نشانه جذابیت و پویایی مذهب شیعه تشخیص مصلحت ها است/ ضرورت پیروی عاقلانه از شعائر الهی

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت پویایی فقه جعفری و معروفیت آن در تمام جهان گفت: جذابیت و پویایی مذهب شیعه به دلیل تشخیص مصلحت ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه مجازی نهج البلاغه خوانی که شامگاه سه شنبه 27 اسفند برگزار شد گفت: یکی از محورهای تربیت توحیدی در خطبه 273 کتاب شریف نهج البلاغه از زبان حضرت امام علی(ع) آمده است.

 

دبیرنهضت جهانی نهج ابلاغه خوانی افزود: خداوند تقدیر و حکمتی را برای هر فردی در نظر گرفته است، می فرماید اگر فردی نهایت بورس و معادلات اقتصادی باشد بیش از آنچه خداوند تقدیرش کرده است نصیبش نمی شود.

 

وی با اشاره به این پرسش که از امام صادق(ع) پرسیدند که رزق انسان چیست؟ توضیح داد: در جواب امام گفتند آنچه از گلوی فرد پایین می رود. در واقع بیش از آنچه خداوند تقدیر کرده نمی توانی به دست آوری.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اینکه خداوند رزق هر فرد را مقدر کرده است عنوان کرد: بنده ای که ناتوان و بیچاره است مثلا عزیزانی که از ابتدای زندگی ناتوان است و پس از عمری به تقدیر خداوند رزق و روزی خود را دارد. جوانی بوده در جبهه و قطع نخاع شده ولی به لطف خدا رزق و روزی اش می رسد همه از نمونه های حکمت و رزق الهی است.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه هرکس این حقیقت را بفهمد و به کار گیرد از همه مردم آسوده تر است، مطرح کرد: امام علی (ع) می فرمایند هرکس این حقیقت که رزق و روزی اش معین است را بشناسد و بکار گیرد از همه مردم آسوده تر است و سود بیشتری خواهد برد. اصرار بیش از حد فرد برای روزی، تنها خراب کردن ایمان است.

 

وی افزود: هرکس که این عقیده را بکار گیرد از همه آرام تر است و آن که این را واگذارد و فکر کند که به زور بازوی خود پیش می رود از همه مردم گرفتارتر و ناراضی تر است.

 

وی با اشاره به اینکه این آزمایش ها باعث رشد انسان می شود توضیح داد: حضرت امیرالمومنین(ع) می فرمایند که ای کسی که از گفتار بهره مند می شوی برشکرگذاری خود بیافزا و از شتاب بیجا دست برد.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: امتحان مومنین متوسط آن جایی است که حکمی می شود و آن فرد با آن حکم مقابله می کند، که نمونه آن در جریان شیوع بیماری ویروسی کرونا است. مسئولان کشور فهمیدند که باید با وحدت و همدلی و تدابیر بهداشتی در جهت مبارزه با کرونا ویروس پیش بروند.

 

این استاد حوزه با طرح این پرسش که آیا شعائر عاقلانه پیگیری می شود یا جاهلانه مطرح کرد: درجه توحید این انسان های مخالف بسته شدن حرم های حضرت معصومه (س) و حضرت امام رضا(ع) را خوب اندازه گیری کنید، همان مکتبی ما را توصیه به زیارت کرده است به ما دستور داده که در مواقع بحران و ضرورت از زیارت در این اماکن مقدسه بپرهیزیم.

 

وی ادامه داد: یک عده می آیند و ابراز احساسات می کنند، عده دیگری نیز به ظنّ بنده، مزدور اجیر شده می روند و فحش های زشت در داخل حرم می دهند.

 

 

حجت السلام مهدوی ارفع با بیان اینکه یکی از مراتب امتحان همین جریان است و حساب افرادی که مزدور و اجیرشده تفکرات انحرافی بودند جدا است. موضوع اصلی آن خواهران و برادران کم توجهی که رفتند و این آتش را داغ کردند. این خیلی نگران کننده است. اینکه چرا معرفت و بصیرت دینی در آنان تا این اندازه کم است.

 

این استاد نهج البلاغه توضیح داد: همیشه امتحان میان شهوت، حرص و ... نیست، گاهی میان علقه و رفتار قلبی و وظیفه شرعی است. عقلانیت دینی در جایی حکم می کند که تابع باشیم.

 

به گفته حجت الاسلام مهدوی ارفع، جذابیت و پویایی مذهب شیعه به دلیل تشخیص مصلحت ها است. فقه پویای جعفری در همه دنیا گویا است و پاسخی برای همه احوالات دارد شرائط، زمان و مکان هر کدام مهم است.

 

وی افزود: رهبر معظم انقلاب با درایت فوق العاده همواره از فتنه ها جلوگیری کردند و این امتحان سختی است که میان یک حق با حق دیگری باید تصمیم گیری شود. در اینطور مسائل بحث تقلید نیست بحث اطاعت است. زمانی رهبرمعظم انقلاب در خصوص خلاف بودن قمه زدن دستور می فرمایند که این وهن دین است، ولی افراد جاهل برکار در این خصوص اصرار می کنند.

 

این استاد نهج البلاغه تصریح کرد: ما در حکمت 273 به این نکته رسیدیم که باید با یقین باید زندگی کرد قرار نیست بر وهن و خیال باشیم. باید از باورها و قلبمان شروع کنیم، تا وقتی به یقین نرسیده ایم هر لحظه ممکن با ابتلائات فرو بریزیم.

 

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در پایان اظهار کرد: در جریان واقعه کربلا تمامی کسانی که کنار امام حسین(ع) ماندند یقین داشتند. می دانستند که در کنار امام شهید می شوند و از این شهادت خوشنود بودند. به یقین رسیده بودند که خداوند ایمان آن ها را مُهر کرده است. یکی از این افراد، سعید  بود، که ظهر عاشورا از امام خواست که سپر امام حسین (ع) شود. ایستاد مقابل امام و او استقامت می کرد و خوشحال بود که به درد خورده است. اگر فرد دیگری نبود و به یقین نرسیده بود آیا نمی گفت که آقا الان وقت نماز است؟!!! برای پیروزی در ابتلائات باید یقین خویش را بارور کنیم.

 

 

کد خبر 906382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha