خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ سوم شعبان یادآور سالروز تولد بزرگ مردی است که درس آزادی و آزادی خواهی را به جهانیان داد و با گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال هنوز در یاد بشریت قرار دارد و همه مردم جهان از او به عنوان سمبل آزادی یاد می کنند؛ آری امروز سوم شعبان سالروز ولادت حسین بن علی علیه السلام مظلوم کربلا است.
علاقه وافر رسول خدا(ص) به مظلوم دشت کربلا
هنگامی که خبر ولادت امام حسین علیه السلام به پیامبر گرامى اسلام (ص) رسید، به خانه حضرت على و فاطمه (علیهم السلام ) آمدند و به اسماء فرمودند تا كودكش را بیاورد اسماء ایشان را در پارچه اى سپید پیچید و خدمت رسول اكرم (ص) برد و آن گرامى به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت.
در روزهاى اول یا هفتمین روز ولادت با سعادت امام حسین علیه السلام، امین وحى الهى جبرئیل فرود آمد و گفت: سلام خداوند بر تو باد اى رسول خدا، این نوزاد را به نام پسر كوچك هارون «شبیر» كه به عربى «حسین» خوانده مى شود، نام بگذار چون على (علیه السلام) براى تو بسان هارون براى موسى بن عمران است جز آنكه تو خاتم پیغمبران هستى و به این ترتیب نام پر عظمت «حسین» از جانب پروردگار، براى دومین فرزند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها انتخاب شد.
رسول خدا علاقه بسيارى نسبت به ايشان و برادر عزيزشان امام حسن(عليه السلام) داشت به طورى كه محبت خويش را به صورت علنى نسبت به آنان ابراز مى نمود بدين صورت كه گاه از منبر به زير آمده آنان را بوسيده و مجدداً از منبر بالا مى رفت و گاه آن دو را به دوش مى گرفت و با آنها به بازى مى پرداخت و گاه بدين صورت مى شد كه حضرت در بين اصحاب نشسته بود و حسين(عليه السلام) وارد مى شد آنگاه حضرت رسول اكرم(صلى الله عليه وآله)كلام خود را قطع مى نمود برمى خاست و از او استقبال مى كرد. وى را به دوش گرفته و در دامان خود مى نشاند و مى فرمود: انه مهجة قلبى.
در حكايت ديگرى از پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) نقل شده است كه ايشان روزى امام حسين(عليه السلام) را در كوچه ديد كه با اطفال بازى مى كند حضرت به سوى او رفت و دست خود را به طرف او دراز كرد ولى حسين(عليه السلام) از سويى به سويى ديگر مى گريخت تا اين كه پيامبر(صلى الله عليه وآله) او را گرفت آنگاه يك دست زير چانه و دست ديگرش را بر سر حسين(عليه السلام) گذاشت پس لب هاى او را بوسيد و فرمود: من از حسين هستم و حسين از من است.
شخصیت امام حسین علیه السلام؛ الگویی زیبا و وصف نشدنی
امام حسين (عليه السلام) همچون ساير ائمه داراى شخصيت، ممتاز و عالى بودند و على رغم قرار داشتن امام حسين (عليه السلام) در بحرانى ترين شرايط حلم و بردبارى ایشان اجازه عرض اندام به لغزش و فرو افتادن در گودال غضب نداد و سيراب كردن لشكر حر و حتى اسبان آنها در گرماى شديد نمونه اى از نمايش حسن خلق، حلم و كرامت آن حضرت در برابر عوامل خشم و كينه است آن حضرت مثل ساير اهل بيت علیهم السلام از قلبى مهربان و پر عاطفه برخوردار بودند.
امام حسین (علیه السلام) به نماز و نيايش با پروردگار و خواندن قرآن و دعا و استغفار علاقه بسيارى داشت و گاهى در شبانه روز صدها ركعت نماز می گذاشت و حتى در آخرين شب زندگى دست از نياز و دعا برنداشت و خوانده ايم كه از دشمنان مهلت خواست تا بتواند با خداى خويش به خلوت بنشيند و امام حسین علیه السلام فرمودند: خدا می داند كه من نماز و تلاوت قرآن و دعاى زياد و استغفار را دوست دارم.
شخصيت حسين بن على (علیه السلام) آنچنان بلند و دور از دسترس و پرشكوه بود كه وقتى با برادرش امام مجتبى (ع) پياده به كعبه می رفتند همه بزرگان و شخصيت هاى اسلامى به احترامشان از مركب پياده شده و همراه آنان راه را می پيمودند و احترامى كه جامعه براى حسين بن علی (علیه السلام) قائل بود بدان جهت بود كه ايشان با مردم زندگى می كردند و از مردم و معاشرتشان كناره نمی گرفتند و با جان جامعه هماهنگ و مانند ديگران از مواهب و مصائب يك اجتماع برخوردار بودند و بالاتر از همه ايمان بی تزلزل ایشان به خداوند سبب شده بود تا ایشان غمخوار و ياور مردم باشند.
روز پاسدار؛ روز میثاق با شهادت
سوم شعبان روز میلاد امام حسین (علیه السلام) را به عنوان روز پاسدار می شناسیم و از آن روست که در فجر ولادت ایشان انفجاری از عشق و ایمان و ایثار پدید می آید و سوره فجر در قرآن نیز سوره حسین بن علی علیه السلام شناخته می شود و از این راه ریشه نهال اسلام، جان می گیرد.
در روز میلاد امام حسین علیه السلام شهادت به دنیا می آید و شهادت، حیات جاودانه و پربار اسلام را طراوت می بخشد و بقای آن را تضمین می کند و حسین بن علی علیه السلام آموزگار شهادت و الگوی ایثار است و چه تناسب عجیب و زیبایی بین حسین(علیه السلام)، سرور شهیدان و سالار پاسداران وجود دارد.
امام حسین علیه السلام پاسدار بزرگی است که در راه حفظ و نگهبانی دستاوردهای انقلاب الهی جدّش حضرت محمد(ص)، عاشقانه از جان و مال و فرزند و زندگی گذشت و زیباترین حماسه را آفرید و ماندگارترین نغمه آزادی خواهی و شرف دوستی و حق طلبی را سرود.
روز پاسدار، روز حسین بن علی علیه السلام و روز همه انسان هایی است که قلبشان به عشق حق می تپد و درد دین دارند و روز پاسدار، روز تجدید پیمان حسینیان با خون و شهادت و ایمان است؛ آری روز سوم شعبان، روز میلاد شهادت و روز طلوع حسین بن علی علیه السلام است.
امنیت امروز را مدیون پاسدارانی همچون سردار قاسم سلیمانی هستیم
روز ولادت امام حسین علیه السلام فرصت مناسبی است تا از پاسداران انقلاب اسلامی تقدیر کنیم چرا که پاسداران در دوران دفاع مقدس مخلصانه از جان خود گذشتند تا حسینی شوند و با جهاد عاشورایی، حکومت و وطن خویش را سرافراز ساختند و پاسداران امروز باید راه آنان را در سنگرهای جدید ادامه دهند که سنگر سازندگی کشور، سنگر هوشیاری در برابر توطئه های پنهان دشمنان، سنگر مبارزه ها جنگ های روانی دشمنان و سنگر حفظ دستاوردهای نظام به ویژه ولایت مطلقه فقیه است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چه در دوران دفاع مقدس و چه در این زمان، از نوآوری نیز غافل نبوده و ساخت پل های شناور، بازسازی تسلیحات اسقاطی، طراحی برنامه های جدید و پیچیده در مبارزه با دشمن در دوران دفاع مقدس و به دست آوردن دانش نظامی پیشرفته، ساخت تسلیحات نظامی دفاعی کم نظیر در جهان، از جمله نوآوری های سپاه پاسداران است و این پیشرفت ها حاصل تلاش پاسداران نخبه است و باید پرورش نخبگان و حمایت از آنان در این نهاد مقدس ادامه یابد.
امروز امنیت و آرامش خود را مدیون پاسدارانی هستیم که از جان خود گذشتند و با الگو گرفتن از مولایشان حسین بن علی علیه السلام به مبارزه با دشمنان در جنگ تحمیلی پرداختند و به جنگ داعش در سوریه رفتند تا از نفوذ داعش به ایران جلوگیری کنند و نگذارند امروز خیابان های ایران مملو از دود و آتش و باروت باشد.
سپاه پاسداران همواره در تمامی بحران ها به میدان آمده است و از هیچ کمکی دریغ نداشته و جان فشانی های پاسداران را در رویدادهایی هم چون سیل و زلزله مشاهده کرده ایم و اکنون که شرایط ویژه ای در کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا به وجد آمده است می بینیم که مانند سایر ارگان ها برای مقابله و جلوگیری از شیوع کرونا ویروس به میدان آمده است و از هیچ کمکی دریغ نمی کند.
سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» یک پاسدار انقلابی است که پشتیبان ولایت فقیه، انقلاب و اسلام بود وبرای دفاع از اسلام در خارج از مرزها به مبارزه با دشمنان می پرداخت و شب و روزش یکی شده بود و دست از مبارزه بر نمی داشت و در آخر جام شهادت را نوشید و به امام شهیدش حسین بن علی علیه السلام پیوست.
