هدفگذاری ۳ میلیارد دلاری برای ساخت داخل محصولات صنعتی/ آبرسانی به ۸۵۹ روستا در نیمه دوم سال گذشته

تغییرات نرخ تورم دهک‌های هزینه‌ای در اسفندماه، ترسیم راهبردهای کلان ایران خودرو برای تحقق «جهش تولید»، آبرسانی به ۸۵۹ روستا در نیمه دوم سال گذشته، هدفگذاری ۳ میلیارد دلاری برای ساخت داخل محصولات صنعتی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۶ فروردین ماه شبستان به شرح زیر است:

تغییرات نرخ تورم دهک‌های هزینه‌ای در اسفندماه

مرکز آمار ایران اعلام کرد که نرخ تورم کل کشور در اسفند ماه ١٣٩٨ برابر ٣٤,٨ درصد است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٣٣.٩ درصد برای دهک اول تا ٣٦.٦ درصد برای دهک دهم نوسان دارد.

محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ٣٩.٨ درصد برای دهک اول تا ٤٤.٥ درصد برای دهک دهم است. همچنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٢٨.٦ درصد برای دهک اول تا ٣٤.٦ درصد برای دهک دهم است.

فاصله تورمی دهک‌ها

بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ٢,٧ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٢.٦ درصد) ٠.١ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ١.٠ واحد درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٠.٩ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

ابلاغ دستورالعمل به واحدهای ستادی و فرودگاهی در شرایط بحران کرونا ویروس

بر اساس مصوبات جلسه ای که پنجم فروردین ۹۹ در دفتر سیاوش امیرمکری، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت برگزار شد، در حوزه معاونت عملیات هوانوردی، کاهش و تعدیل کارکنان عملیات هوانوردی با توجه به برنامه و زمان پروازها به میزان حداقل در حوزه های مراقبت پرواز، ارتباطات و ناوبری، مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی و آتش نشانی و هدایت زمینی به تصویب رسید.

از دیگر مصوبات مربوط به حوزه معاونت عملیات هوانوردی می توان به اعلام عملیاتی شدن فرودگاه پس از آخرین پرواز حسب مورد و بنا بر درخواست، کاهش Category آتش نشانی و هدایت زمینی فرودگاه  و حضورحداقل پرسنل در زمان نبود پرواز، دریافت کمک در موارد خاص از آتش نشانی شهر به منظور تامین شرایط استاندارد مورد نیاز فرودگاه، کاهش سطح ارایه سرویس مراقبت پرواز و کاهش کارکنان عملیات هوانوردی در فرودگاه های اقماری به میزان حداقل ممکن و در صورت لزوم جهت کاهش تردد اقامت حداقل ۱۵ روز در محل ماموریت اشاره کرد.

بر اساس دستورالعمل ابلاغی، درباره فرودگاه‌های دارای طبقه بندی فضای G ، مدیر فرودگاه و یا کارکنانی که صلاحیت ارایه سرویسAFIS را دریافت کرده اند، می توانند حسب مورد به ارایه سرویس مراقبت پرواز بپردازند.

باید متناسب با شرایط و تعداد پروازها، مدت زمان کشیک کارکنان عملیاتی  به صورت حضور حداقلی کارکنان تنظیم شود. همچنین در طرح پرواز(Flight Plan)  از پذیرش فرودگاه‌های احتیاطیAlternate Aerodrome))  به غیر از فرودگاه‌های مشهد، مهرآباد، اصفهان، زاهدان، بندرعباس، شیراز، اهواز، کرمانشاه و تبریز خودداری شود و در صورت لزوم و بنا به درخواست و اعلام فرودگاه کاهش طبقه بندی فضا امکان پذیر می شود.

 

راهبردهای کلان ایران خودرو برای تحقق «جهش تولید» ترسیم شد

گروه صنعتی ایران خودرو راهبردهای کلان خود را برای تحقق شعار جهش تولید، برپایه جهاد در تامین،‌ همت در تولید و شتاب در تحویل ترسیم کرد. این گروه صنعتی در تاسی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اهتمام خود را به کار خواهد بست تا گام‌های موثری در تحقق شعار سال «جهش تولید» بردارد.

گروه صنعتی ایران خودرو وظیفه خود می‌داند در تبعیت از سیاست‌های کلی حاکم بر نظام جمهوری اسلامی، در سایه حمایت‌ها و رهنمودهای دولتی و همچنین با اتکال به توان مهندسی و ظرفیت دانشی و تولیدی خود، در آنچه مسوولیت بخش تولید و صنعت است، پیشگام بوده و اقدام کند.

برنامه‌های این گروه صنعتی برای عملیاتی شدن راهبرد جهاد در تامین در راستای تحقق جهش تولید شامل تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز، تامین مواد اولیه، قطعات و مجموعه‌ها با کیفیت مناسب در زمان بندی مشخص (تولید بدون کسری) و به قیمت عادلانه، تامین خدمات پس از فروش متناسب با نیاز مشتری و اعلام و درخواست سیاست‌ها،‌ مقرارات و قوانین پشتیبان تولید است.

ارتقای بهروری در همه زمینه‌ها شامل منابع انسانی، سرمایه، انرژی،  تحقق برنامه‌های تولید،  تحقق برنامه های طراحی و توسعه محصولات و  ارتقای کیفی محصولات تولید شده، از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی راهبرد همت در تولید خواهد بود.

 

آبرسانی به ۸۵۹ روستا در نیمه دوم سال گذشته

وزارت نیرو نیمه دوم سال ۱۳۹۸ طرحی به نام #هرهفته_الف_ب_ایران را کلید زد که در قالب آن مقرر شد ۲۲۷ طرح بزرگ و مهم صنعت آب و برق در ۳۱ استان کشور به مرحله بهره برداری برساند. بر این اساس، ۲۴ طرح آبرسانی روستایی در شانزده استان به بهره برداری رسید.

طرح وزارت نیرو منجر به اجرای ۱۷ طرح آبرسانی شهری در هفت استان کشور با ارزش سرمایه گذاری ۵۳۶ میلیارد تومان شد.

اجرای تصفیه خانه فاضلاب برای نوزده استان کشور در قالب این طرح کلید خورد که در اثر آن ۱۳ تصفیه خانه فاضلاب به بهره برداری رسید که جمعیتی ۶۹۱ هزارنفری را تحت پوشش قرار داد.

طرح احداث تصفیه خانه آب هم با احداث ۱۰ تصفیه خانه در هشت استان برای جمعیتی بالغ بر سه میلیون و۵۳۸ هزار نفر به مرحله بهره برداری رسید.

۶ استان کشور نیز دارای سیستم بازچرخانی آب شدند.

پویش #هرهفته_الف_ب_ایران بهره برداری از ۶ هزار و ۳۳۵ هکتار شبکه های آبیاری و زهکشی را رقم زد.

همچنین ۱۰ سد ملی در قالب این طرح مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

هدفگذاری ۳ میلیارد دلاری برای ساخت داخل محصولات صنعتی

«سعید زرندی» درخصوص برنامه ریزی های انجام شده برای تحقق "جهش تولید" افزود: پس از مراحلی مانند رکود، حفظ وضع موجود و رونق تولید، مرحله مهم، جهش تولید است که نگاه و توجه به این مرحله باید متفاوت از مراحل قبلی باشد.

معاون طرح و برنامه وزیر صنعت با تاکید بر اینکه شرایط کنونی سخت تر از گذشته است، بیان داشت: موضوع شیوع ویروس کرونا در این شرایط اضافه شده است که همین موضوع، عزم جدی تر و نگاه متفاوت تری را به مساله جهش تولید می طلبد.

زرندی با اشاره به نگاه و اولویت اصلی وزارتخانه به موضوع، گفت: تحریک تقاضای داخلی و توسعه صادراتی و استفاده از ظرفیت های مردم در سرمایه گذاری ها، نگاه اصلی در وزارت صنعت است و اساس کار را بر حوزه نوآوری و فناوری‌های نوین، استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان نهادیم که اگر نگاه نوآورانه در حوزه تولید مبنا قرار گیرد، قابلیت انجام کارهایی بزرگی در این حوزه وجود دارد.

 

بانک‌ها باید مبالغ اقساط کسر شده را به حساب‌ها بازگردانند

پس از ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص تعویق سه‌ماهه اقساط تسهیلات به دلیل شیوع ویروس کرونا، برخی گزارش‌های دریافتی از برداشت‌های متفاوت و ناصحیح از گستره شمول مصوبه فوق به ویژه در خصوص دریافت‌کنندگان تسهیلات‌ قرض‌الحسنه حکایت داشته است.

بانک مرکزی به بانک ها تذکر داده است، تمام دریافت‌کنندگان قرض‌الحسنه فارغ از این که امکان پرداخت یا وصول اقساط از آن‌ها وجود داشته باشد و نیز قطع نظر از نوع کسب و کار و فعالیت دریافت‌کننده قرض‌الحسنه، مشمول استفاده از مزایای بخشنامه فوق‌الذکر هستند.

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند چنانچه مبالغ اقساط قرض‌الحسنه سررسید شده در بازه زمانی موضوع مصوبه مورد اشاره از حساب تسهیلات‌گیرندگان یا ضامنین آن‌ها برداشت شده است را مسترد کنند.

 

آغاز توزیع رایگان ۹ میلیون ماسک سه لایه/ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ماسک N۹۵ در سطح استان‌ها

«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه اقدامات تامینی اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا در سطح کشور، دستور داد تا بیش از 11 میلیون ماسک سه لایه و N95 از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی استان ها و به صورت گسترده توزیع عمومی شود.

پیرو این دستور، سهمیه هر یک از استان ها تعیین شده و به نسبت اولویت ها و وضعیت شیوع کرونا و همچنین جمعیت آنها، اقلام مربوطه ارسال شده و توزیع عمومی می شود.

از زمان شیوع بیماری کرونا، مسئولیت توزیع محصولات و ملزومات بهداشتی مرتبط با این بیماری با وزارت بهداشت و درمان بوده است که بر اساس اولویت بندی، اقلام بهداشتی تولید شده بین مراکز بهداشتی و درمانی کشور توزیع شده است.

گفتنی است؛ هزینه 11 میلیون ماسک مدنظر برای توزیع در سطح استان توسط واحدهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی کشور و در راستای مسئولیت های اجتماعی این واحدها تقبل شده است./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 908877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha