خبرگزاری شبستان- شیروان؛ سه اولویت اصلی جوانان در زندگی اشتغال، اقتصاد و ازدواج است که به یکی از مهم ترین دغدغه و درگیری ذهنی آنان تبدیل شده که انتظار می رود مسئولان بیش از گذشته در این راستا برنامه ریزی کنند. اولویتهای دیگری نیز در حوزه جوانان وجود دارد که از جمله این اولویتها میتوان به مهارت، سرمایه و کار اشاره کرد که اگر هر یک از این مؤلفهها مورد غفلت واقع شود زندگی جوانان دچار تحول و تغییر میشود.
جوانان امروز که دغدغه اشتغال، بیکاری و ازدواج دارند خواستار این هستند که دستگاههای اجرایی نسبت به ارائه برنامه به صورت عملیاتی اقدام کنند و نتایج این اقدامات، بازخورد و راهکار مطلوبی داشته باشد تا بخشی از مشکلات آنان رفع شود.
امروز یکی از مهمترین محورهای تبلیغ و تبیین اسلام، تبلیغ و ترویج پیشرفت است که پیشرفتهایی که توسط جوانان بهدستآمده را باید تبیین، تبلیغ و ترویج شود همچنین از ظرفیت آنان استفاده شود و باید عزمها را برای پیشرفت به کار گرفت و بر روی این ضرورت سرمایهگذاری کرد.
یکی از اساتید رشته جامعه شناسی در خصوص استفاده از ظرفیت جوانان می گوید: یکی از ویژگیهای جوانان آینده سازی آنان است که باید با برنامه ریزی نسبت به شناسایی استعدادهای جوانان و تبدیل پتانسیلهای بالقوه آنان به بالفعل اقدام کنیم.
«علی خرسندی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با اشاره به تربیت جوانان بر اساس تفکر کارآفرینی خاطرنشان کرد: قرارگیری جوانان در کنار کارآفرینان و تربیت جوانان بر اساس نگاه کارآفرینی موجب کاهش هزینههای اجتماعی و افزایش درآمد سرانه در کنار افزایش سرمایه اجتماعی می شود.
استاد جامعه شناسی، ایجاد اشتغال پایدار را یکی از عوامل مهم در کاهش طلاق دانست و متذکر شد: افزایش شادی و شور اجتماعی و افزایش آگاهی های جمعی عاملی برای برطرف شدن مشکلات اقتصادی جامعه است و یکی از اولویتهایی که باید برای آن گام برداشت کاهش مشکلات جوانان است.
خرسندی با بیان اینکه امروز در شرایطی قرار داریم که باید از ظرفیت جوانان بومی در واحدهای مختلف تولیدی استفاده بهینه را ببریم، افزود: برای اینکه بتوانیم استفاده بهتری از ظرفیت جوانان بومی داشته باشیم، باید جلسهای را با مدیران واحدهای تولیدی برگزار کرد.
وی تصریح کرد: بیشک حضور جوانان بومی و باانگیزه در عرصه کار و تلاش میتواند روند توسعه استان را بیش از پیش فراهم کند که در این راستا جوانان بومی بیش از سایرین در اولویت قرار دارند و از سویی دغدغه آنان در خصوص اشتغال برطرف می شود.
وی با بیان اینکه یکی از مراکزی که میتوان برای اشتغال جوانان بهویژه دانشآموختگان دانشگاهی بر روی آن متمرکز شد، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است، ادامه داد: امروز اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سمتی حرکت میکنند که از چنین ظرفیتها و زیرساختهایی بیش از پیش استفاده کنند.
خرسندی با تاکید بر اینکه جوانان به معنای واقعی کلمه برای هر جامعهای در حکم یک ثروت به شمار میروند، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نیازهای ضروری جوانان در شرایط فعلی، مقوله ازدواج است که بانکها باید با آسانسازی تسهیلات اعطایی، در این امر سهیم باشند گرچه که بسیاری از این قشر نبود اشتغال را دلیل عدم ازدواج خود می دانند و از آن ترس و واهمه دارند.
وی بیان کرد: برای پیشرفت نیازمند همت و ارادههای مردم بهویژه جوانان هستیم چرا که همت و ارادههای پولادین جوانان زمینهساز ساخت فردایی دیگر برای کشور است.
یکی از دانش آموختگان با اشاره به استفاده از ظرفیت جوانان خاطرنشان کرد: پیشرفت توسط مردم به ویژه جوانان رقم خواهد خورد.
«امید علامی» که دانشجوی رشته کارشناسی ارشد فقه و حقوق است، گفت: عمده جمعیت کشور را امروز جوانان متولد پس از انقلاب تشکیل میدهند و این ظرفیت در کنار مراکز متعدد دانشگاهی و علمی با محرومیتهای فعلی به ویژه در این استان همخوانی ندارد، بنابراین باید حلقه مفقوده را پیدا کرد.
این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما نباید منتظر آمدن یک دولت یا مجلس باشیم که با فشردن یک دکمه بتواند همه مشکلات موجود از جمله بیکاری، مشکلات معیشتی و ... را حل کند و از طرفی ما نباید همیشه به عنوان منتقد عمل کنیم.
علامی تاکید کرد: ایجاد اشتغال با رویکرد اجتماعی و نگاهی فراتر از نگاه صرف اقتصادی از جمله راه حلهای حل مشکلات کشور به ویژه در استانی باظرفیت و محروم مانند خراسان شمالی است.
وی عنوان کرد: در کشور هر افتخاری کسب شده خالق آن معمولاً جوانان بودهاند.
یکی از جوانان جویای کار در شیروان هم می گوید: مشکل اصلی امروز جوانان ما نداشتن اشتغال و کار مناسب است، زیرا که ما امروز جوانانی را داریم که فارغ التحصیل میشوند اما هیچ شغلی برای آنان فراهم نیست و همین موجب سرخوردگی، نبود انگیزه و عدم رغبت برای ادامه تحصیل در مراتب بالاتر می شود.
«فرشته آزاد» افزود: متاسفانه جوانان ما دائم در خانه هستند و تنها ارتباط شان با بیرون فضای مجازی است، در مدارس هم که تنها مدرک گرایی، علم گرایی و تلاش برای عبور از سد کنکور را یاد میگیرند و بعد هم که وارد دانشگاه میشوند تبدیل به دکتری خواهند شد که توانایی انجام کار و پذیرش مسئولیت در کشور را ندارد.
وی با تاکید بر اینکه کنکور تبدیل به یک سد بیهوده برای دانش آموزان شده است، خاطرنشان کرد: گاهی ممکن است جوان ما دانش کافی را داشته باشد، مهارت فرضا اقتصادی را هم بیاموزد ولی وقتی شغلی مرتبط با رشته خود نمی یابد به فکر مشاغل آزاد شده و پشیمان از تحصیلات دانشگاهی و احساس تاسف برای خود دارد.
آزاد تصریح کرد: مسئولان ابتدا باید به دنبال اشتغال و بیکاری جوانان باشند چرا که ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی به این موضوع برمی گردد و دغدغه اصلی جوانان امروز که سرمایه های آینده مملکت هستند در اشتغالزایی است.
نظر شما