«حجت الاسلام علی محزونیه» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان در پاسخ به اینکه آیا میتوان گفت کرونا و شرایط ناشی از آن موجب شده تا صدای ناتوانی و حقارت انسان و نیاز او به اتصال به منبع قدرت الهی بیش از پیش پدیدار شود اظهار داشت: حوادث وبلایای مختلفی که انسانها در طول تاریخ زندگی خود بر روی کره زمین با آن مواجه شده اند دارای پیامدها و آثار مختلفی در عرصه های متعدد زندگی انسان بوده و می باشد و پدیده ویروس کرونا نیز ازاین قاعده مستثنی نیست.
کارشناس مذهبی در حوزه کلام و عقاید دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه پدیده ویروس کرونا افراد بشری در جوامع مختلف را متوجه حقایق مختلفی نمود یادآور شد: ویروس کرونا ما انسانها و به ویژه افرادی که در مغرب زمین زندگی می کنند را متوجه این حقیقت کرد که انسان دچار محدودیت عملی و نظری در علم است و نمی تواند با شعار علم گرایی افراطی درمقام نظر به همه سوالات بشر پاسخ بگوید و در مقام عمل بر تمام مشکلات فائق آید.
وی ادامه داد: با توجه به احتمال دست ساز بودن این ویروس متوجه آن شدیم که اگر علم زیر چتر دین و اخلاق و معنویت قرار نگیرد و اسیر دست صاحبان زر و زور شود؛ می تواند چه فجایع هولناکی را برای بشریت به ارمغان آورده و باعث مرگ و میر انسانها و فلج شدن زندگی انسانها در سطح جهانی و در کشورهای مختلف شود.
این کارشناس مذهبی در خصوص چگونگی سنجش معیار ایمان انسان ها در شرایط سختی و بلا مانند شرایط کرونایی ابراز داشت: تفاوت انسانهای مومن به خدای حکیم و رحیم که به تدبیر عالم و آدم می پردازد با انسانهایی که چنین اعتقادی ندارند هنگام مواجه شدن با بلایا به ویژه بلایای عمومی مثل ویروس کرونا آن است که آنان احساس پوچی و سردرگمی نکرده و دچار پیامدهای این احساس نظیر دلهره و اضطراب و خودکشی نمی شوند.
حجتالاسلام محزونیه خاطر نشان کرد: افرادی که باور و اعتقاد قلبی عمیقی به خداوند دارند، دچار جزع و فزع وبی تابی نشده و به لحاظ جسمی و روحی دچار اختلال های مختلف نمی شوند.
وی افزود: چنین افرادی از مرگ، بیم و هراسی ندارند زیرا مرگ را مساوی نابود شدن و از بین رفتن نمی دانند بلکه آن را وسیله ای می دانند که آنها را از حیات موقت دنیوی به سرای جاویدان اخروی منتقل می کند.
کارشناس مذهبی در حوزه کلام و عقاید دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با تاکید بر اهمیت نگرش و جهان بینی انسان متذکر شد: افراد با ایمان براساس نوع نگرش به هستی و انسان که در پرتو جهان بینی الهی کسب نموده اند و در پرتو ایدئولوژی و نظام رفتاری که براساس آموزه های تعالیم الهی از آن برخوردارند تا حد ممکن به یاری دیگران می شتابند و سعی می کنند از طرق مختلف به کاهش درد و رنج دیگران بپردازند که نمونه های این ایثار گری ها را ما امروز در پزشکان و پرستاران و نیروهای مسلح و بسیجیان و نیروهای جهادی از اقشار و اصناف مختلف جامعه می بینیم.
کارشناس مذهبی اضافه کرد: یکی دیگر از پیام های این ویروس توجه دادن ما انسانها به این حقیقت می باشد که تا چه حد سرنوشت زندگی ما انسانها به همدیگر وابسته است؛ آحاد جامعه بشری همانند سرنشینان یک کشتی می باشند که باید دست از جهالت ها و خودخواهی برداشته و در پرتو همزیستی مسالمت آمیز که برپایه مبانی هستی شناسی و انسان شناسی معقول استوار است، طوفان حوادث را پشت سر بگذارند و به ساحل نجات برسند.
حجتالاسلام محزونیه دیگر حقیقت بزرگ ابتلای به این ویروس را توجه به این دانست که ما انسانها چه به لحاظ علمی و نظری وچه به لحاظ عملی چقدر ناتوان هستیم و درنتیجه نباید علیرغم پیشرفت های علمی و تکنیکی که نموده ایم توهم بی نیازی ازخدای بزرگ سر به طغیان و فساد بزنیم.
نظر شما