خبرگزاری شبستان/ گیلان
خداوند در قرآن کریم، بهترین ویژگی امت اسلامی را انجام امر به معروف و نهی از منکر دانسته است، چنانکه می فرماید: «شما بهترین امت هستید که به سود انسانها آفریده شدید (چه این که) امر به معروف و نهی از منکر می کنید...» و آن دو را بر فریضه های دیگری چون، اقامه نماز و پرداختن زکات، مقدم داشته و فرموده است:
«مردان و زنان مؤمن، اولیای یکدیگرند که امر به معروف و نهی از منکر می کنند و نماز را برپا می دارند و زکات می پردازند.»
در نتیجه، امت اسلامی را ملزم به انجام آن دو فریضه بزرگ نموده و می فرماید: «باید شما امتی باشید که به اسلام می خوانید و امر به معروف و نهی از منکر می کنید.
ائمه معصومان (ع) در ادای این رسالت الهی از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و حتی فراتر از محدوده رسالت خویش بر این کار اصرار ورزیدند. تلاش و اصرار آنان به سبب اهمیت این فریضه الهی بود. آنها به دلیل قلب سرشار از رأفت و رحمت، حاضر نبودند هیچکس به منکرات آلوده شده و به خشم خدا گرفتار آید. تا آنجا که خداوند آنان را از این همه تلاش و دلسوزی باز می داشت: «گویا می خواهی به خاطر اعمال آنان، خود را از غم و اندوه هلاک کنی، اگر به این گفتار ایمان نیاورند!»
امربه معروف و نهی از منکر، یکی از محورهای کلیدی در همه زیارت نامه ها
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی اشجری، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دینی، گفت: در همه زیارت نامه های امامان معصوم، به چهار محور کلیدی یعنی نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده که این موضوع، نشان از عظمت این فریضه الهی است.
صبر، شاخصه اصلی آمران به معروف
حجت الاسلام اشجری، عدم تحمل شدائد و سختی های پس از انجام امر به معروف و نهی از منکر را مهم ترین موانع بر مسیر اجرای این فریضه در جامعه ذکر و تصریح کرد: کسانی که اهل صبر نیستند، نمی توانند در جامعه به احیا امر به معروف و نهی از منکر بپردازند.
وی در این راستا با تاکید بر الگو گیری از شهید امر به معروف و نهی از منکر، افزود: امام حسین (ع) نمونه و الگوی واقعی صبر و استقامت بودند و سخترین مصیبت ها را تحمل کردند تا دین الهی زنده بماند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، ادامه داد: انسان های اهل ایمان با توجه به آیه" تواصو بالحق و تواصو بالصبر" همدیگر را به حق و سپس صبر و بردباری در مسیر اجرای حق دعوت می کنند.
بالابردن فرهنگ صبر و تحمل، اولین گام اساسی
حجت الاسلام اشجری با بیان اینکه باید موانع اصلی در مسیر اجرای امر به معروف و نهی از منکر را مورد بررسی قرار داد، اظهار کرد: بالا بردن فرهنگ صبر و تحمل در جامعه، لازمه ترویج این فریضه مهم دینی است.
وی با اشاره به چگونگی راه های ترویج عملی امر به معروف و نهی از منکر، به روایت علی(ع) در نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: از نظر مولای شیعیان در نظر آدمی نباید کسی که اصل طاعت و بندگی را رعایت می کند، با انسان گنهکار مساوی باشد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به رفتار عملی پیامبر در این راستا، تصریح کرد: پیامبر (ص)، همواره تاکید می فرمودند که: "به کسانی که در کنار مسجد صدای اذان و اقامه را می شنوند ولی در نماز شرکت نمی کنند، سلام نگویید."
وی با بیان اینکه بلال حبشی نیز با ترک اذان خود، ناهی منکر شد، افزود: موذن اسلام، پس از رحلت پیامبر به دلیل رواج منکر در جامعه، از حضور در مسجد و اقامه اذان صرف نظر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین اشجری با اشاره به نامناسب بودن وضعیت اجرایی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، اظهار کرد: ما یا اصلا حاضر به اجرای این فریضه در بین خانواده و اطرافیان خود نیستیم و یا آن را به ندرت و نادرست انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه باید چگونگی انجام این مهم را با توجه به موقعیت عملی و یا لسانی بودن آن درک کرد، افزود: امروز راه های مختلف و متنوعی برای احیا این امر وجود دارد که می توان از آن بهره گرفت و نسبت به انجام آن بی تفاوت نبود.
تسریع گناه، یکی ا ز دلایل بی تفاوتی
حجت الاسلام و المسلمین اشجری، تسریع گناه را یکی از دلایل بی تفاوتی مردم نسبت به اجرای امر به معروف و نهی از منکر ذکر و تصریح کرد: نباید وجود گناهان بزرگ ما را نسبت به دوری از گناهان کوچک باز دارند چرا که همین گناهان کوچک دلیل رشد گناهان بزرگ در جامعه هستند.
وی با بیان اینکه انسان خود سازی را باید از خود آغاز کند، ادامه داد: اگر نسبت به گناهان بی تفاوت باشیم، منکر جایگزین معروف می شود و زشتی ها در لباس زیبایی ها خودنمایی می کند.
گذشت زمان، منعکس کننده دستاورد امربه معروف و نهی از منکر
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، با بیان اینکه اجرای امر به معروف و نهی از منکر، در مرحله اول فی نفسه بر همه واجب می شود، ادامه داد: گاهی فکر می کنیم چون کار ما نتیجه بخش نیست از اجرای آن سر باز می زنیم چرا که در فکر آنی بودن نتیجه هستیم.
وی با اشاره به دستاورد و ماندگاری قیام عاشورا در طول تاریخ، افزود: اگر امام حسین(ع) در فکر نتیجه آنی قیام خود بود، هرگز به هدف خود نمی رسید در حالی که ما امروز نتایج این صبر و ایثار را روز به روز روشن تر و اثر گذار تر می یابیم.
پایان پیام/
نظر شما