به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه مجازی نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی که شامگاه ۱۴ فروردین برگزار شد گفت: هرآنچه از معرفت و اطاعت برای تربیت الهی انجام می دهیم با وساطت حضرت مهدی(عج) در نظر بگیریم.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: بدون مودت با ولایت اهل بیت(ع) تمام عبادت ها پوچ است و این یک امر روایی، مبنی و عقلی است.
وی با اشاره به اهمیت انوار ولایت امیرالمومنین(ع) مطرح کرد: پیامبراکرم(ع) در خطبه غدیر می فرمایند: « خداوند تعالی می فرمایند من علی(ع) را علم و پرچم میان خود و خلق قرار دادم. هرکس او را بشناسد، مومن است و هرکس او را انکار کند، کافر است. هرکس در بیعت او دیگری را شریک کند، مشرک است و هرکس با ولایت او مرا ملاقات کند داخل بهشت می شود و هرکس با دشمنی او مرا ملاقات کند داخل آتش می شود.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با بیان اینکه در یک مصداق خداوند برای هدایت ما قرآن کریم را فرستاد و پیامبری که واسطه این کتاب الله است عنوان کرد: قرآن بر قلب پیامبر(ع) نازل شد. چرا که ایشان تحمل این وحی عظیم را داشتند. قرآن برای این نازل شد که مردم در ظلمت ها گرفتار نشوند. برای آنکه به شقاوت ها مبتلا نشوند.
به گفته این استاد نهج البلاغه شریف، قرآن دو بعد دارد. بعدی که خطوط در دست شما است. این قرآن ظاهر الفاظی دارد که هر فردی از آن می تواند استفاده کند. این قرآن برای تمامی افراد شفاء دردها است.
این استاد اخلاق با بیان اینکه مقام بالاتری قرآن کریم دارد و آن این است که ذات اصلی قرآن کریم را مطهرون درک می کنند توضیح داد: روح حقیقی قرآن را مطّهرون می توان درک کنند. مطهران چه کسی هستند؟ خداوند با « انّما» از آنان یاد کرده است. خداوند در آیات کتاب قرآن می فرمایند: ای اهل بیت (ع) پیامبر شما آن مطهّرانی هستید که هیچ رجسی در شما راه نیافتاده است.
قرآنِ بدون اهل بیت(ع) رفتن به بیراهه است
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اینکه قرآن بدون اهل بیت(ع) رفتن به بیراهه است توضیح داد: خداوند به پیامبرخاتم(ع) دستور می فرمایند که بگو من مزد می خواهم، و آن این است که « من اجر و پاداشی جز مودت اهل بیت(ع) نمی خواهم».
این استاد اخلاق با تأمل بر اینکه چرا خداوند به تمامی انبیاء می فرمایند که مزدی برای رسالت نخواهید. اما تنها پیامبر اسلام است که دستور درخواست مزد و پاداش دارد؟ مطرح کرد: به واقع موّدت به اهل بیت(ع) به معنای محبت با ولایت است.
وی مطرح کرد: هیچکس برای اطاعت، شناخت و جلب رضایت خدا هیچ راه خرد و کلانی ندارد مگر قرآن کریم. اینکه شهریار می فرماید: دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین، به علی شناختم به خدا قسم خدا را».
حجت الاسلام مهدوی ارفع با بیان اینکه راه عشق و دل در مکتب توحیدی است بیان کرد: اینکه در دعا می گوییم « سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم» به معنای این است که عالی ترین درجه ایمان راه مودت با ولایت اهل بیت(ع) است.
خوش به حال قدیمی های بی مدرک با حکمت
این استاد نهج البلاغه توضیح داد: قدیمی های بی مدرک کاغذی که مانند بعضی پدر و مادران امروز گرفتار کلاس های متعدد برای فرزندانشان نبودند، فرزندان خود را با اهل بیت(ع) بزرگ کردند. آنان معتقد بودند که شیطان به دژ تربیتی اهل بیت(ع) نزدیک نمی شود. هرکسی داخل در حصن خداوند شود هیچ آسیبی نمی بیند. عاشق اهل بیت(ع) با شعور است و هیچگاه خودش را به آلودگی ها مبتلا نمی کند.
وی با بیان این که اهل بیت (ع) واسطه های مکتب توحیدی انسان با خدا هستند مطرح کرد: راه شیرین تربیت فرزندانمان در سایه اهل بیت(ع) را نبندیم. متاسفانه بسیاری از ما پدران و مادران از الگوی اهل بیت(ع) فاصله گرفته ایم.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اینکه فرزندان خود را در دامان مادر ائمه اهل بیت(ع) بیاندازید مطرح کرد: متأسفانه بسیاری از ما پدران و مادران، اساتید واقعی حقیقی را گذاشته ایم و به دنبال اساتید کذّاب رفته ایم. تا زمانی که اهل بیت(ع) را داریم نباید سراغ چیز دیگری باشیم. وقتی امیرالمومنین(ع) در خطبه 48 به کمیل می فرمایند ای کمیل دریای علم در سینه علی(ع) جمع شده است باید متوجه عظمت این کتاب نفیس باشیم.
به گفته استاد نهج البلاغه خوانی، منبع قطعی علم، نهج البلاغه امیرالمومنین(ع) است. ضروری است که گنج تربیتی نهج البلاغه را باور کنیم و در این مسیر تلاش کنیم ذهنیت های پیچیده را کنار بگذاریم.
نظر شما