به گزارش خبرنگار شبستان، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز سهشنبه 22 آذر در رابطه با اخباری مبنی بر اینکه ایران قرار است موشکهای f300 را از روسیه تحویل بگیرد و در ازای آن هواپیمای جاسوسی آمریکا را به روسیه تحویل دهد در جمع خبرنگاران گفت: طبق نکتهای که سردار سلامی مطرح کردهاند ما جزء محدود کشورها و دومین کشوری هستیم که دارای توانمندی ساخت پهبادهای متعدد هستیم و در تمامی سالهای پس از پایان جنگ تحمیلی در این زمینه کار کردهایم.
وی اظهار کرد: ما در این زمینه توانمندی بالایی داریم و حتما از این توانمندی به تنهایی برای پهباد آمریکایی استفاده میکنیم و نیازمند بهرهگیری از متخصصان روسیه و چین نیز نیستیم.
بروجردی در پاسخ به این سؤال که احتمال تبادل این پهباد با روسیه و دریافت F300 از این کشور تا چه اندازه است، گفت: در مورد F300 روسها به ما بدهکار هستند و آنها به یک قرارداد رسمی عمل نکردهاند و حال باید طبق مفاد آن عمل کنند و یا خسارات مترتب بر آن را پرداخت کنند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکا به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرده است، یادآور شد: این تجاوز در عرف بینالملل یک تخلف است و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندی ملی خود موفق شدند با این تجاوز هوایی به بهترین شکل برخورد کند و اقتدار ملی خود را به نمایش بگذارد.
وی ادامه داد: آمریکا باید تمامی تبعات مترتب بر این تجاوز را تحمل کند.
بروجردی همچنین در پاسخ به سؤالی که به تقاضای استرداد این پهباد از سوی آمریکا اشاره داشت، تأکید کرد: قطعا استردادی وجود نخواهد داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که سؤال ایران برای درخواست رسمی آمریکا برای این استرداد چیست، یادآور شد: درخواست رسمی غیر از مصاحبه آقای اوباما است. در درخواست رسمی معمولا از طریق مجاری دیپلماتیک کارها صورت میگیرد یعنی باید در این مورد سفیر سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا درخواست آمریکا را به وزارت امور خارجه کشورمان تحویل دهد که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
بروجردی با بیان اینکه عذرخواهی کف مطالبات ایران از آمریکا در این مورد است، گفت: آمریکا باید تمامی خسارات مترتب در این امر را پرداخت کند زیرا ما برای خنثیسازی این تجاوز انرژی و امکانات زیادی صرف کردیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در رابطه با راهاندازی سفارت مجازی آمریکا در کشورمان گفت: در عرف بینالملل و کنوانسیون سفارت مجازی نداریم یا سفارت رسمی داریم و یا دفاتر حفاظت منافع.
وی ادامه داد: آمریکاییها به ویژه پس از آنکه دیدهبان خود در ایران یعنی انگلیس را از دست دادند به دنبال راهی برای جمعآوری اطلاعات جاسوسی و ادامه سیاستهای خود در ایران بودند و لذا در این زمینه پیشنهاد تأسیس سفارت مجازی را ارایه کردند که خوشبختانه این امر در نطفه خفه شد.
وی بیان کرد: توضیحات وزیر اطلاعات در روشنگری این موضوع بسیار تأثیر گذاشت و البته ملت ایران هوشمندتر از این هستند که فریب بخورند.
وی در پایان در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر احتمال سفر هیئتی از مجلس شورای اسلامی به سوریه گفت: از این موضوع اطلاع ندارم اما آنچه که مطرح است این است که در آیندهای نزدیک رییس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و سوریه یعنی آقای نیکزاد قرار است در رأس هیئتی به سوریه سفر کند.
پایان پیام/
نظر شما