به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه ۲۶ اسفندماه شبستان به شرح زیر است:
تخصیص بسته های حمایتی دولت به ۱۰ کسب و کاری که بیشترین آسیب را از بحران کرونا دیده اند
«محمد باقر نوبخت» شب گذشته (یکشنبه 26 اسفند) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اقداماتی که از سوی دولت در حمایت از مشاغل و اقشار آسیب دیده از شیوه بیماری کرونا صورت گرفته است، گفت: مراکز تولید غذاهای آماده، رستوران ها، تالارها، اغذیه فروشی ها، هتل و مهمان پذیرها، دفاتر خدمات گردشکری، آژانس ها، بخش تولید و توزیع پوشاک، کیف و کفش، صنایع دستی و مجتمع های فرهنگی و وزشی، ۱۰ کسب و کاری که بیشترین آسیب را از بحران کرونا دیده اند.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه بسته های حمایتی دولت در اختیار اقشار و کسب و کارهای آسیب پذیر از کرونا قرار می گیرد، گفت: کمکهای بلاعوض و قرض الحسنه برای ۷ میلیون نفری که از کرونا آسیب دیده اند، پرداخت می شود و ۱۰ کسب و کاری که بیشترین آسیب را از بحران کرونا دیده اند شامل این پرداخت ها می شوند.
وی در ادامه به ارائه توضیحات بیشتری درباره این بسته های حمایتی پرداخت و با بیان اینکه 2 بسته حمایتی به هفت میلیون نفر پرداخت می شود، گفت: در حال حاضر هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان صرفا برای مبارزه با کرونا به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت شده است. همچنین ۵۳۰ میلیارد تومان به ستاد ملی مبارزه با کرونا، ۴۰۰ میلیارد تومان به کلان شهر تهران و بقیه مبلغ نیز به سایر استان ها اختصاص یافته است.
هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵۹۷ هزار و ۵۰۰ تومان/ دلار ۱۴ هزار و ۸۰۳ تومان
امروز (دوشنبه 27 اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 597 هزار و 500 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1541 دلار ارزشگذاری شده است. امروز در بازار سکه؛ سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 800 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 956 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 40 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 743 هزار تومان و سکه یک گرمی 970 هزار تومان ارزشگذاری و معامله می شود.
امروز (دوشنبه 26 اسفند) در بازار آزاد ارز دلار 14 هزار و 803 تومان، یورو 16 هزار و 706 تومان، پوند 19 هزار و 946 تومان، درهم امارات 4298 تومان، دلار استرالیا 10 هزار تومان، دلار کانادا 11 هزار و 358 تومان، لیر ترکیه 2512 تومان و یوان چین 2248 تومان ارزشگذاری شده است.
این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 25 اسفند) هر گرم طلای 18 عیار 581 هزار و 800 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1529 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 5 میلیون و 750 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 919 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 990 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 740 هزار تومان و سکه یک گرمی 957 تومان ارزشگذاری شده بود.
روز گذشته (25 اسفند) دلار 14 هزار و 805 تومان، یورو 16 هزار 699 تومان، پوند 19692 تومان، درهم امارات 4244 تومان، دلار استرالیا 9818 تومان، دلار کانادا 11213 تومان، لیر ترکیه 2480 تومان بود.
اول اسفند ۹۸ تا پایان خرداد ۹۹ فورسماژور یا عُسر و حَرج تلقی شود
«غلامحسین شافعی» با ارسال نامهای برای سیدابراهیم رئیسی با اشاره به اینکه «بحران ناشی از شروع کرونا در کشور لطمه گستردهای به کسبوکارهای اقتصادی به ویژه فعالیتهای تولیدی، خدماتی و تجاری در ماههای پایانی سال ۹۸ وارد کرده»، تصریح کرد: کارشناسان و فعالان اقتصادی پیشبینی میکنند که در ماههای اولیه سال ۹۹ شاهد روند مستمر و گستردهای از نکولها در تعهدات مالی و قراردادی حوزههای خدماتی کشور خواهیم بود.
شافعی، بخشهای خدماتی، تولیدی و تجاری را دارای سهم زیادی در تولید ناخالص داخلی کشور دانست و افزود: بخشی از فعالان این حوزهها را بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل میدهند، بروز موج گسترده نکول در قراردادهای این بخشها به زودی حجم زیاد و متنوعی از دعاوی و اختلافات حقوقی (مدنی و کیفری) در حوزه کسبوکار خواهد داشت و این موضوع هم سلامت محیط کسبوکار را به خطر میافکند و هم به دلیل انبوه دعاوی در رسیدگی به دعاوی حوزه کسبوکار را به شدت مورد تهدید قرار خواهد داد.
وی همچنین به رییس قوه قضاییه، پیشنهاد داد: با ایجاد یک سیستم یکپارچه ارجاع و رسیدگی برای دعاوی تجاری مربوط (به شرط اینکه یکی از طرفین دارای کارت بازرگانی باشد) در مرکز داوری اتاق بازرگانی، هیاتهای حل اختلاف و نهایتاً محاکم قضائی فوقالعاده و تخصصی برای رسیدگی به این پروندهها تشکیل شود تا با سرعت و سهولت و دقت، موج سنگین پروندهها را رسیدگی و حلوفصل کند؛ مرکز داوری اتاق بازرگانی در اتاقهای استانها ظرفیت خوبی برای تحقق این هدف دارد.
تسهیلات مسکن مشمول تعویق ۳ ماهه اقساط نیست
«محمد اسلامی» صبح امروز (دوشنبه ۲۶ اسفند) در یک برنامه رادیویی درباره مشمول نشدن تسهیلات مسکن در زمره مصوبه شورای پول و اعتبار برای تعویق سه ماهه اقساط این نوع تسهیلات، گفت: از ابتدا هم تسهیلات مسکن در این مصوبه قرار نداشت و مصوبه شورای پول و اعتبار صرفاً به کسب و کارهایی که از شیوع کرونا متضرر شده اند، اختصاص دارد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: همه کسب و کارهای مذکور در این مصوبه، علاوه بر تنفس سه ماهه اقساط تسهیلات، برای مالیات، بیمه تأمین اجتماعی و قبوض آب و برق و گاز هم سه ماه امهال خواهند داشت که در مصوبه ستاد مبارزه با کرونا این موارد نیز به اقساط تسیهلات بانکی افزوده شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: آزادراه همت کرج سه شنبه با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود که تأثیر به سزایی در کاهش ترافیک آزادراه تهران-کرج خواهد داشت در حال حاضر بخشی از این ترافیک موجود را آزادراه تهران-شمال به خود اختصاص میدهد و بخش دیگر را همت-کرج پوشش میدهد تا مردم رفاه بیشتری داشته باشند.
وی طول آن را ۱۴.۵ کیلومتر عنوان و اظهار کرد: از انتهای شهید همت آغاز شده و تا ابتدای جاده چالوس به درازا میانجامد نرخ عوارض آن را هم فردا اعلام خواهیم کرد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، از این آزادراه در هر ساعت امکان تردد ۱۱۰۰ دستگاه خودرو وجود دارد.
کیف پول الکترونیکی بانک پاسارگاد؛ ابزار کاهش مراجعه به شعب
در ایامی که به دلیل شیوع ویروس کرونا، اجتناب از تردد غیرضروری مهمترین راه برای مبارزه با این ویروس است، بهرهمندی از ابزارهای بانکداریالکترونیکی مانند «کیپاد»، میتواند نقش بسزایی در کاهش مراجعه به شعبهها داشتهباشد. هموطنان میتوانند با نصب و استفاده از اپلیکیشن کیپاد، پرداختی امن، سریع و آسان را در حوزه های مختلف پذیرندگی کیپاد و عوارض جادهای تجربه کنند.
بر اساس این خبر، استعلام و پرداخت قبض برق با قابلیت گزارش پرداختهای قبل و دریافت فایل آخرین قبض، امکان انتقال وجه کارت به کارت، پرداخت قبض با شناسه قبض و شناسه پرداخت، انتقال اعتبار بین کاربران کیپاد، انتقال از کیف پول به حساب بانکی، پرداخت عوارض آزادراهی، پرداخت بدهی طرح ترافیک تهران، خرید بستههای اینترنت، امکان شارژ مستقیم تلفن همراه، امکان کمک به خیریه و خرید اشتراک تلویزیون اینترنتی آیو از جمله خدماتی است که «کیپاد» ارائه میدهد.
گفتنی است امکان نصب این برنامه برای سیستم عاملهای اندروید و iOS در سایت کیپاد به آدرس https://kipod.ir و یا سایت بانک پاسارگاد به نشانی https://www.bpi.ir/kipod فراهم است.
مرکز مشاوره و اطلاعرسانی بانکپاسارگاد به شماره ۸۲۸۹۰ و همچنین سامانهCRM در سایت این بانک به آدرس https://www.bpi.ir/crmبهصورت شبانهروزی آمادهی پاسخگویی به سؤالات هممیهنان هستند.
ممنوعیت تبادل اسکناس در جایگاههای دارای تجهیزات پرداخت الکترونیک
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در راستای تاکیدات مطرح شده از سوی وزارت بهداشت و بانک مرکزی مبنی بر آلودگی اسکناس و لزوم کاهش تبادل اسکناس، در اطلاعیهای به مدیران پخش استانها اعلام کرد تا نسبت به اطلاع رسانی و انجام اقدامات لازم به منظور ممنوعیت تبادل اسکناس در جایگاههای سوخت و استفاده از خدمات پرداخت الکترونیک بر بستر ایستگاههای پرداخت و کارتخوان اقدام کنند.
پرداخت هزینه سوخت در جایگاههای سوخت فقط با کارت بانکی
بر همین اساس، پرداخت هزینه سوخت از روز جاری در بسیاری از جایگاههای سوخت در سراسر کشور صرفا شهروندان با کارت بانکی و از طریق کارتخوان یا پایانههای پرداخت بهای سوخت ممکن است.
اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با عنوان ممنوعیت تبادل اسکناس در جایگاههای دارای تجهیز پرداخت الکترونیک و لزوم تجهیز جایگاهها به ابزارهای پرداخت الکترونیکی به شرح زیر است: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در جایگاهها ضروری است، جایگاههایی که به تجهیز پرداخت الکترونیکی مجهز میباشند، از هر گونه تبادل اسکناس به منظور پرداخت وجه خودداری نمایند؛ ضمنا جایگاههایی که مجهز به تجهیزات پرداخت الکترونیکی نمیباشند، لازم است تا مشخصات خود را به سامانه هوشمند سوخت جهت تسریع در امر تجهیز اعلام نمایند.
نحوه اخذ مالیات تجار و واردکنندگان مشخص شد
«محمد مسیحی»، معاون درآمدهای سازمان امور مالیاتی نحوه تشخیص درآمد مشمول مالیات واردکنندگان در سال ۹۷ را تعیین کرد. در این نامه که به ادارات مالیاتی سراسر کشور ۲۴ اسفند ۹۸ ابلاغ شده، آمده است: پیرو دستورالعملهای شماره ۲۳۲/۱۲۹/۳۵۳۰۲ مورخ سیام خرداد ۱۳۸۸ و شماره ۲۳۰/۳۰۱۰۷/د مورخ دوم آذرماه ۱۳۹۳ با موضوع نحوه تشخیص درآمد مشمول مالیات وارد کنندگان کالا که به لحاظ قانونی در آمد مشمول مالیات آنها از طریق علیالراس تعیین میشود، با توجه به تغییرات متناوب نرخ ارز در عملکرد سال ۱۳۹۷، بدینوسیله مقرر میدارد: فارغ از نحوه تعیین ارزش ریالی کالاهای وارداتی توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور محاسبه و مطالبه حقوق و عوارض گمرکی و مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده و سایر وجوه از کالاهای وارداتی، حسابرسان مالیاتی و مراجع حل اختلاف مالیاتی، به منظور تعیین بهای تمام شده کالاهای وارداتی جهت محاسبه و یا کنترل بهای فروش کالاهای مذکور، می بایست با ملحوظ نظر قرار دادن مفاد بخشنامه های شماره ۲۰۰/۹۳/۵۲۴ مورخ ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ و شماره ۲۰۰/۹۷/۱۷۲ مورخ ۲۲ اسفندماه ۱۳۹۷، در مواردی که وارد کنندگان با استفاده از نرخ ارز رسمی و با نرخ ارز بازار ثانویه (سامانه نیما) اقدام به واردات کالا کرده و حسب الزام مراجع ذیربط مکلف به فروش کالاهای مزبور به نرخ مصوب میباشند، نرخ مصوب فروش کالاهای مشمول قیمت گذاری را ملاک عمل برای تعیین درآمد مشمول مالیات وارد کنندگان کالا قرار دهند.
در این نامه آمده است: بدیهی است در مواردی که کالاهای وارداتی مشمول فرآیند قیمت گذاری نبوده و فاقد قیمت فروش مصوب باشند و همچنین در مواردی که به دلیل عدم ارائه مستندات توسط وارد کنندگان، امکان احراز مبلغ فروش واقعی(متعارف) کالا میسر نیست، حسابرسان مالیاتی و مراجع حل اختلاف مالیاتی باید بدون توجه به منبع تأمین ارز، بهای فروش را به صورت واقعی و یا با استفاده از بهای تمام شده واردات مبتنی بر نرخ ارز در دسترس (سنا) در تاریخ انجام معامله، مطابق روش محاسباتی اعلام شده طی دستورالعمل شماره ۳۰۰۰۷۲۳۰/د مورخ مورخ دوم مهرماه ۱۳۹۳تعیین کنید./
نظر شما