خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی: خانواده ها برای تربیت دینی فرزندانشان باید یک برنامه مدون داشته باشند؛ ولی برای تربیت دینی و اخلاقی او باید علاقه مندی های فرزندان زا هم در نظر داشت که این مهم، یک اصل اساسی و کارشناسی شده است؛ جدای از مداومت ها و تکرار ملال آور بر فرزندان، باید او خود، مشتاق به خواندن نماز باشد، این پایه های نماز خواندن باید از ریشه و از کودکی در ضمیر او شکل بگیرد و این هنر یک پدر و مادر اخلاقی و اسلامی است.
امام سجاد (علیه السلام) می فرماید: « وظیفه پدر و مادر این است که فرزندان را دلالت به خدا کنند (توجه به خدا) که اعم از نماز خواندن است. اینکه از همان سه سالگی امر به سجده کردن فرزند نماید و سپس کلمه لاالله الاالله را به او بیاموزد و با ملایمت و آرامی او را در سن هفت سالگی آموزش نماز دهند تا او در ۹ سالگی بتواند با وضو نماز بخواند.»
کانون آدینه مصلی بیرجند، کانونی است که با محوریت ساماندهی و تقویت روحیه دینی کودکان و نوجوانان گام برداشت است و امروز با گذشت دو سال و نیم از زمان راه اندازی آن، آنچنان شوقی را در بچه های کوچک ایجاد کرده است که می توان گفت مهدکودکی در دل کانون آدینه شکل گرفته است.
حجت الاسلام «علی محقی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار کرد: سمت و سوی اجرایی کانون فرهنگی و هنری آدینه مصلی بیرجند، با توجه به تعطیلی نماز جمعه حسب تصمیم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و ابلاغیه ستاد مقابله با ویروس کرونا، به سمت و سوق حوزه های فرهنگی تغییر کرده است.
مسئول کانون فرهنگی و هنری آدینه مصلی بیرجند و مسئول ستاد نماز جمعه بیرجند افزود: پنج هسته عملیاتی ضد عفونی برای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، شامل حوزه جوانان، تدارکات و اجتماعی در کانون فرهنگی و هنری آدینه تشکیل شد و هر کدام از این تیم ها، عملیات ضدعفونی را روزانه در مرکز و حاشیه شهر بیرجند انجام می دهند.
حجت الاسلام محقی بیان کرد: قرارگاه مرکزی مردمی در خصوص ضدعفونی و گندزدایی معابر، سطوح و اماکن عمومی شهرستان بیرجند تشکیل شده است و فعالان فرهنگی هنری کانون آدینه با این قرارگاه همکاری دارند و شمال و حاشیه شهر بیرجند به همت فعالین این کانون گندزدایی می شود.
وی با بیان اینکه کانون آدینه و ستاد اقامه نماز جمعه یکی از اعضای قرارگاه مرکزی و مردمی ضد عفونی معابر و اماکن عمومی شهرستان بیرجند است، گفت: در این قرارگاه از موازی کاری جلوگیری و هر تیم عهده دار ضد عفونی یک محله از شهر است.
مسئول ستاد نماز جمعه بیرجند بیان کرد: شمال شهر بیرجند منطقه کمتر برخوردار شهر است که به همت فعالان کانون فرهنگی هنری آدینه روزانه ضد عفونی می شود، مصلی نماز جمعه در ایام برگزاری نماز جمعه سه مرتبه ضد عفونی شد و بعد از تعطیلی نماز جمعه، از مصلی برای حیات خلوت عملیات فرهنگی و اجتماعی استفاده شده است.
حجت الاسلام محقی افزود: کانون فرهنگی و هنری آدینه اعضای متفاوتی دارد و حجم وسیعی از مخاطبان را بعد از دو سال وقفه و تعطیلی، بعد از راه اندازی به خود جذب کرده است.
وی از نحوه کار متفاوت کانون آدینه مصلی در خصوص عضوگیری اعضا خبر داد و گفت: تاکنون 16 مربی آقا و خانم در هسته های مختلف فرهنگی در این کانون آغاز به کار کرده اند.
