به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «منصور کوهیرستمی» امروز (چهارشنبه 27 فروردین) در نخستین نشست شورای اجتماعی خوزستان در سال ۹۹ با تقدیر از استاندار خوزستان بابت حضور موثر در بحران کرونا در استان اظهار کرد: یکی از جنبههای مهم مدیریت بحران مدیریت اطلاعرسانی و افکار عمومی است که فکر میکنم در روزهای نخست شروع بحران کرونا در استان آلودگی اطلاعات بار روانی زیادی به مردم وارد کرد، اما به مرور زمان و با ایجاد ارتباطات رسانهای مرحله مدیریت اطلاعرسانی در بحران به خوبی انجام شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: این ادارهکل معمولا متناسب با وضعیت بحرانها و چهار گامی که برای بحران در نظر میگیرند را با نگاه به مباحث فرهنگی و اجتماعی پیگیری کرد و در مرحله پیشگیری، آمادگی، تابآوری و بازتوانی برنامههایی را طراحی کردیم که در سه سطح ملی، استانی و کتابخانهای اجرا شدند.
وی اضافه کرد: در مرحله پیشگیری طبق دستوراتی که به ما داده شده بود باید کمیته استانی را در ادارهکل کتابخانههای عمومی خوزستان تشکیل میدادیم که این کار انجام شد و طبق سیاستهای ابلاغی ستاد ملی و استانی مدیریت کرونا، همه کتابخانههای عمومی را تعطیل کردیم.
کوهیرستمی تصریح کرد: طبق هماهنگیهایی که با مرکز بهداشت غرب اهواز صورت گرفت محتواهای آموزشی و بهداشتی را با موضوع پیشگیری از کرونا در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی کتابخانههای عمومی خوزستان منتشر و توزیع کردیم.
وی اذعان داشت: همچنین برای اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی برنامهریزی کردیم و هشت کتابخانه عمومی را در خوزستان برای تولید ماسک و ملزومات بهداشتی در اختیار گروههای جهادی قرار دادیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان ابراز کرد: از زمان شروع بحران کرونا در استان تاکنون تمام شبکههای اجتماعی را که در اختیار کتابخانههای عمومی خوزستان بود را فعال و ۵۰۰ نفر از نیروهای انسانی را برای تولید محتوای آموزشی بر بستر شبکههای اجتماعی ساماندهی و برنامههای کتابمحور را طراحی و اجرا کردیم.
وی عنوان کرد: با توجه به تأکیدی که در جلسه پنجم ستاد استانی مدیریت کرونا مبنی بر فعالسازی دستگاههای فرهنگی و انجام کارهای فرهنگی در زمینه مقابله با کرونا ارائه شد، به تولید محتواهای آموزشی کتابمحور پرداختیم و بیش از ۲۰۰ صفحه را در اینستاگرام و شبکههای اجتماعی ایجاد و برای اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی کتابمحور در سه سطح ملی، استانی و کتابخانهای اقدام کردیم.
کوهیرستمی بیان کرد: بزرگترین برنامه ما جشنواره کتابخوانی رضوی است که بخش الکترونیکی آن را پیشاپیش بهواسطه شروع بحران کرونا آغاز کردیم که در قالبهای مختلف نقاشی کودکان، پویش کتابخانه مجازی، فعالیتهای گروهی، داستاننویسی است.
وی ادامه داد: پویش «هر کتابدار یک کتابخوان» یکی دیگر از برنامههای ما بود که همه کتابداران کتابهایی را در قالب کلیپهای سه دقیقهای و در کنار آن برای هر کتاب فایل پیدیاف تهیه و در سطح وسیع در شبکههای اجتماعی توزیع کردیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان اظهار داشت: همچنین پویش «کرونا را شکست میدهیم» برای کودکان در رده سنی چهار تا ۱۲ سال طراحی شد و طبق آمار دریافتی تاکنون بیش از ۲ هزار کودک خوزستانی عکسها و تصاویر خود را برای ما ارسال کردند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین پویش «هر خانه یک کتابخانه» را داشتیم که هر فرد از کتابی که مطالعه میکند عکس میگیرد و برای ما ارسال میکند که در این حوزه هم شاهد استقبال خوبی از جانب مردم بودیم.
کوهیرستمی گفت: وظیفه دستگاههای فرهنگی و اجتماعی در دو مرحله تابآوری و بازتوانی بسیار مهم و اثرگذار است و شورای اجتماعی باید بتواند برنامهریزیهای مفصلی را انجام دهد تا بتوانیم بار روانی و مشکلات و آسیبهای اجتماعی را که احتمالا بعد از اتمام بحران شروع میشود کمتر کنیم و ما متناسب با ظرفیت خود برنامهریزیهای لازم را انجام خواهد داد.
نظر شما