اقدام شهرداری در مورد معتادان متجاهر نسنجیده و خطرناک است

ابهری با ابراز نگرانی از شرایط معتادان متجاهر گفت: بستن مراکز نگهداری معتادان متجاهر توسط شهرداری یک اقدام نسنجیده و خطر ناک بود.


 

«مجید ابهری» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص بسته شدند مراکز نگهداری معتادان متجاهر گفت: معتادان بی‌خانمان گروهایی هستند که اغلب در بیغوله‌ها و ساختمان‌های نیمه تمام ساکن شدند و گاهی به سامان‌سراها و مددسراهای شهرداری برای اقامت شبانه می‌روند و لقمه نانی برای خوردن می‌گیرند. این گروه معدنی از آلودگی هستند. برخی از آنها معتادان تزریقی بوده و بر بدنشان زخم‌های عمیق و آزار دهنده‌ای وجود دارد.

این اسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: به علت محدود بودن ظرفیت پذیرش سامان‌سراها در شب‌های سرد زمستان شاهد وجود تعداد زیادی از این افراد کف خواب هستیم.

وی اظهار کرد: خطر ناکترین گروه، معتادان متجاهر، مشمولین ماده ۱۶ هستند، در گذشته این گونه افراد در سامانسرا و مدسراها نگهداری می شدند اما حالا با کمال تاسف با بسته شدن این گونه اماکن این معتادان در شهر رها شده‌اند، در طول روز کمتر می توان آنها را مشاهده کرد چرا که ممکن است  ماموران با آنها برخورد کنند شبها بعد از ساعت دو حوالی میدان مولوی، خزانه و یافت آباد این گونه افراد موج می زنند که برای خرید  یا فروش مواد مخدر به خیابان ها آمدند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: این اشخاص ضمن ابتلا به بسیاری از بیماری ها ممکن است تا ۶ ماه حمام نرفته باشند و بیماری های پوستی، ریوی و اچ آی وی فعال در پیکر بسیاری از اینها وجود دارد و آماده انتقال به دیگران می باشند.

ابهری بیان کرد:از نیروی انتظامی نمی توان و نباید توقع داشت که با این جمعیت انبوه برخورد کند، چرا که تعدد وظایف و محدویت امکانات به این نهاد چنین اجازه ای را نمی دهد هر چند ناجا می تواند در عرض۴۸ ساعت تمام این اشخاص را جمع آوری کند ولی بعد از جمع آوری مشکلات اساسی رخ می نماید.

وی گفت این جمعیت را به کجا ببرند تغذیه و بهداشت آنها چه خواهد شد.

وی اظهار کرد:شهرداری با بستن این مراکز حرکت نسنجیده و خطرناکی انجام داده است البته قرارگاه مبارزه با کرونا با تمرکز بهزیستی، ناجا، کمیته امداد امام (ره)، دانشگاه های علوم پزشکی و تشکیل هیات مرکزی از نهادهای یاد شده  سریعا باید در مورد این افراد اقدام نماید و زن و مرد را تفکیک کرده و نگهداری کنند در غیر این صورت زحمات توان فرسای نیروهای انتظامی و بهداشت و درمانی به نتایج مطلوب نخواهند رسید.

الان باید یک مدیر قاطع بگذارند این مراکز را باز کند و اینها را جمع آوری کند
با توجه به اینکه بسیاری از معتادان متجاهر مبتلا به اچ آی وی نیز  هستند علاوه بر ویروس کرونا از لحاظ بهداشتی و بیماری تهدید بسیار خطرناکی برای جامعه محسوب می شوند لذا مسولان مربوطه باید هر چه سریع تر به فکر انجام اقدامات لازم باشند

در حال حاضر حدود ۶ تا ۷ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که نیاز است مجدا شرایط لازم برای جمع آوری و نگهداری آنها صورت بگیرد.

 

کد خبر 913840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha