و بختیاری

سید «احمد مرتضوی‌ فرد» در همین خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: در روزهای اخیر برای کنترل بهتر مبادی ورودی و جلوگیری از ورود افراد مبتلا به ویروس کرونا به استان تعداد پایگاه‌های غربالگری و بازرسی این نهاد به ۲۲ پایگاه افزایش یافته است.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری افزود: افراد فعال در این پایگاه‌ها، نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر هستند و در کنار آن ۲۱ پایگاه امدادی نیز در حال آماده باش قرار دارند.

 

 

وی، کمبود تجهیزات را مهمترین مشکل پایگاه‌های بازرسی و غربالگری ورودی‌های استان عنوان کرد و گفت: نبود تجهیزات سبب می‌شود تا نیروهای فعال در این پایگاه‌ها انگیزه خود را از دست داده و نسبت به ادامه کار دلسرد شوند.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود کمیته‌ای با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود و از سایر نهادها تجهیزات و نیروهای کمکی به این پایگاه‌های اعزام شود.

 

مرتضوی فرد با اشاره به هزینه بر بودن ایجاد پایگاه‌های نظارت و غربالگری، افزود: هر پایگاهی که راه‌اندازی می‌شود هزینه زیادی را می‎طلبد از همین رو انتظار می‌رود در تامین این اعتبارات و همچنین تجهیزات موردنیاز نیروی انسانی مستقر در این پایگاه‌ها کمک لازم انجام گیرد.

 

با این وجود ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری در مقایسه با سایر استان های کشور درگیری کمتری ایجاد کرده است و با همراهی مردم و مسئولان شرایط در وضعیت باثباتی قرار دارد.

 

توقف ۲ روزه افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری

«مجید شیرانی» در همین خصوص تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان را ۴۹ نفر اعلام کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شهرکرد گفت: این تعداد طی ۲ روز گذشته ثابت بوده و بیمار جدیدی در استان شناسایی نشده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری افزود: علاوه بر آن خبر امیدوارکننده در استان این است که از تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان ۲۱ نفر تاکنون بهبود یافته اند.

 

وی افزود: بیماران بهبودیافته باید به مدت ۲ هفته در خانه‌های خود با رعایت نکات بهداشتی قرنطینه شوند و پس از آن به طور کامل بهبود می‌یابند.

 

شیرانی در ادامه از شناسایی ۲۶۲ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در استان خبر داد و گفت: بسیاری از این بیماران مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی بوده و پس از منفی شدن آزمایش از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

 

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری به تدابیر استان در راستای پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس  کرونا اشاره کرد و گفت: کنترل مبادی ورودی استان، تعطیل کردن بازار، ضدعفونی کردن اماکن عمومی، تعطیلی اجتماعات و برنامه‌های جمعی مختلف از جمله این برنامه ها به شمار می‌رود.

 

شیرانی همچنین از راه اندازی بسیج ملی مبارزه با ویروس کرونا در این استان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی درگاه الکترونیکی Salamat.gov.ir بسیج ملی مبارزه با کرونا در این استان، فعالیت خود را آغاز کرد.

 

وی افزود: مردم استان با مراجعه به این درگاه و پاسخ به چهار سوال، روزانه وضعیت سلامت خود را گزارش می‌دهند تا در صورت نیاز به ارائه خدمات مراقبتی و حمایتی به سطوح بالاتر به مراکز درمانی مشخص ارجاع داده شوند.

 

شیرانی ادامه داد: در این طرح با شناسایی افراد پرخطر و مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا، از همه‌گیری و شیوع این ویروس در استان پیشگیری می‌شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، شناسایی غیرحضوری را از مهمترین محاسن این طرح برشمرد و گفت: عدم نیاز مراجعه مستقیم افراد به مراکز درمانی به عنوان کانون‌های اصلی انتقال بیماری از مزایای این طرح به شمار می‌رود.

 

کد خبر 905240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha