به گزارش خبرگزاری خبرگزاری شبستان، ایرج حریرچی در سیامین اجلاس عمومی شورای عالی استانها با تشریح اقدامات و استراتژی مقابله با کرونا در آینده، گفت: ایران بیست و یکمین کشوری بود که ویروس کرونا در آن به وجود آمد و شیوع پیدا کرد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه به ازای هر یک میلیون نفر، ۵۷ فوتی در کشور داشته ایم، افزود: ایران از نظر مرگ و میر بر اثر کرونا در رتبه دهم قرار دارد.
وی با بیان اینکه با مثبت شدن تست اولیه کرونا بدون ملاحظات سیاسی اعلام شد، افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد استانها کیس جدید بین صفر الی ۱۰ نفر دارند، ۲۵ درصد دیگر کیس جدید بین ۱۰ الی ۲۰ نفر دارند. در ۶ استان روند صعودی اندک داریم و در ۶ استان نیز در یک سطح مسطح قرار گرفتهایم.
حریرچی با بیان اینکه از نظر تخت آیسییو و تجهیزات مراقبتهای ویژه، کمبودی نداریم، خاطرنشان کرد: ۳۵ هزار تخت جدید به بخش دولتی اضافه کردیم و در حال حاضر میتوانیم بگوییم برخلاف کشورهایی همچون ایتالیا و انگلیس که بعضا اگر در آن واحد دو بیمار مبتلا به کرونا با سن ۶۵ سال و جوان داشته باشند، در این شرایط بیمار با سن ۶۵ سال را از دستگاه جدا میکنند؛ اما در کشور ما این اینگونه نیست.
حریرچی با بیان اینکه از هفته چهارم اسفند بر اوضاع مسلط شدیم، گفت: برای یک تخت بیمارستانی کرونایی روزانه ۷۰۰ هزار تومان هزینه شده است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وضعیت کرونا در آینده توضیح داد: هنگامی که ویروسی شیوع پیدا میکند برای مقابله با آن سه اتفاق میافتد؛ یکی ساخت واکسن موثر است، دومی ساخت داروی موثر است و در مرحله سوم، یا ویروس تغییر وضعیت پیدا میکند و همانند سارس از بین میرود یا همه مردم به این ویروس در حالت ضعیف و یا شدید مبتلا میشوند و ایمن میشوند.
وی با بیان اینکه هنوز حساسیت کرونا به گرما از نظر علمی ثابت نشده است، افزود: نشانه هایی وجود دارد که این ویروس در هوای معتدل با رطوبت بیشتر رشد میکند اما باید منتظر نتیجه نهایی باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: در حال حاضر استراتژی ما و بسیاری کشورها این است که تا زمانی که واکسن ویروس و یا داروی موثر بر آن کشف نشده تعداد ابتلا و مرگ و میر را به حداقل برسانیم و ظرفیت بیمارستانی را افزایش دهیم.
حریرچی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: ویروس کرونا یک بار دیگر در پاییز شیوع خواهد داشت.
وی با اشاره به نقش حمل و نقل عمومی در انتقال ویروس کرونا گفت: بیش از یک چهارم انتقال ویروس کرونا از طریق حمل و نقل عمومی رخ می دهد.
وی با بیان اینکه با کرونا و تحریم ها همزمان مبارزه می کنیم، خاطرنشان کرد: باید به رانندگان اینترنتی که درآمد اصلی شان از حمل و نقل تامین می سود بیشتر توجه کنیم.
حریرچی با بیان اینکه ۶۰ درصد مغازههایی که کسب و کار میکنند، استیجاری است و بخش خصوصی نیز وابسته به درآمدهای روزانه است، گفت: در سیاست گذاری برای مقابله با کرونا باید همه این موارد را مد نظر قرار دهیم.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بازگشایی غیربرنامهریزی شده برای کسب و کارها میتواند یک فاجعه به همراه داشته باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اجازه نمی دهیم پاساژها باز شوند.
وی افراد کم علامت و بیعلامت را عامل اصلی انتقال ویروس کرونا اعلام کرد و گفت: اگر اتفاق غیرمترقبه ای رخ ندهد طبق پیش بینی ما تا آخر اردیبهشتماه این بیماری به درصد کمی تقلیل پیدا میکند.
حریرچی با بیان اینکه روزانه۱۵۰۰ نفر مبتلا و کمتر از ۱۰۰ مرگ و میر بر اثر کرونا داریم، افزود: بیتردید اقدام اجتماعی بازگشایی بدون ارزیابی، حتما ناعاقلانه است و نباید انجام شود.
نظر شما