به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، از بدو شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت مسائل بهداشتی ایمنی برای قطع زنجیره مبتلایان به آن، گروه های مختلف مردمی دوشادوش مدافعان سلامت به میدان آمدند و با اقدامات مختلف کوشیدند به سهم خود با این ویروس منحوس مبارزه کنند.
راه اندازی قرارگاه مردمی مدافعان سلامت که مناطق مختلف شهر تهران را تحت پوشش قرار داده است ازجمله این اقدامات محسوب می شود. این قرارگاه با کمک روحانیون و طلاب، اهالی مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد و ... در این دو ماه شیوع کرونا اقدامات موثری داشته است. از این رو، در این گزارش مروری داریم بر فعالیت این قرارگاه در منطقه 18 شهر تهران.
حجت الاسلام والمسلمین «یونس سمیعی»، مسئول ستاد مردمی مدافعان سلامت منطقه 18 تهران درباره محورهای عملکرد این ستاد، اظهار کرد: ما برای پیشبرد و سهولت کار، منطقه 18 را به 18 محله تقسیم کردیم، و اکنون نزدیک به 600 نیرو در این ستاد مشغول به فعالیت و همکاری هستند.
وی با بیان اینکه کار ابتدا با حضور طلاب و روحانیون کلید خورد، گفت: با توجه به اینکه قبل از این، در منطقه 18 تهران کار به شکل تشکیلاتی و جبهه سازی منظم انجام نشده بود، مقرر شد بعد از آغاز کار، بتدریج جهش در فعالیت ها داشته باشیم که تقریبا این مهم محقق شده است.
بنابر این گزارش، قرارگاه مردمی مداقعان سلامت با اتکاء به توان و ظرفیت مسجدی ها و بچه های مسجد و نیز طلاب و روحانیون در گام نخست وارد مرحله عملیات شده و لذا اکثر قریب به اتفاق پایگاه های این قرارگاه در مساجد مستقر هستند و با همکاری اعضا و فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد، کار را پیش می برند.
حجت الاسلام سمیعی در این باره بیان کرد: تقریبا پایگاهی نداریم که مقر آن در مسجد نباشد و خوشبختانه 100 درصد کار به همت مسجدی ها و بچه های مسجد انجام شده و در حال تداوم و پیگیری است.
به گفته امام جماعت مسجد سیدالشهداء(ع) (واقع در منطقه 18 تهران)، ستاد مردمی مدافعان سلامت این منطقه در 18 محور کلی فعالیت کرده است.
این محورها عبارتند از: تهیه و توزیع بسته های بهداشتی و سلامت(مخصوص نیازمندان، معلولان و بیماران خاص) به همراه تهیه و توزیع بسته های بهداشتی و حمایتی رایگان مخصوص بیماران کرونایی؛ اعزام نیروهای جهادی برای کمک در تهیه اقلام ضروری و مایحتاج سالمندان و افراد بی سرپرست، تهیه و توزیع بسته های ارزاق معیشتی به ارزش 500 هزار تومان میان خانواده های نیازمند و مبتلا به کرونا، راه اندازی کاروان شادی روزانه و نیمه شعبان همراه با پخش سرود، پیام بهداشتی و ...؛ تهیه داروی امام کاظم علیه السلام و توزیع رایگان میان بیماران کرونایی، تشکیل تیم ضربت با تجهیزات مراقبتی و پزشکی جهت ضدعفونی منظم منزل و ساختمان محل سکونت بیماران کرونایی.
علاوه بر این، تهیه و توزیع بسته های بهداشتی و فرهنگی میان عموم مردم با قیمت تمام شده هشت هزار تومان، ضدعفونی و سمزدایی مراکز و معابر عمومی هر شب، ایجاد تشکیلات هماهنگ و منسجم خدمت رسانی در منطقه از طریق معرفی سرتیم محلات، اجرای برنامه های فرهنگی و مولودی خوانی در دو نوبت ظهر و شب در بیمارستان شهدای یافت آباد، تشکیل تیم تغسیل و تدفین از طلاب خواهر و برادر داوطلب برای حضور در بهشت زهرا(س)، اهدای تابلوفرش متبرک آستان قدس رضوی میان کادر درمانی و بیماران بیمارستان شهدای یافت آباد، ارائه خدمات بهداشتی و غذایی به کادر درمان و بیماران کرونایی بیمارستان فیاضبخش، برپایی ایستگاه های سلامت با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تشکیل تیم تخصصی پزشکی و مشاوره برای بیماران کرونایی و خانواده هایشان، برگزاری مسابقات مجازی، اهدای 500 بسته صلواتی ماسک و شکلات و توزیع 300 پرس غذای گرم میان نیازمندان در روز نیمه شعبان و تهیه آبمیوه طبیعی و توزیع میان جهادگران هم به همت این پایگاه انجام شده است.
حجت الاسلام سمیعی از همکاری قرارگاه مردمی مدافعان سلامت منطقه 18 تهران با رزمایش مواسات و همدلی خبر داد و بیان کرد: خوشبختانه، نهادهای مختلف اعم از بسیج، سپاه، شهرداری و ... برای این رزمایش فعال شده اند ما نیز برای برخورداری از سهیمه، رایزنی کرده ایم تا خودمان اقلام را جمع آوری و بین نیازمندان شناسایی شده، تقسیم کنیم.
وی تاکید کرد: ما در قرارگاه به دنبال انجام رسالت طلبگی یعنی کار فرهنگی هستیم تا ارتباط امام جماعت با ماموم در ایام تعطیلی موقت مساجد، قطع نشود. در این راستا جلسه هم اندیشی با حضور استادان حوزه و دانشگاه برگزار و بسته پیشنهادی برای ائمه جماعات برای ماه مبارک رمضان تهیه شد.
این گزارش می افزاید: با توجه به آنکه ماه مبارک رمضان در پیش است و تعطیلی مساجد و اماکن مذهبی نباید سبب قطع تعاملات مذهبی مردم شود، این بسته پیشنهادی مفادی را شامل می شود، ازجمله: برگزاری منبر مجازی در شبکه های اجتماعی که برای مخاطب و مامومین جذابیت بسیار دارد؛ پخش دعای هفتم صحیفه سجادیه قبل از اذان از بلندگوی مساجد، راه اندازی خیریه هوشمند، فعال سازی نرم افزار «سایه» به منظور ثبت نیازمندان و نیازهای آنها مثل تهیه جهیزیه و گلریزان خیران برای آن.
تبلیغ در فضای مجازی به همت روحانیون و ائمه جماعات، پیشبرد کار تشکیلاتی و هم افزایی، تولید محتوا از طریق کتاب «حجرات» تفسیر سوره مبارکه حجرات و ارائه محتوای سخنرانی، زمینه سازی برای انجام لایوهای اینستاگرامی توسط روحانیون و ائمه جماعات علاقمند با همکاری موسسه «امیر بیان» نیز در این بسته پیشنهادی لحاظ شده است.
بنابر آنچه بیان شد قرارگاه مردمی مدافعان سلامت در منطقه 18 تهران با همکاری طلاب حوزه های علمیه و نیز بچه های مسجد، حضوری اثرگذار و هدفمند در مقابله با کرونا داشته اند.
نظر شما