به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام محمود عیسوی، رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها پیش از ظهر امروز (سه شنبه 22 آذر ) در نشست خبری چهارمین همایش نواندیشی دینی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این رابطه گفت: به دنبال طرح مباحث روشنفکری دینی و مسایل مرتبط با آن از سوی مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان و ضرورت تبیین این موضوع که مخاطب اصلی آن نیز دانشگاه های کشور هستند، سلسله همایش هایی از سوی این نهاد در سالهای گذشته برگزار شد که امسال نیز چهارمین دوره این همایش با عنوان «خانواده و جامعه اسلامی» برگزار می شود.
وی در تبیین مفهوم نواندیشی دینی گفت: نواندیشی دینی یعنی توانمندسازی جامعه دینی برای تبیین دیدگاه های اسلامی در زمینه های مختلفی که جامعه بشری با آنها موجه می شود. منظور و هدف از نواندیشی دینی، نوسازی دین نیست چرا که دین اسلام دینی جامع و جاودان است که چیزی به آن افزوده و یا از آن کم نمی شود. بنابراین هدف از نواندیشی دینی آن است که جامعه اسلامی این توانمندی را بیابد که در شرایط و زمان های مختلف، متناسب با موضوعاتی که محوریت پیدا می کند، دیدگاه های اسلامی را خالص و توانمند به جامعه عرضه کند.
حجت الاسلام عیسوی خاطرنشان کرد: در این زمینه در هر عصر و هر دوره ای موضوعات گوناگونی می تواند به عنوان چالش های فکری جامعه مسلمانان مطرح باشد که تکیه بر خلوص دین و تلاش در جهت ارتقاء و تصحیح طرز تفکر افراد جامعه در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار است و امروز که معرکه اندیشه های گوناگون در عرصه های مختلف زندگی انسان برپا شده است این مسئله بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.
وی در ادامه عرصه های اجتماعی، مدیریت جامعه، مسایل خانوادگی، مباحث فلسفی و عرفانی، حقوق بشر، حقوق زنان ، موضوع آزادی و مشارکت های سیاسی را از جمله عرصه ها و حوزه هایی برشمرد که در هریک از آنها دیدگاه های متفاوتی ارائه می شود و از این جهت ارائه و تبیین اندیشه های اسلامی یک ضرورت غیر قابل انکار است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: نواندیشی دینی به معنای بدعت و دین تازه نیست بلکه نقطه مقابل آن و به معنای مقابله با تفکر متحجرانه است.
حجت الاسلام عیسوی ادامه داد: دیدگاه رهبری در خصوص نواندیشی دینی می بایست در سطح مراکز علمی و بخصوص دانشگاه ها و حوزه های علمیه عملیاتی شده و به عنوان یک فرآیند مستمر و موثر نه فرآیندی گذرا و مقطعی تحقق یابد که در این راستا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری پیگیری این جریان در سطح دانشگاه ها ی کشور و نهادینه کردن آن را وظیفه خود می داند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش های مختلف در سالهای گذشته در ایام وحدت حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: امسال نیز چهارمین دوره از این سلسله همایش ها برگزار می شود و تقارن زمانی آن با روز وحدت حوزه و دانشگاه و سالروز شهادت آیت الله مفتح به عنوان یکی از نمادهای نواندیشی دینی کاملا جهت دار است.
حجت الاسلام عیسوی تکیه بر مبانی ناب اسلامی و تلاش در جهت پاسخگویی به نیازهای فکری زمان خود را یکی از ویژگی های شهید مفتح برشمرد و افزود: با توجه به این ویژگی بارز شهید بزرگوار، همایش های نو اندیشی دینی همزمان با سالروز شهادت او برگزار می شود که در سال های گذشته موضوعات مختلفی به منظور تبیین ابعاد مختلف نواندیشی دینی برپا شده و تلاش شد تا به دیدگاه های اسلام و تفکرات دینی ، عمق بیشتری داده شود.
در ادامه این نشست حجت رسولی، مدیر هماهنگی و برنامه ریزی پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر اجرایی همایش نواندیشی دینی، برگزاری این همایش را نتیجه همکاری موفق میان دانشگاه های علامه طباطبایی، شهید بهشتی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها دانست و گفت: این همایش به همت معاونت پژوهشی فناوری دانشگاه شهید بهشتی(پژوهشکده خانواده) و پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در نهاد نمایندکی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار می شود که تا کنون کمیته های علمی و راهبردی موثری با عضویت اساتید حوزه و دانشگاه و صاحب نظران دینی تشکیل شده است.
وی افزود: تا کنون 238 چکیده مقاله و 82 مقاله کامل در رابطه با موضوع همایش دریافت شده است که از این تعداد 120 چکیده مقاله انتخاب شده و 27 مقاله کامل ( به شکل سخنرانی) و 47 مقاله به شکل پوستر ارائه می شود.
شایان ذکر است چهارمین همایش نواندیشی دینی 27 آذر در دانشگاه شهید بهشتی، تالار مولوی، دانشکده علوم و ادبیات اسلامی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما