«جوانی»، تنها یک برهه از زندگی نیست؛ بلکه دوران طلایی زندگی هر فرد محسوب شده و سرشار از تلاش، همت، نشاط و سرزندگی است؛ جوانی، فصلی برای رسیدن به هدف هاست و «جوان» سرشار از خلاقیت و پشتکار است که چنانچه اراده کند، هیچ دری برای او بسته نیست.
مقام معظم رهبری در ابلاغیه «گام دوم انقلاب» که تبیین کننده مسیر آینده کشور است، بر واژه «جوان» تاکید ویژه دارند و راه ترقی و پیشرفت کشور را به واسطه هدف گذاری و همت این قشر از جامعه می دانند؛ جوانی یعنی «رویش» که بهره مندی و استفاده مطلوب از این برهه زندگی، می تواند جامعه را دگرگون و متحول کند.
این روزها جوانان پای کار بسیاری از امورات جامعه هستند؛ از علم آموزی و حضور در عرصه دانش گرفته تا خدمت رسانی و عرصه جهاد و سازندگی؛ هر جا که نشانی از جوانان باشد، شور و نشاط همراه با پیشرفت و آبادانی هم دیده می شود و کافی است به آنها مجال و فرصتی داده شود تا خود را اثبات کرده و قدرت مدیریت، ریسک پذیری، تلاش، اراده و پیشتکار را به نمایش بگذارند.
جوانان امروز در خط مقدم بسیاری از تحولات جامعه هستند؛ پیشتاز در عرصه علم، پیشگام در عرصه خدمت و پشتوانه ای برای نظام و انقلاب؛ جوانی و معنویت نیز 2 بال تحول یک جامعه است که تعهد و تخصص را با هم ادغام کرده و نتیجه آن چیزی جز «تحول» نیست.
این ها همه در پرتو «مسجد» شکل می گیرد و جوانان را آماده حضور در میدان های بزرگ می کند؛ یادمان نرفته همین جوانان دیروز بودند که از مساجد به پا خواسته و منشأ تاریخ سازی برای ایران اسلامی شدند؛ همان ها که از قدرتمندترین ابزارهای نظامی به پشتوانه زورگوترین افراد دنیا نهراسیده و در مقابلشان ایستادند و تحولی ایجاد کردند که امروز من و شما سرمان را با اقتدار بالا نگه می داریم و با افتخار می گوییم یک ایرانی هستیم.
به بهانه سالروز میلاد حضرت «علی اکبر (ع)» و روز «جوان» با یکی از این جوانان مسجدی همراه شدیم؛ کسی که نه تنها در عرصه جهاد و سازندگی حرف برای گفتن دارد بلکه به عنوان یک هنرمند نیز در عرصه هنر و رسانه فعال است.
«امیرحسین رحمانیان»، جوان موفق مسجدی و عضو کانون فرهنگی و هنری شهید «علی اکبر رحمانیان» است و به غیر از تحصیل در دانشگاه، به عنوان یک نیروی جهادی در گروه «راسخون» فعالیت داشته و در عرصه هنر نیز دستی بر آتش دارد. او در مرکز رسانه ای «سرو» وابسته به کانون فرهنگی و هنری شهید «علی اکبر رحمانیان»، مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) به عنوان فیلمبردار و تدوین گر، نقش آفرینی می کند. گفتگوی خبرنگار شبستان با این جوان پویا و فعال مسجدی را در ادامه بخوانید.
شما را در بسیاری از عرصه های جهادی می بینیم؛ هدف و انگیزه تان برای حضور در این قبیل کارها چیست؟
چند سالی است که حضرت آقا در سخنرانی های خود بر مسئله کارهای جهادی صحبت به میان می آورند. مدیریت جهادی و سبک جهادی نیز در کلام رهبری شنیده و تاکید می شود و ما نیاز به مدیران جهادی در همه بخش ها و زمینه ها داریم.
البته مفهوم و منظور از کار جهادی، تنها به ساخت و ساز و عمران و سازندگی نیست بلکه باید در همه عرصه ها جهادی وار به میدان آمد و این نکته نیز متوجه مسئولان دولتی هم می شود.
ضرورت دارد در ارگان ها و نهادهای وابسته به دولت هم این مدیریت جهادی صورت بگیرید؛ بنده نیز به نوبه خود و به عنوان یک هنرمند، در این زمینه آنچه از دستم بر می آید دریغ نکرده و بر آن بوده ام بتوانم کاری برای جامعه و البته در راه رضای خداوند انجام دهم؛ با این هدف که بتوانم فرهنگ جهادی و مدیریت جهادی را در میان مردم و مسئولین نهادینه کنم.
کار جهادی چه نقشی در زندگی ما داشته و انگیزه تان برای مشارکت در این برنامه ها چیست؟
کار جهادی نقش به سزایی در زندگی من داشته است که توانسته ام درس های خوبی از آن بگیرم؛ نمونه بارز و موفق کارهای جهادی که می تواند الگویی برای هم سن و سالان من باشد حضور جوانان در عرصه جهاد در هشت سال دفاع مقدس بود که جوانان این مرز و بوم با کمترین امکانات، بیشترین بهره وری را ایجاد کردند.
معتقدیم هرجا که به جوان ها اعتماد کردیم جواب مثبت هم گرفته ایم و این یک شعار نیست بلکه اگر کمی چشمانمان را بازکنیم می توانیم این تحولات را به خوبی ببینیم؛ به نظر من باید این ظرفیت را با یکدیگر به اشتراک گذاشت؛ یعنی منتظر جمع شدن یک گروه برای فعالیت جهادی نباشیم و خودش و به تعبیر حضرت آقا، «آتش به اختیار» وارد میدان شده و دست به کار شویم.
کافی است به اطراف خود دقت کرده و آنگاه است که متوجه می شویم کار برای انجام دادن زیاد است؛ از همین خیابان و کوچه های اطراف مان شروع کنیم؛ همسایه مان مشکلی دارد که چندان هم بزرگ نیست اما توانایی حل آن را ندارد. کافی است اراده کرده و با یک یا علی گفتن به کمکش بشتابیم.
از فعالیت های جهادی که در طول سال انجام می دهید بگویید؟
فعالیت های جهادی که در طول سال 98 انجام دادیم در قالب گروه جهادی «راسخون» بوده است که در زمینه های مختلف انجام شده و نتایج و ثمرات خوبی هم داشته است.
از ابتدای سال 98 با جاری شدن سیل، به کمک مردم مناطق «پلدختر» و «خوزستان» شتافتیم؛ در تابستان نیز در قالب چند اردوی یک هفته ای به روستای های بخش «سیمکان» و بخش «مرکزی» جهرم اعزام و کارهای خوبی انجام شد.
اواخر فصل زمستان هم با شیوع ویروس «کرونا» گروه جهادی راسخون برنامه ضدعفونی کردن معابر عمومی، پیاده روها، اماکن و خودروها را عهده دار شدیم که این فعالیت ها همچنان ادامه دارد.
در روزهای کرونایی نیز در ضدعفونی کردن 6 محله و 2 شهرک «فرهنگ شهر» و شهرک «فاطمیه» مشارکت داشتیم که علاوه بر این در تهیه و تولید دستکش و ماسک و توزیع آن میان مردم حضور داشته و البته به همت دوستان جهادگر این مهم با روند خوب و منظم در حال انجام شدن است. در این مجموعه بالغ بر 130 نفر مشغول به فعالیت و خدمت رسانی هستند.
از فعالیت های فرهنگی شما مشارکت در کارهای هنری و رسانه ای است. در این مورد توضیح دهید.
بنده با جمعی از دوستان مسجدی در کانون فرهنگی و هنری شهید «علی اکبر رحمانیان»، مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) جهرم در مرکز رسانه ای «سرو» که وابسته به این کانون است فعالیت داریم؛ این مرکز از سال 97 توسط «علی رحمانیان» آغاز به کار کرد و اکنون در بخش های مستندسازی، موشن گرافیک، ساخت انیمیشن و... فعالیت دارد.
مرکز رسانه ای «سرو» دریچه جدیدی به روی بچه ها باز کرد و به همت مدیریت این مجموعه، بچه ها عملکرد خوب و پیشرفت های چشم گیری داشته اند. مجموعه این مرکز متشکل از جوانان هستند که البته پیشرفت آن نیز حاصل همین اعتماد کردن ها است و به حمدلله جوانان این مرکز با تهیه و تولید آثار فاخر، حرفه ای بودن خود را نشان داده و توجه بسیاری از فرهیختگان کشور را به خود جلب کردند.
پروژه های مختلفی از اقصی نقاط کشور و شبکه های برون مرزی از جمله مستند، موشن گرافیک و انیمیشن به این مرکز رجوع کرده که آثار زیبا و فاخری نیز تهیه و تولید شده است؛ بنده نیز به نوبه خود در بخش مستند همکاری هایی داشته و دارم که چندین پروژه برون مرزی در کشور عراق برای ساخت نماهنگ هایی از پیاده روی اربعین حسینی و در کشور ساخت مستندهای مختلف همچون «قصه توپ رنگ» که به مرحله نیمه نهایی جشنواره «عمار» رسید، از جمله آنها بوده است.
از دیگر پروژه هایی که تدوینگری آن بر عهده من بود برنامه «گفتگو» است که یک برنامه مصاحبه محور بوده که در مورد شفافیت مسئولان و مطالبه مردم تا کنون در چند قسمت تهیه و تولید شده است.
شما اخیرا در برنامه «بریم بسازیم» هم ایفای نقش کردید. در این مورد برایمان بگویید.
برنامه «بریم بسازیم» چالش های چهار جوان برای برطرف کردن بعضی از مشکلات شناسایی شده در روستای «خاوه»، در حاشیه ورامین، را دنبال می کند. هدف از این چالش ها این است که با مشورت و مشارکت مردم بومی، راه حل های پایدار و ماندگاری اجرا شود.
این برنامه نخستین ریلیتی شوی محض رسانه ملی محسوب میشود که دوربین در تمام شرایط، چهار شخصیت اصلی مجموعه به نامهای «حسن محمدیارلو»، «حامد کاویانی نسب»، «حسین صفریان» و «امیرحسین رحمانیان» را در موقعیتهای مختلف دنبال میکند که در قالب قصه ای جذاب پس از مواجهه با کاستیها و مشکلات موجود در روستا سعی میکنند با کمک اهالی، آن مشکلات را برطرف کنند.
این مجموعه، جدیدترین اثر گروه سازنده برنامههای موفق «فرمانده» و «ضدگلوله» بوده که اول تا پانزدهم فروردین ۱۳۹۹ از طریق آنتن شبکه سه سیما تقدیم مردم شد و اکنون نیز بازپخش آن هر شب از شبکه مستند در حال پخش است.
نظر شما