خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: زینب رمضانی: سالهاست از استقلال استان خراسان جنوبی میگذرد؛ در این سالها قدم های کوچک و بزرگی برای توسعه استان برداشته شده است اما هنوز این گامها منجر به تثبیت جایگاه استان در کشور نشده است.
آنچه ضروری به نظر میرسد برداشتن گامهایی متناسب با ظرفیتهای استان است که بتوان دریچهای واقع گرایانه پیش چشم سرمایهگذاران هم باز کرد؛ در این میان، ضمن تاکید بر اینکه خراسان جنوبی برای رسیدن به پلههای ایدهال توسعه باید از منابع ملی به طور متفاوتی برخوردار شود، مسئولان استان هم باید با کفشهای آهنین برای جذب اعتبارات تلاش کنند و از سوی دیگر این اعتبارات، با در نظر گرفتن ضریب محرومیتها، بین شهرستانهای دور و نزدیک تقسیم شود.
در طول این سالها سرمایهگذاران زیادی از داخل و خارج قدم به استان پهناور خراسان جنوبی گذاشتهاند، در این بین، برخیها، مشکلات را به جان خریدند و برای توسعه استان قدم در میدان گذاشتند. برخی در میانه راه، با مشاهده بروکراسیهای اداری که سالیان سال از سوی خود مسئولان هم بر آن صحه گذاشته شده است، پا پس کشیده و از ادامه کار، صرف نظر کردند و اندک سرمایهگذارانی هم همچنان در استان ماندهاند و به رغم شرایط سخت اقتصادی و عدم وجود زیرساختهای ریلی و حتی هوایی، به کار خود ادامه میدهند.
آنچه در این میان ضروری به نظر میرسد، همتی همه جانبه از سوی تمامی مسئولان برای گشودن پنجرههای توسعه به روی استان محروم خراسان جنوبی است؛ توسعهای که بدون هیچ تردیدی با حضور سرمایهگذار محقق میشود.
دغدغه سرمایه گذار؛ دغدغه مسئولان باشد
«محمدعلی بیجاری» در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: رفع مشکلات زیرساختی در شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و میل ۷۸ و ارائه بستههای معافیت های مالیاتی از مهمترین ملزومات برای تشویق سرمایهگذاران به حضور در خراسان جنوبی و سرمایهگذاری در این استان است.
وی همچنین بروکراسیهای اداری در خراسان جنوبی را یکی از عوامل دفع سرمایهگذار در استان برشمرد و گفت: باید بحث واگذاری زمین و انشعابات گاز، برق، آب و مخابرات برای سرمایهگذار به سرعت انجام شود و مسئولان باید کار سرمایهگذار را کار خود تلقی کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین تسهیل روند پرداخت تسهیلات اشتغالزایی با نرخ کم و بحث تامین وثایق و ضمانتها را در سیستمهای بانکی مورد تاکید قرار داد و افزود: باید مسئولان عالی رتبه استان در بحث سرمایه گذاری طرحهای توجیهی آماده قابل ارائه به سرمایهگذار داشته باشند؛ به عنوان مثال جهاد کشاورزی باید در بحث زرشک که ۲۷ فراورده می توان از آن تهیه کرد (حتی از خار زرشک برای تهیه خلال دندان می توان بهره گرفت) طرحهای توجیهی آماده داشته باشد که در آن میزان سرمایه مورد نیاز، محصول نهایی، بازار، صادرات و حتی لوازم مورد نیاز و ... به سرمایه گذار ارائه شود.
وی از مرز به عنوان یک تهدید و فرصت یاد کرد و گفت: مرز مشترک خراسان جنوبی با کشور افغانستان بیستر فرصت است چرا که بازار خوبی برای صادرات کالاهای تولید شده در داخل استان دارد و از سوی دیگر زیرساختهای بازارچه میل ۷۸ در ۱۰ سال اخیر بسیار تقویت شده است.
بیجاری به این موضوع هم اشاره کرد که طرف افغان تمایلی برای گشایش سه بازارچه «یزدان، گلورده و دوکوهانه» به دلیل عدم توانایی زیرساخت و نیرو ندارد، گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار در کشورهای توسعه نیافته و به ویژه استانهای محرومی مانند خراسان جنوبی باید از نگاه سیاسی به این حوزه به شدت پرهیز شود و در انتصابات، شایسته سالاری لحاظ شود و مسئولان دغدغه سرمایه گذار را دغدغه خود بدانند.
دلایل عدم پاسخ دهی به سرمایه گذاران توسط بازرسی استانداری بررسی شود
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: باید در بدنه کارشناسی دستگاههای اجرایی نگاه نو ایجاد شود چون اکنون قانون در خراسان جنوبی به سخت گیرانهترین شکل ممکن اجرا میشود.
حجت الاسلام «سید محمدباقر عبادی» افزود: باید با فرهنگسازی جدید و آموزش ضمن خدمت برای کارشناسان این مشکل رفع شود؛ کارشناسان دستگاههای اجرایی استان به عنوان ماموریت به استانهای دیگر بروند تا ببینند چگونه در آن استانها قانون را با دید باز اجرا میکنند و اگر واگذاری زمین به یک صنعتگر یا تولیدکننده در خراسان جنوبی ۶ ماه طول میکشد برای مثال در اصفهان یک ماهه زمین واگذار میشود.
وی گفت: باید بررسی شود که چظور قانون در این استان اجازه کار به سرمایهگذار را نداده اما در دیگر استانها از این قانون برای حمایت از سرمایهگذاری استفاده میشود بنابراین سیستم اداری ما نیاز به بازسازی فرهنگی دارد و دستگاههای نظارتی فقط به کارهای انجام شده ایراد نگیرند بلکه اگر کاری نشده نیز به آنها ایراد بگیرند و از مسوول بپرسند چرا به یک ارباب رجوع یا سرمایهگذار جواب منفی داده است.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: دستگاه اجرایی نظارت کند کلمه «نه» یا «نمیشود» که از طرف کارشناسان و مسوولان دستگاههای اجرایی به افراد گفته میشود به چه دلیلی بوده است اما این کار در استانهای دیگر انجام میشود.
وی افزود: سامانهای از طرف سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و بازرسی استانداری خراسان جنوبی طراحی شود که اگر پاسخ مناسبی به فردی در ادارهای داده نشد به چه دلیل بوده و اگر یک سال این کار انجام شود به فرهنگ تبدیل میشود.
عبادی گفت: به عنوان نماینده مردم بارها تقاضای کاری را کردم که سیستم اجرایی گفت نمیشود یا خلاف قانون است در حالی که قانون قابل تاویل است و جایی که خلاف نص قانون بوده حرف درستی است اما چه قانونی است که در استان دیگر مشکل مردم را رفع میکند اما در استان ما این قانون خلاف است.
تسهیل شرایط برای سرمایه گذاران از اولویت های سال ۹۹
«محمدصادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی هم در نخستین جلسه کارگروه امور زیربنایی در سال جدید گفت: از موضوعاتی که امسال به طور جدی دنبال خواهیم کرد، تسهیل شرایط سرمایه گذاری در راستای افزایش تولید است.
وی با تأکید بر سرعت بخشی به روند واگذاری مجوزها و پاسخ به استعلام ها خاطرنشان کرد: با تفویض اختیار به حوزه های مرتبط می توان روند اجرای کار را سرعت بخشید.
استاندار تدوین نقشه جامع سرمایه گذاری در خارج از شهرک های صنعتی را از برنامه های اولویت دار کارگروه عنوان کرد و گفت: تأمین زیرساخت ها و دریافت استعلامهای لازم از جمله اقداماتی است که در این طرح به نتیجه می رسد و می تواند روند سرمایه گذاری را سرعت بخشد.
قوانین حوزه سرمایه گذاری نیازمند اصلاح
نماینده منتخب مردم قاین و زیرکوه در مجلس یازدهم گفت: قوانین دست و پاگیر زیادی برای سرمایهگذاران و حوزه تولید وجود دارد که باید در مسیر اصلاح آنها قدم برداریم.
سلمان اسحاقی 20 فروردین در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: قوانین دست و پاگیر زیادی برای سرمایهگذاران وجود دارد که باید مد نظر نمایندگان قرار گیرد و در مسیر اصلاح آنها قدم برداشت.
اولویت خراسان جنوبی در سال جهش تولید حمایت از هنرمندان صنایعدستی است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی هم گفت: با عنایت به نامگذاری سال جاری بهعنوان سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری، حمایت از هنرمندان صنایعدستی استان در سال 99 در اولویت قرار دارد.
«حسن رمضانی» افزود: شیوع ویروس کرونا موجب شد تولیدات هنرمندان صنایعدستی استان به فروش نرسد و دچار خسارت شوند، اما با همراهی و تاکیدات استاندار، حمایت از هنرمندان صنایعدستی در سال 99 در اولویت استان قرار گرفته است و برنامه ریزی های مختلفی برای حمایت از فعالان این عرصه انجام شده که به زودی عملیاتی خواهد شد.
او گفت: برنامه ریزی و پیگیری احداث و ایجاد 3 مورد بازارچه دائمی صنایع دستی در سطح استان در شهرهای نهبندان-شوسف، سربیشه، مود در دستور کار قرار گرفت و مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی برای بازارچه دائمی شهرستان طبس با همکاری شهرداری تخصیص یافت.
نظر شما