امام سجاد(ع) در عین عرفانی بودن، شخصیتی کاملا سیاسی است

مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه های هرمزگان اذعان کرد: امام سجاد(ع) در عین عرفانی بودن، شخصیتی کاملا سیاسی است که خط خونین کربلا را برای همیشه زنده نگه داشت.

حجت الاسلام و المسلمین سید عباس تقوی، مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه های هرمزگان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه عرفان حقیقی داشتن انگیزه الهی در خدمت به خدمت خلق برای خداست، اظهار داشت: اینکه امام سجاد(ع) آب می بیند گریه می کند حکایت از این است که گریه ایشان رفتار تام سیاسی است، لذا امام سجاد(ع) نقش امامت خود را به عالی ترین شکل اعمال می کند.

وی گفت: حفظ دین، امامت، تشیع و انتقال آن به نسل بعدی صرفا توسط امام سجاد(ع) صورت گرفت.

 

حجت الاسلام و المسلمین تقوی اظهار داشت: در حالی از امام سجاد(ع) به عنوان یک امام بیمار یاد می شود که او امامی است که دیانت، سیاست و عرفان را در جامعه اسلامی با هم ترکیب و به جامعه امروز به یادگار گذاشت.

 

وی با اشاره به وضعیت حاکمان در زمان امام سجاد(ع)، یادآور شد: در میان حوادث پیش آمده برای ائمه هیچ حادثه ای به بزرگی کربلا نمی رسد لذا از شروع تا ختم حادثه حدود 6 ماه طول کشیده اما باید بدانیم امام سجاد(ع) 34 سال امامت کرد که سخت ترین شرایط حکومتی و امنیتی برای امام رخ داده است.

مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه های هرمزگان افزود: اگر شرایط حادثه کربلا و گزافه های یزد ملعون در مجلس شام که اصلا پیغبمبر نه پیغمبر بوده و نه وحی در کار بوده را خوب دقت کنیم و این شروع زندگی امامتی امام سجاد(ع) است اما ختم امامت ایشان شروع یک دانشگاه علمی توسط امام باقر(ع) بود.

وی اضافه کرد: این حوادث را اگر به حوادث میانی قیام زیدبن علی و مختار ثقفی، قیام سلیمان صرد خزایی در زمان امام سجاد(ع) ضمیمه کنیم که شیعیان معتقدی بودند که با اجازه و اشاره امام معصوم این قیام ها را انجام دادند لذا اگر این موارد مشروع نبود، امام جلو آنها را می گرفت.

تقوی ادامه داد: همین طور در حادثه تلخ حمله به مدینه(واقعه حره) مگر غیر از امام سجاد(ع) کسی شاکله مومنان و متدین را در مدینه حفظ کرده است؟ لذا به اذعان تمامی محققان محور محافظت از متدینین در مدینه امام سجاد(ع) است.

وی بیان داشت: در این حادثه تلخ هزاران نفر کشته شدن، پرده کعبه به آتش کشیده شد و بسیار حوادث تلخی که گفتن آنها مایه تاسف است و اینها سختی های کار را می رساند و دشمنانی که آمده بودند برای قلع و قمع اسلام اما امام سجاد(ع) اجازه نداد و جلو این سختی ایستاد.
 

مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه های هرمزگان کادرسازی و تعلیم بردگان و خدمتگزان برای آینده اسلام را یکی دیگر از خصوصیات و اقدامات ارزشمند امام سجاد(ع) برشمرد و اذعان کرد: امام(ع) آنها را به مدت یک سال در منزل با آموزش آموزه های دین تربیت می کرد و سپس عید فطر به عید فطر آنها را آزاد می کرد و به مناطق دیگر می فرستاد لذا تربیت شعیان راستین و مخلص امام دیده کار بزرگی بود گر چه اقدامات دیگر امام سجاد(ع) جایگاه عظیمی دارد.

تقوی تصریح کرد: در شرایطی که هشام بن حکم مردم مدینه را قتل و عام می کرده و ادعا داشته هرکس مرا امربه معروف و نهی از منکر کند، گردن می زنم؛ امام سجاد(ع) نهضت عاشورا را زنده نگه داشت لذا از یک امام بیمار آیا این همه کار برمی آید.

وی اضافه کرد: برای مبارزه به این همه ستم و جفا در حق اسلام و مردم می بایست یک امام شجاع و هوشمند و زیرک و کاردان باشد در واقع یک امامی که به تمام معنا سیاستمدار تا بتواند در عین عدم سازش با حاکم جور، دین را از مقطع خاص سیاسی به یک زمان مناسب انتقال دهد.
 

تقوی در ادامه با اشاره به رساله حقوق امام سجاد(ع) اظهار داشت: رساله حقوق امام سجاد(ع) به تعبیر افلاطونی همان رساله شهر اتوپیایی مدینه فاضله است که از یک جامعه مدرن آن هم در جامعه دینی در قالب رفتارهای دینی سخن گفته است و در این رساله همه حقوق ها را نوشته اما متاسفانه از امام سجاد، فقط بیماری ایشان مطرح می کنند.

وی افزود: هر بخشی از این رساله که تمامی حقوق ها اعم از حقوق رعیت، اموات، حقوق معلم، حقوق خادم، حقوق پیغمبر و ...را در برگرفته می تواند یک موضوع یک رساله برای محققان و دانش پژوهان ما باشد و اگر کسی به راستی همه این بخش ها را رعایت کند در حقیقت امام سجاد(ع) را شناخته است.

 

تقوی با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی عرفانی، اخلاقی امام سجاد(ع) در هرمزگان اظهار داشت: در خصوص امام سجاد(ع) باید اعتراف کنیم در میان ائمه مظلوم ترین امام از جهت شناخت ما نسبت به اوست اما برگزاری این همایش انوار عرفانی امام سجاد (ع) برای نخستین بار در هرمزگان می تواند یک بخشی از این غبار غربت را از چهره ها پاک کند تا امام سجاد نورانی را بهتر بشناسیم.

وی در ادامه با بیان اینکه هرچند این همایش ها دیر انجام می شده است اما آغاز این مهم در بندرعباس کار بسیار ارزشمندی است بیان داشت: آنچه در خصوص اهل بیت باید به آن پرداخت یک اعتراف تلخ است به این معنی که به جز عده خاصی از جامعه دینی ما با ابعاد وجودی و شخصیت ائمه اهل(ع) بیت یا آشنایی ندارند و یا آشنایی بسیار کمی دارند.

مسئول دفاتر نهاد رهبری دانشگاه های هرمزگان افزود: از سویی این شناخت اجمالی اگر باشد، نسبت به بعدی است که آن حساسیت و جایگاه اصلی ائمه اهل بیت(ع) شامل نمی شود لذا برای بیان این مطلب مهم ترین بعد شخصیتی ائمه اهل بیت(ع) بعد امامت و ولایت ایشان است که این ابعاد ظهور و بروزی دارد.

تقوی با بیان این سوال که در خصوص حضرت سید الشهدا(ع) در بعد عرفانی، سیاسی و روح تبعید حضرت نسبت به جایگاه عصر خویش ایشان چقدر آشنایی دارید؟ گفت: ما متاسفانه متناسب با نیاز یا حتی برداشت های شخصی یا تحت ضریب بعضی جریان های مختلف به یک بعد خاصی از آن پرداخته و بزرگ جلوه دادیم تا آنجا که سایر ابعاد مخفی و مستور مانده است.

وی در بحث یادآوری نمونه های شخصیتی امام حسین(ع) در ابعاد مختلف گفت: امام حسین(ع) قبل از امامت خود، دو امام (پدر و برادرش) را درک کرد و مثل یک سرباز بود به طوری که روحیه تعبد وی نسبت به قرارهای امامتی و ولایتی امام زمان خودش مانند قرار صلح امام حسن (ع) زمان حیات معاویه پاس داشت و نقض نکرد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان توجه به نیازهای روحی و عاطفی همسر در منزل یکی دیگر را از ابعاد شخصیتی امام حسین(ع) ذکر کرد و افزود: به تبع ایشان دیگر امامان نیز از چنین ویژگی هایی برخوردار بودند.

وی همچنین به بخش های عظیم مستور ماندن ابعاد شخصیتی امام کاظم(ع) اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه از امام کاظم (ع) فقط زندانی شدنش را می دانیم در حالی که اندیشه و رفتار سیاسی ایشان نمونه والایی برای ما شیعیان می باشد و از آنها غافل هستیم.

مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای هرمزگان خاطر نشان کرد: انتظار این است که در همایش انوار عرفانی امام سجاد (ع) که در بندرعباس با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد به امام سجاد تک بعدی نگاه نشود بلکه به تعبد امام، عرفان، سیاست و نگاه مدینه فاضله ای ایشان در کنار هم خوب، جامع و کامل پرداخته شود.

وی ادامه داد: در این همایش می بایست کارهای خوبی که در صحیفه سجادیه شده را معرفی کرد و همچنین بخش های مرتبط با جوانان و نوجوانان را با شکل های مختلف استخراج و معرفی کننند.

تقوی اظهار داشت: رهاورد این همایش می بایست در دو بخش تهیه کتابچه ها با ادبیات جوان پسند از سخنرانی ها پیرامون جایگاه امام سجاد(ع) در زمینه های مختلف و تولید کارهای هنری مانند خوشنویشی، شعر، تابلو نویسی از احادیث و دعاهای سیاسی که در این همایش مطرح می شود را استخراج و به صورت مسابقه بین دانشجویان و دانش آموزان هنرمند به اجرا درآید.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان با اشاره به ضرورت انتقال صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) به صورت جزء به جزء در قالب های مختلف هنری تذهیب، نثر، نقاشی و... را به نسل جوان و نوجوان یادآور شد: امام سجاد (ع) را نمی توان صرفا در یک همایش مطرح کرد بلکه مباحث می بایست به صورت کارهای تولیدی مستند، فیلم و کلیپ ارائه شود باید در بین نسل جوان منتشر منتشر گردد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 91393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha