تقدیر مسئولان فارس از انعکاس تلویزیونی عزاداری محرم

عزاداری بر امام حسین (ع) مواردی همچون زنده نگاه داشتن نهضت عاشورا و معرفی الگوهای راستین در جامعه دارد که رسانه های مختلف سعی داشتند تا با انعکاس عزاداری مردمی این موارد را زنده و احیا کنند.

خبرگزاری شبستان // فارس


یادمان هست زمانی تلویزیون های ما یکی، نهایتا 2 کانال بیشتر نداشت آنهم خیلی که برنامه پخش می کردند تا ساعت 23 بود که دلایل آن را می توان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و نوپایی انقلاب اسلامی عنوان کرد، پس از آنکه تکنولوژی سرعت سرسام آور خود را در جهت پخش برنامه های تلویزیونی آورد دیدیم که ابتدا شبکه های سه و چهار بعد از آن شبکه های استانی، خبر، آموزش و قرآنی میهمان گیرنده های ما بودند، هر شبکه ای به فراخور بیننده خود برنامه هایش را پخش می کرد؛ عصر تکنولوژی امان نمی دهد و ماهواره ها یکی پس از دیگری مثل قارچ بیرون می زنند و وجود شبکه های آنچنانی هم که بماند.


شبکه استانی فارس از سال تیر ماه 78 برای مردم شریف این استان برنامه هایی را پخش می کرد که با لهجه های مختلف و گویش های مردمی بود و بسیار مورد لطف مردم قرار گرفت، پس از آنکه عصر تکنولوژی ماهواره های خود رو کرد و معاندین هم به میان آمدند این احساس وجود داشت که باید شبکه های مختلف درونی هم 24 ساعته شوند و استان فارس به عنوان نخستین استان کشور در تاریخ 19 اردیبهشت سال 90 شبکه 24 ساعته سیما را به روی آنتن گیرندهای تلویزیونی ارسال کرد که مدیران این مرکز به همین نیز بسنده نکردند و این شبکه دیجیتالی شد تا از طریق دستگاه های جدید دریافت فرکانس تلویزیونی در سراسر کشور قابل دریافت باشد.


مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس پس از تغییرات اساسی در این مرکز برگ های برنده خود را که ساخت مجموعه های مختلف رادیویی و تلویزیونی بود را رو کرد و اخیرا از ساخت سریال انیمیشن سعدی خبر داد.


دکتر محمدباقر کشفی چندی پیش نیز نبود اعتبارات کافی را مانع ساخت سریال مفاخر فارس، همچون سریال احمد بن موسی (ع)، حافظ، سعدی و سلمان فارسی عنوان و در نشست خبری خود بر شفاف بود رفتار رسانه ها تاکید کرد.


وی در مراسم افتتاح برنامه رادیویی در مورد حضرت قاسم ابن الحسن (ع) با عنوان "اقیانوس را به یاد بیاور" تعامل بین رسانه های مکتوب، شنیداری و گفتاری در افزایش فرهنگ دینی و فرهنگی جامعه را مهم عنوان کرد و یادآور شد: برنامه های صدا و سیما متناسب با شان و درک مخاطب به ویژه نسل جوان تولید و پخش می شود.


در 10 روز عزاداری صدا و سیما در کنار مردم بود


آیت الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه صدا و سیمای استان به حمدالله بعد از 24 ساعته شدن کار خودش را در تمام ساعات شبانه روز به خوبی انجام می دهد، گفت: این مرکز در ایام محرم کارهای خوبی را دنبال کرد و توانست سومین حرم بودن شیراز را در ایران ثابت و برنامه های حرم مطهر احمد بن موسی (ع) و سایر حرم های مطهر را به خوبی منعکس کند.


امام جمعه شیراز تاکید کرده است: در مورد برنامه های محرم عنایت لازم را به شهرستان های استان داشت برای اولین بار مراسم بعضی شهرستان ها آن هم در خبر اول شبکه های سراسری دیده می شدند و تحلیل هایی که توسط دانشمندان حوزه و دانشگاه در این ایام وجود داشت بسیار مفید و ارزشمند بود و باید در عبارت کوتاهی بگویم که در این 10 روز عزاداری، صدا و سیما در کنار و همراه مردم بود.


وی با ابراز چند نکته تصریح می کند: نکته اول اینکه باید پخش مراسم عزاداری از همه نقاط استان حتی از روستاها و بخش های دورافتاده مد نظر باشد و در رابطه با پخش برنامه ها به طور مستقیم از حرم حضرت احمد بن موسی (ع) و حساسیت در این باره که هیچ برنامه ای از نگاه دوربین حذف نشود.


نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تاکبد بر اینکه ارسال بعضی از مراسم شهرستان ها به شبکه های سراسری و بخش از این شبکه ها باعث می شود که استان و شهرستان های استان را در سطح کشور معرفی شود زیرا همه برنامه ها از طریق ماهواره در همه جای کشور و حتی دنیا قابل دیدن است و این باعث می شود که شهرستان ها احساس هویت جامع و کاملی داشته باشند و بدانند مسئولین استان خدمات آنان را نادیده نمی گیرند.


وی تاکید می کند: در مجموع عزاداری های امسال در همه دنیا و ایران حال و هوای دیگری داشت و تلاش همه شبکه های رسانه ملی به ویژه شبکه استانی در انعکاس این رویدادها و اخبار واقعا موثر و ستودنی بود.

 


برنامه های صدا و سیما پر شور تر از گذشته بود


مهندس حسین صادق عابدین، استاندار فارس برنامه های رسانه ملی خوب عنوان می کند و می افزاید: امسال برنامه های که صدا وسیما برای گرامیداشت ایام محرم داشت نسبت به سال گذشته پر شور تر و وسیع تر بود و خوشبختانه همین فرهنگ به کشورهای همسایه، سرایت کرده و آنها هم از این فرهنگ بهره می گیرند و امیدواریم که این فرهنگ عاشورایی ان شا الله در آینده ای نه چندان دور جهانی شود و عشق ابا عبدالله الحسین (ع) در قلب همه مردم جهان نهادینه شود.


ابتکار، خلاقیت، حرکت به سمت بهتر شدن کار از نکات حائز اهمیت و قابل تقدیر است


آیت الله سید علی اصغر دستغیب، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان ضمن تشکر از مجموعه صدا و سیما، آرزو می کند که این برنامه ها مورد قبول خداوند و توجهات ولی عصر (عج) قرار بگیرد و می افزاید: از خداوند اجر عظیم را برای دست اندرکاران صدا و سیما به خاطر خدماتی که در عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) داشتند خواهانم و همان طور که در سطح عمومی رضایت حاصل شد ان شا الله رضای خداوند هم حاصل شود.


وی با اشاره به اینکه برنامه های پخش شده از صدا و سیمای امسال بسیار خوب بود و من به دقت پیگیری کردم، اظهار داشت: ابتکار، خلاقیت، حرکت به سمت بهتر شدن کار و تولید برنامه های مختلف در خور مرکز فارس با تدبیر و مدیریت صحیح همه از نکات حائز اهمیت و قابل تقدیر است.

 


سهم صدا وسیما در سوق دادن مردم به سمت مراسم و شعائر عاشورا فراموش نشدنی بود


آیت الله دکتر احمد بهشتی، نماینده مردم فارس در خبرگان رهبری کار صدا و سیما را در فضاسازی و در جذب مردم به سوی حقیقت سیدالشهدا (ع) خوب توصیف می کند و سهم صدا وسیما را در سوق دادن مردم به سمت مراسم و شعائر عاشورا فراموش نشدنی می خواند و می گوید: خدمت همه آنها می گویم شکر الله سعیکم.


پخش سریال های مذهبی شایسته بود


دکتر جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی معتقد است، از جمله کارهای شایسته صدا و سیما پخش متعدد و متنوع سریال های مذهبی و تاریخی در محرم بود.


دکتر سید احمدرضا دستغیب، نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامیتاکید می کند: برنامه صدا و سیما به طور کلی در شبکه های مختلف سراسری امسال متفاوت بود و در شبکه استانی هم برنامه مناسب و خوبی شاهد بودیم، من معتقدم اطلاع رسانی به موقعی که در ارتباط با محرم بود و فرهنگ سازی که صورت گرفت و انعکاس برنامه روز تاسوعا را می توان یک فرهنگ سازی موثر در استان عنوان کرد.


وی با تاکید بر اینکه جمعیت بسیار زیادی در استان که از حضور در برنامه ها و مناسبت ها محروم هستند و موفق نیستند، می افزاید: اما صدا و سیما این امکان را برای آنها فراهم کرد و امیدوارم که همه مسئولین مربوطه سازمان صدا و سیما و هم عزیزانی که در این ایام جدا از برنامه هایی که خودشان داشتند به پوشش مناسب برنامه عزاداری اقدام کردند ماجور باشند.


دستغیب اضافه کرده است: امسال حضور خوب و متفاوتی بود یعنی بخوبی برنامه ها را منعکس کردند من فکر می کنم آغاز بسیار خوبی است برای یک گام بزرگ که استان فارس هم ان شا الله در صدر شبکه های استانی در کشور بدرخشد.


دوگانی، نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی و نایب رییس کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس، شبان پور، نماینده مردم مرودشت در مجلس و حجت الاسلام محمدجانی، نماینده مردم آباده در مجلس هشتم از افرادی هستند که فعالیت های صدا و سیما در محرم را خوب عنوان می کنند.


نظر مسئولین در رابطه با برنامه های محرم در صدا و سیمای مرکز فارس


حجت الاسلام محمد رضایی، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس می افزاید: برنامه های امسال صدا و سیمای فارس ازنظر کیفی وزین تر از قبل ورشد قابل توجهی داشت واز یک تغییر وتحول خوبی برخوردار بود.


حجت الاسلام سید ولی الله محمودی نژاد، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان فارس می گوید: در دوران طول عمرم و مدیریتم در استان های مختلف شاهد چنین برنامه ریزی دقیق و با محتوا و هماهنگی و برنامه ریزی بسیار خوب را از صدا و سیمای جاهای دیگر ندیده بودم و احساس می کنم آنچه در توان بود آنچه در عقل و تدبیر دوستان اندیشه شد بکار گرفته شد بر برگزاری باشکوه عاشورای حسینی و ایام محرم و شهادت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران بزرگوارش و شهدای بزرگ کربلا.


حجت الاسلام حسین ملک مکان، مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس تصریح می کند: در پخش عزاداری هایی که از نظر محتوایی و از جهت اینکه با سنت های اسلامی همخوانی داشته باشد به حمدالله دقت لازم صورت گرفته بود و از جهت سخنرانی هایی هم که در تبیین فلسفه عاشورا و پیام های عاشورا انتخاب شده بود از شخصیت های مختلفی که به هر حال به نوعی دعوت شده بودند و برنامه هاشون ضبط شده بود، برنامه های خوبی بود.


حجت الاسلام سید محی الدین طاهری، رییس دفتر نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس، حجت الاسلام غلامرضا محمد زاده، مدیرکل اوقاف و امورخیریه فارس و محمد زمردیان، رییس هیئت های مذهبی فارس نیز از جمله افرادی بودند که در رابطه تقدیر کردند.


دکتر ذبیح الله خداییان، رییس کل دادگستری استان فارس نیز ضمن تقدیر از دستندرکاران شبکه استانی فارس، می گیود: این شبکه خوشبختانه در این ایام خوش درخشید تا جایی که بنده می دیدم و اطلاع دارم به خوبی مراسم ها را پوشش می داد چه در استان و چه در شبکه های سراسری و حضور گسترده مردم، ولایت مداری مردم و تدین مردم را به خوبی به تصویر کشید، مردم استان فارس بخصوص شهر مقدس شیراز در دهه عاشورا به خصوص قشر جوان به خوبی عزاداری کردند.


نظر ائمه جمعه استان فارس در مورد انعکاس برنامه های محرم 90


دکتر حجت الاسلام لطف الله دژکام، امام جمعه جهرم و نماینده ولی فقیه در هلال احمر فارس با اشاره به اینکه امیدواریم شبکه فارس بتواند منطقه جنوب و خاورمیانه رابه طور کامل پوشش بدهدزیرا در این منطقه شبکه فارس مخاطب دارد و ان شا الله باید طوری باشد که بتواند بهترین جلوه از نظام مقدس جمهوری اسلامی و منطقه شیراز و فارس که سومین حرم اهل بیت (ع) است را نشان بدهد.


حجج الاسلام رمضانی، روانبخش، موسوی خراسانی، صباحی، موسوی، حلاجی، طالبی، فقیه، خرسند، طالبی نژاد، و خاوری به ترتیب ائمه جمعه شهرستان های لارستان، بنارویه، آباده، خرامه، آباده طشک، گراش، اقلید، نی ریز، کازرون، پاسارگاد و استهبان نیز برنامه های محرم صدا و سیما را جز موفق ترین برنامه های این ایام عنوان کردند و خاطر نشان ساختند که این برنامه ها می تواند در معرفی فرهنگ تشیع اثرات فراوانی داشته باشد.


شیخ عبدالصمد ابونجمی، امام جمعه اهل سنت خنج نیز ضمن اشاره به حرمت ماه محرم که بر همه واجب است، می گوید:مردم ارادت خود را نسبت به حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بیشتر نشان می دهند و می طلبد که ما هم در خدمت مردم باشیم و قطعا صدا و سیمای جمهوری اسلامی مرکز فارس در این زمینه خیلی فعال بوده و با تهیه برنامه های متنوع فرهنگی که با رعایت کردن تمام موازین و اصول زمینه ای برای شناخت بیشتر فرهنگ اسلامی و ارتقای معنویت مخاطبان فراهم کرده است.


در روایات آمده است که امام حسین (ع) فرمودند: انا قتیل العبرات، "من کشته اشک چشم هستم" و شایسته است که فقط در همه مصائب، بر ابا عبد الله الحسین (ع) گریه کرد.


در تشکیلات اباعبدالله در قبال گریه بر امام حسین (ع) بی حساب و کتاب اجر می دهند و گریه بر ایشان باعث بوجود آمدن صفت رحمت و رقت در قلوب است که این نیز از اسباب تقرب به خداست و گریه بر ایشان آثار فراوانی دارد که یکی از آنها برائت از آتش دوزخ است، پس خداوند به واسطه گریه بر ایشان افراد زیادی را از آتش دوزخ رهائی می بخشد.


همچنین در بحث عزاداری بر امام حسین (ع) مواردی همچون زنده نگاه داشتن نهضت عاشورا، معرفی الگوهای راستین و ایجاد پیوند عمیق عاطفی با آنان، تعلیم معارف دینی و ایجاد معنویت در جامعه آمده است که رسانه های مختلف سعی داشتند تا با انعکاس عزاداری مردمی در مناطق خود این موارد را زنده و احیا کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 91795

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha