خبرگزاری شبستان/ قزوین
تدبیر امام سجاد(ع) در اسارت، گریه های امام سجاد(ع) در مدینه، نوحه خوانی و روضه خوانی های آن حضرت در مدت 35سال سخنرانیش، به موقع جهادی مفید و ثمر بخش بود.
امام سجاد(ع) اگر چه در کربلا کشته نشد اما وجودش، بقایش و اسارتش عامل بقای اسلام بوده است.
قیام امام حسین(ع) درختی بود که در کربلا کاشته و آبیاری شد و به ثمر رساندن و نگاهداری از آن به دست امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) انجام گرفت.
یک کارشناس دینی به خبرنگار شبستان اظهار کرد: اگر پس از واقعه کربلا، سخنرانی امام سجاد(ع) و حضرت زینب کبری(س)نبود، قیام امام حسین(ع) دچار تحریف و مصادره به مطلوب می شد.
حجت الاسلام عبدالرضا صادقی، زنده نگه داشتن یاد و خاطره و تبلیغ مظلومیت امام حسین(ع)، ترویج تعالیم اسلامی، تنویر افکار عمومی و موعظه و ارشاد مردم را از فعالیت های امام سجاد(ع) پس از واقعه عاشورا ذکر کرد و افزود: دوران محدودیت و مظلومیت امام سجاد (ع)پس از به خلافت رسیدن عبدالملک بن مروان به اوج رسید که امام سجاد(ع) با ظرافت خاص و انجام فعالیت های تاثیر گذار، رسالت خود را به منصه ظهور رساند.
وی ادامه داد: امام سجاد (ع) در روزهای جمعه در مسجد پیامبر جلوس و مردم را هدایت می کرد که در یکی از سخنرانی های خود به مردم فرموده است: مردم پرهیزگار باشید که به سوی خدا بازخواهید گشت، آن روز، روز رستاخیز است که هر چه بدی و خوبی کرده اید در نزد خود حاضر می بینید و نیز نخستین اموری که نکیر و منکر می پرسند در رابطه با خدا، رسول، دین، کتاب آسمانی، امام و ولایت پذیری امام است.
حجت الاسلام صادقی خاطر نشان کرد: امام سجاد(ع) پس از واقعه عاشورا 35سال گریه و مرثیه سرایی کردند که به عنوان یکی از شناخته شده ترین گریه کنندگان تاریخ محسوب می شوند.
این کارشناس دینی، دستگیری از نیازمندان، بزرگ منشی، فتوت، کظم غیظ، فصاحت، بلاغت، تواضع، سخاوتمندی، تجلی خاص در عبادت و حلم را از ابعاد شخصیتی امام سجاد(ع)عنوان کرد و گفت: عبادت و سجده این امام همام به حدی بود که به زین العابدین و سجاد ملقب شدند.
صحیفه سجادیه، گوی «سباق» از همه مجذوبان سالک ربوده است
صحیفه سجادیه، زیباترین روح پرستنده است که با عطر دل انگیز دیگری، مشام جان آدمی را معطر می سازد که باید گفت بعد از پدران بزرگوارش، گوی «سباق»از همه مجذوبان سالک ربوده است.
حکمت این که این بزرگوار، حقایق والا را در قالب نیایش، مناجات و خطاب با خداوند مطرح کرده، آن است که سراسر زندگی اش در دوره امامت(61-95) در تاریک ترین دوره های ظلم و بیداد و جور و استبداد حکومت آل ابوسفیان واولاد مروان، سپری شده است.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: صحیفه سجادیه شامل مضامین عالی، زیبا، عمیق و غنی، قوانین و احکام شرعی و مسائل بسیار حساس سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و تربیتی است که در قالب دعا مورد توجه امام سجاد (ع)قرار گرفته که حتی دشمنان اهل بیت(ع)را به اعجاب واداشته است.
وی افزود: کتاب صحیفه سجادیه به عنوان«زبورآل محمد»همانند قرآن کریم، نهج البلاغه ونهج الفصاحه در جامعه اسلامی مهجور و مظلوم واقع شده است.
این کارشناس ادامه داد: مردم خداجو تشنه معارف اسلامی هستند لذا بر روحانیان، مسئولان دستگاه های اجرایی به ویژه مسئولان فرهنگی و دینی و رسانه ها ضروری است که با تبلیغات مناسب و ارائه راهکارهای لازم، مطالعه کتاب صحیفه سجادیه را در بین افراد جامعه نهادینه کرده تا بتوانند در زندگی فردی و اجتماعی شان پیاده کنند.
حجت الاسلام صادقی یادآورشد: بزرگان اهل سنت نیز با عزت و عظمت از کتاب صحیفه سجادیه یاد می کنند این در حالی است که به غیر از ترجمه این کتاب، علمای تشیع و تسنن، بیش از 50شرح و تفسیر نوشته اند.
امام سجاد(ع)در دعایی از صحیفه سجادیه می فرماید: خدایا!زبانم را به هدایت گویاکن و پروای خویش را در دلم بیفکن وبه پاک ترین خصلت هاتوفیقم ده وبه پسندیده ترین کارها مرا بگمار.
امید که ما به عنوان یک مسلمان شیعی بتوانیم پیرو راه راستین ائمه اطهار(ع)باشیم و با تاسی از سیره، گفتار، کردار، رفتار این بزرگواران، سرنوشت خوبی را برای خود در دنیا و آخرت رقم بزنیم.
پایان پیام/
نظر شما