سوم شعبان از منظر مقام معظم رهبری
حضرت آیتالله خامنهای روز باعظمت سوم شعبان را پرتوی از عظمت قیام بینظیر حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام دانستند و فرمودند: امام حسین علیهالسّلام برای بقای اسلام و باقیماندن ظلمستیزی به عنوان یک اصل در تاریخ بشریت با فداکاری بزرگ و تقدیم جان خود و عزیزان خود و اسارت خانواده و حرم اهل بیت علیهمالسّلام الگویی پرشکوه و ماندگار در مقابل همهی بشریت قرار دادند.
ایشان سراسر زندگی امام حسین علیهالسّلام را درس و الگو خواندند و خاطرنشان کردند: البته عظمت حادثهی کربلا و درخشندگی آن به قدری است که همهی نورها را تحتالشعاع قرار میدهد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مهمترین درس قیام امام حسین علیهالسّلام آمادگی همیشگی برای اقامهی حق و عدل، و مقابلهی دائم و همهجانبه با ظلم و ستم است و کسی که در مسیر امام حسین علیهالسّلام قدم میگذارد، باید آمادهی شهادت باشد. البته حرکت در این مسیر همیشه به شهادت منجر نمیشود، اما در هر حالت موجب سعادت و عزت است.
ایشان با اشاره به حرکت قاطبهی ملت ایران در مسیر حرکت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسّلام خاطرنشان کردند: ملت ایران با روحیهی حسینی و عاشورایی وارد میدان شد و توانست یک بنای ظلم ملّی و بینالمللی را ویران و به جای آن یک بنای رفیع اسلامی را پایهگذاری کند.
اگر سپاه نبود کشور هم نبود
به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت امام حسین علیه السلام و بزرگداشت روز پاسدار به سراغ حجتالاسلام «محمدرضا بابایی» رفتیم و ایشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: سوم شعبان روز ولادت امام حسین علیه السلام است و به این دلیل که از اسلام پاسداری کردند این روز به نام روز پاسدار نامگذاری شده است.
امام جمعه فردوس در ادامه بیان کرد: پاسداران ما در دوران دفاع مقدس به امام حسین علیه السلام اقتدا و شعار «هیهات مناالذله» را احیا کردند و راضی نشدند زیر بار ذلت بروند و خون پاک خود را فدا کردند و پاسداران به این روز افتخار می کنند.
امام جمعه فردوس با اشاره به اینکه امام راحل فرمودند اگر سپاه نبود کشور هم نبود، گفت: در اوایل انقلاب امام راحل با تشکیل سپاه به دنبال حفظ مرزها و اسلام و انقلاب بودند و اکنون نیز می بینیم که علاوه بر این موضوعات سپاه در تمامی صحنه ها از جمله کمک به سیل زدگان پیش قدم بوده اند و در هر موقعیتی برای حفظ اسلام به میدان می آیند.
وی با اشاره به نقش سپاه در تبیین گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب حدود 40 بار جوانان را در بیانیه گام دوم انقلاب مورد خطاب قرار دادند و با توجه به اینکه اکثر پاسداران کشور را جوانان تشکیل می دهند قطعا نقش مؤثری در تبیین گام دوم انقلاب دارند و پاسداران بیش از دیگران برای انقلاب دل می سوزانند و به فرامین مقام معظم رهبری عمل می کنند و امیدواریم سپاهیان و اقشار مختلف گام دوم انقلاب را پیاده سازی کنند.
حجت الاسلام بابایی با بیان اینکه نقش جوانان در این کشور بسیار پررنگ است، افزود: مقام معظم رهبری به دولت سفارش کردند که از جوانان استفاده بکنند و در دوران دفاع مقدس دیدیم که جوانان به چه موفقیت های بزرگی دست یافتند و اکنون نیز جوانان سپاهی توانسته اند به پیشرفت های فرهنگی و علمی بزرگی دست یابند.
امام جمعه فردوس در ادامه بیان کرد: امیدواریم چرخ انقلاب به سرعت بچرخد آرمان های امام راحل و انقلاب یکی پس از دیگری با کمک جوانان انقلابی و سپاهی محقق شود.
وی در پایان اظهار داشت: سپاه توانسته ادای دین به انقلاب اسلامی و رهبری بکند و امیدواریم با وجود این پیوند آسمانی بین مردم و سپاه و ولایت فقیه بتوانیم گام های موثر و قوی را برای سربلندی انقلاب اسلامی برداریم.
نظر شما