به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، چذابه منطقه ای است در شمال غربی خوزستان که از شمال به فکه و از جنوب به شهرستان بوستان محدود میشود. این منطقه در ۱۷ بهمن سال ۶۰ مورد هجوم دو تیپ، یک لشکر و یک گردان از سوی عراق قرار گرفت که برای این موضوع صدام دست به فتوای شرعی زده و اعلام کرد «من شما را میخواهم برای یک امر واجب بسیج کنم» که بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم عراق را فریب داد و راهی جنگ با ایران در منطقه چذابه کرد.
رزمندگان اسلام در مقابل، عملیات مولای متقیان را با رمز «یا علی» و با هدف انهدام نیروهای دشمن و حفظ شهرستان بستان انجام داد. این عملیات شکست تلخی به عراق تحمیل و بر اثر همین شکست نیروهای دشمن مجبور به عقبنشینی چندکیلومتری از مواضع قبلی میشود.
در خصوص چگونگی نامگذاری این منطقه میتوان گفت شبه صحرا بودن این منطقه باعث بهوجود آمدن سرابها و ظن و گمان غلط برای بیننده میشود؛ مردم این منطقه نیز با مشاهده این سرابها، این سرزمین را به چذابه که به معنی دروغگو با صیغه مبالغه است نامگذاری کردهاند.
تا پیش از این چذابه، همان سرابی بود که در ذهن متبادر میشد اما موضوعی که این روزها برای ساکنان چذابه تغییر هویت داده اینکه نمیدانند چذابه را چه بنامند؟ چذابه «سراب، دروغگو» یا جذابه به معنی «جذبکننده». مگر این سرزمین چه دارد که این روزها جذبکننده شده است؟ آری این مردم در این سرزمین یادگار فراوانی دارند و آن رشادتهای فرزندان خود در روزگاری عاشوراگونه است.
تنگه چذابه و مزار هشت شهید گمنام همه ساله مورد بازدید مشتاقان و دلسوختگان انقلاب اسلامی و دقاع مقدس قرار میگیرد، همچنین موزه طبیعی دفاعمقدس یادمان تنگه چذابه با شماره ۱۳۶ در آثار ملی دفاعمقدس ثبت شده است.
نظر شما