به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» شامگاه سه شنبه، 2 اردیبهشت در جلسه اخلاقی و معرفتی دانشگاه امام صادق(ع) که بهصورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: عبادت نوعی سخن گفتن با خداوند است که در قالب طلب مغفرت و شکرگزاری جلوه گر می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عبادت الهی لذتی غیرقابل وصف دارد، تصریح کرد: انسان به میزانی که خدا را به بزرگی و عظمتی او بشناسد به همان میزان از عبادت او لذت میبرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گفتگو با خداوند میتواند به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام شود، اظهار کرد: به عنوان مثال انجام مناسک حج نوعی گفتگوی مستقیم با خداوند و راز و نیاز کردن نوعی گفتگوی غیرمستقیم با خداوند است.
وی با بیان اینکه انسان با عبادت خالصانه مقرب درگاه الهی میشود و از مراتب عالی حیات لذت میبرد، ابراز کرد: انسان با عبادت و بندگی الهی میتواند به یاری خداوند از امتحانات و مصایب موجود در هستی به راحتی عبور کند.
تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه ادامه داد: خداوند متعال رنجهای بنده خالص خود را رفع کرده و مسیر رسیدن او به لذتهای حقیقی را هموار میکند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) درباره علت اینکه چرا هنگام نماز رنگ از رخسار ایشان میپرد؛ ابراز کرد: حضرت(ع) فرمودند: آن لحظه زمان عرضه امانتی است که آسمان و زمین آن را نپذیرفتند و انسان آن را پذیرفت؛ انسان هنگام نماز خارج از دستگاه حیات با اصل وجود در حال سخن گفتن است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عبادت گفتگو با اصل خلقت در عالم وجود است، اظهار کرد: هر کس خالصانه به عبادت الهی روی آورد خداوند کلیات و جزئیات امور او را آسان میکند، ائمه معصومین(ع) برای فرصتهای عبادی خود شاکر الهی بودند و دیگران را هم به این امر تشویق و ترغیب میکردند.
تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه با بیان اینکه عبادت خارج شدن از سیستم هستی و وصل شدن به منبع حیات واقعی است، تاکید کرد: انسان پس از مرگ به سوی خداوند بازگشت دارد که در جهان آخرت از او لذت کسب کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: عبادت یک فرصت بسیار طلایی است که انسان از نظر روحی و روانی به آن نیاز دارد.
نظر شما