برنامه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در ایام کرونایی

افتخاری با اشاره به برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در ایام کرونایی، گفت: برنامه های متنوعی نظیر «گلستان خوانی» در نظر گرفته شده است.

خبرگزاری شبستان - شیراز: شیوع کرونا باعث شده تا مدارس و مرکزهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تعطیل شود و برنامه های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان به فضای مجازی انتقال یابد، از این رو برای اطلاع از برنامه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس ویژه اعضای خود در ایام کرونایی، با «زهرا افتخاری»، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، مصاحبه ای کرده ایم که در زیر مشروح آن را می خوانید:

 

برای مقابله با کرونا چه برنامه ریزی کردید؟

اواخر سال گذشته پس از شیوع کرونا با توجه به اینکه مراکز تعطیل بودند سعی کردیم که بتوانیم اوقات فراغت بچه ها را پر کنیم و در شرایطی بودیم که باید خانواده ها را برای پیشگیری از شیوع کرونا، تشویق می کردیم که در خانه بمانند و با 2 هدف اول ماندن در خانه و حفظ روحیه و نشاط اجتماعی در خانواده ها و فرزندان برنامه ها تدوین و اجرا شد.

 

برای نیل به اهداف فوق چه کارهایی انجام شده است؟

گروه های مختلف فرهنگی، هنری و ادبی جداگانه پیش بینی کردیم و گروه ها در واتس آپ ایجاد شد، که عمده کارها بر اساس معرفی و تقویت و ترویج کتابخوانی بود و مربیان با همان امکانات کمی که داشتند محتوای خوبی تهیه کردند.

مسابقات «فیلم های مادرانه» و «سفره های سلامت» از جمله این برنامه ها بود، برنامه های «قصه گویی و قصه خوانی»، «خاطره نویسی»، «شعر سرایی»، «داستان کوتاه با موضوع «بهار، شادی و امید» و «عروسک شما چه هنری دارد؟» از دیگر برنامه ها بود.

مسابقه «شادمانه می خوانم» شعرخوانی با لیوان های کاغذی، یکی از برنامه های جالب بود که مورد استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفت.

برای بروزنگهداری شبکه های مجازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شاهد فعالیت های شبانه روزی همکاران مواجه بودیم که برای دعوت به پویش «در دل دارم امید»، تشویق به حضور در مسابقات و با برنامه های مبتکرانه به شعار «در خانه بمانیم» ارزش ببخشند.

البته مهرواره های مختلفی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور هم در نظر گرفته که به اعضا اطلاع رسانی شده است.

 

کودکان و نوجوانان تا چه زمانی می توانند این آثار را ارسال کنند؟

مهلت آثار تا 15 فروردین ماه بود که تا پایان فروردین تمدید شد و کودکان و نوجوانان می توانند با مراجعه به آدرس اینستای استان اطلاعات بیشتری کسب کنند و نمونه فیلم های ارسالی را ببینند، برنامه ها بر اساس رده سنی برگزار می شود.

 

استقبال اعضای کودک و نوجوان از فضای مجازی چگونه ارزیابی می کنید؟

سعی کردیم در زمینه توجه به مطالبات اعضا در زمینه فضای مجازی پیش برویم و با توجه به اینکه اگر مدارس تعطیل شوند مرکزهای ما هم تعطیل خواهند بود، باید بتوانیم با طرح های امداد فرهنگی، تصویری نو و متفاوت را اجرایی کردیم، «جهش تولید» تاکنون به صورت فرهنگی را اجرا کرده ایم و اعضای کودکو نوجوان از فضای مجازی بیشتر استفاده کرده اند و با توجه به اینکه بچه ها در خانه هستند، باید با برنامه ریزی حساب شده به تقویت صحیح فضای مجازی بپرداریم.

یکسری برنامه های پیش بینی شده را داریم که به خاطر تعطیلی آن، شیوه نامه هایی در دست تدوین است که بتوان رویدادهای استانی را در فضای مجازی برگزار کرد و بخش های مکاتبه ای و پستی هم در این راستا به بچه ها ایمیل می زنند و نویسندگان هم ارتباط خود را با کودکان و نوجوانان بیشتر کرده و اگر اردیبهشت ماه همچنان اپیدمی ادامه داشته باشد و لزوم در خانه ماندن ادامه یابد، از نویسندگان دعوت می کنیم که در فضای مجازی به سئوالات بچه ها پاسخ بگویند.

 

برنامه برای پرکردن اوقات فراغت اعضای روستایی چگونه است؟

بچه ها از طریق ایمیل ارتباط می گیرند و کانون با اعضای بخش مکاتبه ای خود به شکل الکترونیکی در ارتباط است و و از اردیبهشت ماه مربیان سیار با خودرو کتاب ها را در روستاها بروند و دنبال مجوز برای «پیک های امید» هستیم و کتاب ها را با فاصله اجتماعی به کودکان و نوجوانان روستایی برسانند.

 

با توجه به کمبود آب، چه برنامه های برای فرهنگ سازی در این رابطه در نظر گرفته اید؟

برنامه های مختلفی با محوریت مصرف بهینه آب و صرفه جویی در نظر گرفته و انیمیشن های مختلف و قصه گویی پیرامون این موضوع ارائه شده است.

 

دریافت آثار مسابقات به چه اندازه بوده است؟

در بحث قصه گویی 209 اثر قصه گویی و در قسمت کاردستی 152 اثر توسط مربیان و 52 اثر توسط دانش آموزان دریافت شد، در مجموع تا امروز 450 تولید محتوا شکل گرفته که درصد مشارکت پسران بیشتر بود و در بخش «فیلم های مادرانه»، انیمیشن، بازی و سرگرمی، و «سفره های سلامت» بوده است.

دختران به ویژه دختران نوجوان هم بیشتر در بخش های سفال، شعر، داستان، کاردستی و «اورگامی» فعالیت داشتند.

 

برای توجه به روز «سعدی» چه برنامه هایی داشتید؟

انجمن های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس به مناسبت فرارسیدن یادروز سعدی، برنامه های «سعدی خوانی» و «گلستان خوانی» را در فضای مجازی برای اعضا به اجرا رساند که در پی این برنامه تاکنون 105 اثر دریافت شده است.

 

 

کد خبر 917869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha