بسیاری از مزارع گندم گلستان درگیر بیماری های قارچی است/ استفاده کشاورزان از قارچ کش های دو منظوره

عباسی گفت: با توجه به شرایط رطوبت و هوای بهاری بروز بیماری های قارچی را در بسیاری از مزارع گندم گلستان شاهد هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «محمدرضا عباسی» امروز (پنجشنبه 21 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه بارندگی هایی که در هفته های گذشته  شاهد بودیم این بارندگی ها برای بخش کشاورزی بسیار موثر و مفید بوده و توانسته به رشد گیاهان مزارع کمک کند.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: با توجه به میزان بارندگی ها شاهد افزایش رطوبت خاک هستیم که بستر مناسبی را برای بروز و ظهور بیماری های قارچی فراهم کرده است و باید کشاورزان اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهند.

 

عباسی افزود: یکی از عوامل موثر در بروز بیماری های قارچی رطوبت بالا است که تقریبا در استان گلستان 25 روز است که رطوبت بالایی را در مزارع شاهد هستیم.

 

وی بیان کرد: درجه حرارت زیر 20 درجه سانتیگراد نیز به گسترش بیماری های قارچی و بیماری زنگ زرد منجر می شود که در بهار در استان گلستان چنین درجه حرارتی شاهد هستیم که این مهم منجر به بروز بیماری هایی «لک خرمایی» و «سفیدک» شده است.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: عامل قارچ در اتمسفر و خاک نیز از دیگر موضوعات موثر در بروز بیماری های قارچی به شمار می رود و وجود این سه عامل منجر به آن شده که بسیاری از مزارع گندم استان گلستان درگیر بیماری های قارچی شود.

 

عباسی با بیان اینکه با توجه به این شرایط باید استفاده از قارچکش ها در اولویت نخست در دستور کار  کشاورزان قرار دهیم، یادآور شد: متاسفانه شاهد آن بودیم برخی از کشاورزان از قارچکش هایی استفاده کردند که دوام آنها کمتر از 10 روز بوده و  در این شرایط به کشاورزان استفاده از این قارچکش ها را توصیه نمی کنیم.

 

وی متذکر شد: کشاورزان در این ایام از قارچکش های دو منظور برای مقابله و کنترل بیماری مزارع خود استفاده کنند، چرا که در 70 درصد مزارع استان گلستان بروز خوشه های گندم را شاهد هستیم و استفاده از این قارچکش به کنترل بیماری فوزاریوم گندم نیز کمک می کند.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه قارچکش های دو منظوره می تواند تا 35 روز دوام داشته باشد، افزود: استفاده از کود سرک و یا استفاده از قارچکش ها به کشاورزان در این شرایط توصیه می شود.

 

کد خبر 914504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha