به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ نوذر نخعی شنبه (30 فروردین) در شورای اداری استان کرمان گفت: میزان مرگ ناشی از بیماری کرونا در استان کرمان به ازای هر 100 نفر یک و نیم نفر بوده که این میزان در کشور 6 نفر است یعنی یک چهارم مرگ ناشی از بیماری را در مقایسه با کشور داریم که این مسئله ناشی از دو مولفه اقدامات پیشگیری و اقدامات درمانی در بیمارستان ها است که دست به دست هم داده و باعث شده تعداد بیمار در استان کرمان نسبت به کل کشور در حد قابل توجهی کمتر باشد و در صورت ابتلا نیز احتمال مرگ کمتر شود.
متخصص پزشکی اجتماعی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: لطف و عنایت خدا، مدیریت ستاد کرونا استان که با همدلی و تلاش و ارزشی که به نظرات کارشناسی داشتند و همچنین همراهی مردم استان کرمان بود که باعث شد تا وضعیت استان کرمان نسبت به سایر استان ها بهتر باشد.
وی افزود: براساس آخرین اطلاعات علمی، در خصوص اینکه آیا این ویروس در هوا وجود دارد یا خیر؟ 6 مطالعه در دنیا انجام شد که مطرح شده ویروس کرونا در هوا دیده نشده و همچنان باید در ذهن داشته باشیم که راه های انتقال همان دست آلوده است که به چشم، بینی و دهان نباید زد همچنین تماس مستقیم با فردی که سرفه و عطسه دارد و یا عدم رعایت فاصله اجتماعی منجر به ابتلا می شود.
نخعی در ادامه در خصوص اینکه چند درصد مردم به صورت عادی فوت می کنند و یا چنددرصد بی علامت هستند؟ اظهار داشت: آخرین مطالعاتی که انجام شده این است که بین 25 تا 50 درصد کسانی که ویروس وارد بدنشان می شود هیچ علامتی ندارند که این افراد می توانند انتقال دهنده ویروس باشند پس تاکید بر فاصله گذاری اجتماعی می شود.
وی در خصوص اثر گرما بر این بیماری گفت: براساس تجارب قبلی ویروس های مشابه آن دو سوم مقالات ارائه شده در دنیا می گویند گرما می تواند اثر مثبت بر بیماری کرونا داشته و یک سوم مقالات نیز می گویند آب و هوا هیچ تاثیری بر این بیماری ندارد اما در شرایط آزمایشگاهی این ویروس از هوای گرم و مرطوب خوشش نمی آید.
متخصص پزشکی اجتماعی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص ماندگاری ویروس اظهار داشت: طبق آخرین آمار مربوط به 5 روز گذشته، مطرح می شود که ویروس در سطوح صیقلی بیشتر زنده می ماند و تاکید شده که روی ماسک ها تا 7 روز می تواند زنده باشد لذا باید شرایط استفاده از ماسک را به خوبی بدانیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا این بیماری ایمنی دائم دارد یا خیر؟ بیان کرد: برخی دانشمندان دنیا پاسخ می دهند که بیماری بین یک تا سه سال می تواند ایمنی بدهد و در خصوص اینکه ایمنی گروهی اتفاق بیفتد و همه مردم بگیرند؛ باید بگوییم که به هیچ عنوان این استراتژی صحیح نیست چرا که الان فردی مبتلا شود ممکن است سال آینده نیز مجدداً بگیرد.
نخعی در خصوص اینکه تا چه زمان این بیماری خواهد بود و چه باید کرد؟ خاطر نشان کرد: خوشبختانه چند روزی است که سیر این بیماری در استان ما روند نزولی دارد اما به دلیل اینکه اصناف باید به صورت غیرقابل اجتناب باز شوند، اجتماعات مردمی شکل می گیرد که اگر مدیریت شوند روند نزولی ادامه پیدا خواهد کرد.
وی توضیح داد: پیش بینی ها حاکی از آن است که در پائیز و زمستان امسال هم پیک های قابل توجهی از این بیماری وجود خواهد داشت لذا همچنان بر موضوعات رعایت بهداشت دست و بحث های فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی و ایزوله شدن افرادی که علامت دارند تاکید داریم زیرا هنوز رفتار ویروس کاملاً مشخص و شناخته نشده است.
نظر شما