«عباسعلی بهاری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، اظهار داشت: سه گروه سازمان مردم نهاد یعنی سمن های ورزش و جوانان، سمن های فرهنگ و ارشاد اسلامی و سمن های وزارت کشور در خراسان جنوبی فعالیت اجتماعی دارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی افزود: هر کدام از این سمن ها در حوزه بهداشت و مبارزه با کرونا، مناسب سازی محیط، ضد عفونی معابر و سطوح، مکان های پرتردد، کمک های معیشیتی و گروهی در تولید ماسک در شرایط کرونایی با این سمن ها فعالیت دارند.
بهاری بیان کرد: به همت سمن ها و بنا به مواد اولیه ای که دارند؛ این سمن ها ظرفیت تولید روزانه حدود هشت هزار ماسک را دارند که این تعداد ماسک به صورت رایگان و بخشی هم به صورت قیمت تمام شده بین مردم توزیع می شود.
وی با بیان اینکه سازما های مردم نهاد در شهرهای استان پراکنده هستند، گفت: این سمن ها با توجه به ظرفیت و توان خودشان در حوزه بهداشت و سایر حوزه ها فعالیت دارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: دو سمن دستان پرتوان وابسته به موسسه حضرت رسول(ص) و سمنی دیگر که تحت پوشش وزارت کشور است روزانه پنج هزار ماسک تولید می کنند، این دو سمن به صورت حرفه ای ماسک بدون دوخت و لیزری و دارای تاییدیه وزارت بهداشت تهیه می کنند.
وی با اشاره به اینکه «روز برات»، سنت حسنه خراسان جنوبی است، گفت: مردم دوست دارند برای شادی اموات خودشان، نذوراتی را وقف کنند، ولی در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا، تجمع مردم در آرامستان ها ممنوع است.
90 موسسه خیریه در خراسان جنوبی، نذورات مردم در روز «برات» را جمع آوری خواهند کرد
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی افزود: در صورت لزوم، محدودیت های نظامی و انتظامی برای ممنوعیت ورود افراد به آرامستان ها در روز برات اعمال خواهد شد لذا از مردم تقاضا داریم که نذورات خودشان را به صورت نقدی به موسسات خیریه ای که در سطح استان فعال هستند، اهداء کنند.
بهاری گفت: 90 موسسه خیریه در خراسان جنوبی شامل مراکز نیکوکاری، موسسات خیریه و سازمان های مردم نهاد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و وزارت کشور فعال هستند که این تعداد شناسنامه دار و اهلیت قانونی هستند.
وی بیان کرد: نذورات مردم به همان نیت واقف هزینه خواهد شد و نذورات، هدایا و کمک های نقدی و غیر نقدی به دست افراد مورد نیاز جامعه خواهد رسید.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: جابه جایی کالاهای غیر نقدی در روز برات، سبب جابه جایی بیماری می شود، لذا بهتر است مردم کمک های نقدی خود را به این موسسات خیریه اهدا کنند، چراکه این موسسات قانونی ایجاد شده اند.
بهاری مطرح کرد: نذورات مردم در جای اصلی خودش هزینه خواهد شد، لذا اطلاع رسانی گسترده از امروز جهت معرفی شماره حساب های سمن های فعال در حوزه سلامت و مجمع خیرین سلامت جهت دریافت نذورات مردمی برای روز برات، توسط رسانه ملی و سایر رسانه های استان انجام خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد؛ مجری فعالیت هایی حوزه های اجتماعی، فرهنگی و وزارت بهداشت هستند، و در زمانی که بحرانی در جامعه ایجاد می شود، این سمن ها به مدد دستگاه های اجرایی، پای کار هستند تا مشکلات مردم را فع می کنند، این سمن ها تاکنون ورود خوبی برای مقابله با بیماری کرونا داشته اند.
بهاری افزود: هیئت های مذهبی، گروه های جهادی و سازمان های مردم نهاد استان انسجام خوبی دارند و هر دستگاه ها اجرایی هم امکانات لازم این سمن ها را فراهم کرده است؛ این سمن ها در حوزه سلامت به خوبی قدم برداشته اند تا بحران کرونا رفع شود.
نظر شما