مسئول کانون فرهنگی هنری آدینه مصلی بیرجند گفت: کانون آدینه مصلی بیرجند هر روز جمعه ها (در ایامی که نماز جمعه برپا می شد) 200 کودک مخاطب دارد که این تعداد در کارگاه های قصه گویی، نقاشی، آموزش نماز و قرائت صحیح نماز و کاردستی و مسابقات فرهنگی شرکت می کنند.
حجت الاسلام محقی افزود: این کانون به مدت دو ساعت در یک روز خاص عملیات فرهنگی دارد لذا 16 مربی داریم که هر روز جمعه با 200 کودک عملیات فرهنگی برگزار می کند که بسیار مورد استقبال خانواده ها و کودکان قرار گرفته است.
وی از قدردانی تعداد زیادی از خانوارها از فعالیت های فرهنگی کانون آدینه خبر داد و گفت: خانواده ها می گویند برخی مواقع ما قصد شرکت در نماز جمعه نداریم ولی کودکان ما برای شرکت در برنامه های کانون، مشوق ما بری شرکت در نماز جمعه می شوند.
مسئول کانون فرهنگی هنری آدینه مصلی بیرجند و مسئول ستاد نماز جمعه بیرجند بیان کرد: هر روز جمعه بستههای تغذیه برای مشوق کودکان و نوجوانان، به اندازه وسع کانون فرهنگی و هنری تهیه و توزیع می شود.
حجت الاسلام محقی افزود: در نماز جمعه بُرد مسابقه نقاشی داریم و هر هفته به قید قرعه به نقاشی های خوب کودکان و نوجوانان، جوایزی اهدا می شود.
وی با بیان اینکه اولویت کانون فرهنگی هنری آدینه تقویت پایه های اخلاقی و دینی کودکان و نوجوانان است، گفت: دلیل این اولویت بندی شرکت تعداد زیادی از کودکان تا سن 15 سال در نماز جمعه هست که این کانون با حضور مربیانی از طلاب و مربیان حوزه علمیه قصد تقویت پایه های اخلاقی و دینی این کودکان دارد.
مسئول کانون فرهنگی هنری آدینه مصلی بیرجند گفت: هدف از راه اندازی کانون فرهنگی هنری آدینه؛ استفاده از ظرفیت کودکان بود تا این بچه ها به نماز خواندن جذب شوند، ممارست، تلاش و سخت گیری مربیان این کارگاه های کانون آدینه، سبب شده که هم اکنون برای مدیریت کودکان با کمبود فضا مواجه باشیم.
جت الاسلام محقی افزود: این کودکان به همراه مربیان خود، به صفوف نماز جمعه می پیوندند تا اصل شرطی شدن در نماز جمعه محقق نشود.
وی ادامه داد: این رویکرد کودکانه مثبت بود، چراکه تعداد کودکان از 15 نفر روزهای نخست به 200 کودک افزایش یافته است، که نقطه عطفی است، لذا متولیان کارهای فرهنگی، مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری، فرهنگ و ارشاد و حوزه هنری باید برای شناسایی ظرفیت ها وارد عرصه شوند.
مسئول کانون فرهنگی هنری آدینه مصلی بیرجند خاطرنشان کرد: از جمعیت 9 هزار نفری که داریم، 800 نفر در سنین سه تا 15 سال هستند که از این تعداد، 200 نفر کودک هستند، این ظرفیت نشان دهنده این است که در روال یک ساله، کانون فرهنگی و هنری آدینه موفق عمل کرده است.
مسئول کانون آدینه مصلی بیرجند مطرح کرد: مربیان کارگاه های کودکان و نوجوانان، داوطلبانه و با روحیه جهادگونه فعالیت می کنند و کسی حق الزحمه و هدیه ای به آنها پرداخت نمی کند.
حجت الاسلام محقی افزود: یکی از نکات زیبایی که در حاشیه کانون آدینه و مهد کانون آدینه تشکیل شده، میزخدمت برای مشاوره طب اسلامی و مشاوره خانوادگی است که هر هفته در ایام برگزاری نماز جمعه، محصولات ارگانیک و طب اسلامی معرفی می شود.
وی بیان کرد: درخواست شده که میز مشاوره طب اسلامی، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی و میزحقوقی در سمت برادران، در نماز جمعه راه اندازی شود که امیدواریم محقق شود.
نظر شما