دومین جلسه شورای فرش دستباف کشور

دومین جلسه شورای فرش دستباف کشور با هدف بررسی طرح ایجاد دهکده فرش دستباف با هدف ایجاد مرکز ترانزیت، پایانه صادرات، نمایشگاه دائمی فرش دستباف، مرکز گردشگری و سایر خدمات مرتبط برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز ملی فرش ایران، دومین جلسه شورای فرش دستباف کشور به ریاست مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی و دبیری فرح ناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در محل ساختمان مرکز ملی فرش ایران برگزار شد.

فرح ناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در این جلسه با بیان این که 15 برنامه جامع برای توسعه زیرساخت ها، فضای کسب و کار و تولید فرش دستباف تدوین شده است، گفت: تمامی این پروژه ها و طرح ها با نرم افزار کنترل پروژه بررسی و خواهد شد، تلاش کرده ایم تمامی آن ها برون سپاری شوند.

وی افزود: اجرای طرح CSR برای نخستین بار است که در وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت اجرا می شود و مرکز ملی فرش ایران به دنبال اجرای درست مسئولیت اجتماعی و مسئولیت پذیری به نفع جامعه فرش دستباف است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران به تدوین برش استانی برنامه های مرکز اشاره کرد و گفت: در تدوین این سند و ارائه ردیف بودجه های اختصاصی استان ها با استانداری تهران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران همکاری و تعامل داریم و استان تهران بعنوان نخستین استان به صورت پایلوت، طرح ها را اجرا خواهد کرد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که با شیوع کرونا، فرش بافی در منازل رونق گرفته اما راه فروش داخلی و صادرات آن بسته شده است، گفت: باید سرمایه در گردش را برای کارگاه های فعال قالی بافی تامین کرد تا حداقل به مدت سه ماه حقوق قالی بافان را بپردازند.وی ادامه داد: عدم نظارت درست بر زنجیره تامین فرش از اصلی ترین مشکلات محسوب می‌شود؛ این در حالی است که نزدیک به ۳۰ صنعت وابسته به فرش است، درخواست بیمه بیکاری قالی بافان خویش فرما از دیگر مواردی بود که در از سوی رئیس مرکز ملی فرش ایران مطرح شد.

در ادامه این نشست، قائم مقام وزیر صمت گفت: فرش دستباف ایران باید همانند گذشته یکی از کالاهای اثرگذار در صادرات غیرنفتی باشد، چرا که جهان فرش دستباف را با برند ایران می‌شناسد. اصل صادرات را باید قبول کرد و بر روی افزایش آن کار جدی صورت داد .

وی افزود: فرش دستباف از جمله صنایعی است که می‌تواند به خوبی مشکل اشتغال کشور را حل کند چرا که سرمایه اولیه برای راه اندازی کارگاه‌های قالی بافی و اشتغال‌های مرتبط با آن در مقایسه با سایر صنایع بسیار ناچیز است این در شرایطی است که دشمنان ایران به دنبال ضربه زدن به اشتغال و معیشت مردم هستند بر این اساس فرش دستباف ایران با تمرکز بر تمامی روستاها و آن دسته از نقاطی که نه دامپروری و نه کشاورزی دارند می‌تواند اشتغال را حفظ و ارتقا داده و به معیشت مردم کمک کند بنابراین باید به صورت ویژه روی حمایت از تولید و صادرات فرش دستباف کار کرد.

در این جلسه «مصطفایی» بعنوان طراح و مجری طرح CSR گفت: این طرح 4 ویژگی اساسی برای صنعت فرش دستباف به همراه دارد که نخستین آن افزایش آگهی و ایجاد ظرفیت برای CSR و نحوه مشارکت کارگاه ها، بنگاه ها و صنایع در بحران های زیست محیطی و اجتماعی است. هم چنین بهبود شفافیت و افشاسازی با ارائه گزارش جامع سالانه عملکرد از مهم ترین اقدامات در این طرح است.

مصطفایی سومین ویژگی CSR را تسهیل سرمایه گذاری مسئولانه و تهیه فرمت گزارش CRI عنوان کرد و گفت: با این اقدام ارزیابی و ارائه لوگوی CRS ( توسعه کارآفرینی و اجتماعی) خواهیم داشت و در نهایت الگو شدن بعنوان یک مرکز اخلاق مدار در کسب و کار به صنعت فرش سامان خواهد داد.

مدرس خیابانی پس از استماع این طرح گفت: این طرح قابل بررسی است و باید به طور کامل و شفاف، خروجی و دستاوردی که به دنبال آن هستید را ارائه کنید.

مژده صفایی بعنوان دومین سخنران جلسه، طرح شتاب دهنده ها را تشریح کرد و گفت: فضای کار اشتراکی، منتورینگ، خدمات و شبکه سازی 4 محور اصلی شتاب دهنده را شامل می شود که هم اکنون در استان های فارس، همدان، یزد، تبریز و مرکزی آغاز شده است. با این طرح تحریک تقاضا، افزایش خلاقیت، تقویت زنجیره فروش همراه با تامین مالی و استفاده از تکنولوژی و فن آوری (استارتاپ ها) را خواهیم داشت.

«ناطقی» بعنوان سخنران سوم این جلسه طرح ایجاد دهکده فرش دستباف را مطرح کرد و گفت: 150 هکتار زمین در حاشیه فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) به مدت 30 سال توسط بخش خصوصی اجاره شده و با همکاری مرکز ملی فرش ایران و مشارکت اتحادیه و انجمن های فرش دستباف طرح ایجاد دهکده فرش دستباف با هدف ایجاد مرکز ترانزیت، پایانه صادرات، نمایشگاه دائمی فرش دستباف، مرکز گردشگری و سایر خدمات مرتبط را داریم.

مدرس خیابانی گفت: این طرح بسیار مطلوب است و هر کمکی از جانب وزارتخانه باشد به سرعت برای اجرایی شدن آن انجام می دهیم. طرح ها با محوریت اصلی بخش خصوصی و اتحادیه و انجمن های فرش باشند.

علی بادام برجاه از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف ایران در ادامه ی جلسه، از طرح فروش اقساطی فرش دستباف به شیوه کسر از حقوق کارمندان و تضمین اقساط از سوی بیمه با برآورد درآمد 200 میلیارد تومانی و هم چنین طرح شناسنامه دار کردن و کدبندی فرش دستباف سخن گفت و پس از تشریح این دو طرح، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: طرح ایجاد دهکده فرش با هدف توسعه صادرات و ایجاد پایانه ویژه فرش دستباف، طرح ایجاد شتاب دهنده ها در استان ها و طرح شناسنامه دار کردن و کدبندی فرش دستباف همراه با بررسی ایجاد نمایشگاه دائمی فرش دستباف در کشور روسیه از مواردی است که می خواهم هر هفته گزارش اجرای آن را داشته باشم و از آن حمایت خواهم کرد.

وی در پایان جلسه تاکید کرد: مشکلات پیش روی فرش در حوزه تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید فهرست شده و گام به گام برای رفع آنها حرکت کرد و از نظرات بخش خصوصی در این حوزه به خوبی بهره مند شد/.

کد خبر 919222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha