توضیحات همتی درباره تسهیل خدمات پرداخت خرد به مردم/شرایط تایید صلاحیت مدیران بانک‌ها اعلام شد

توضیحات همتی درباره تسهیل خدمات پرداخت خرد به مردم، حمایت بیمه ایران از کادر درمانی کشور در مقابله با ویروس کرونا، شرایط تایید صلاحیت مدیران بانک‌ها اعلام شد، چهار وزارتخانه در تحقق جهش تولید موثر هستند برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۹ اردیبهشت ماه شبستان به شرح زیر است:

تغییرات رفتاری بنگاه ها و مردم به هنگام ظهور کرونا

وضعیت معمول بنگاه‌های اقتصادی، بانک‌ها و به طور وسیع عادات و نگرش مردم، رفتار و عادات مصرف آن‌ها شبیه به هیچ یک از سال‌های قبل از ظهور کرونا نخواهد بود؛ به منظور مقابله با چالش‌ها و مشکلات ناشی از این بحران، مدیران اجرایی سازمان‌ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ، باید خود را به راهکارها و ابزارهای چابک و منعطف مجهز کنند. پاسخ به مشکلات در دوران بحران تنها آغاز کار مدیران خواهد بود؛ بدیهی است کسب و کارهایی در دوران پساکرونا موفق خواهند بود که از کوشش‌های موفق در مواجهه با چالش حاضر الگو برداری کنند و آمادگی‌های لازم را کسب کرده و به سلاح‌های متعدد مجهز شده باشند و وسعت دید خود را به افق‌های دورتری بگسترانند. به صورت کلی عنوان شده است که مدیران باید در تحول دیجیتال سازمان تسریع کنند؛ و اینکار باید با افزایش سطح انعطاف‌پذیری، اقدامات جسورانه بر پایه درک ریسک‌های پیش‌رو و تعهد به رویکردی جامع‌نگر باشد.

علاوه بر مواردی که برشمردیم، توصیه‌هایی هم مشخصاً برای مدیران مالی سازمان‌ها وجود دارد که در شرایط بحرانی حاضر باید به آنها توجه کنند. مدلسازی جریان نقدی برای سه ماه آینده، رسیدگی به تعهدات کوتاه‌مدت سازمان، افزایش سطح همکاری با شرکای تامین‌مالی کننده، متنوع‌سازی منابع تامین مالی، ارزیابی نتایج اقدامات دولت بر سازمان و مدیریت دریافتنی‌ها از اهم این توصیه‌ها هستند. در کنار این موارد سازمان باید به ریسک اختلالات زنجیره تامین در بلندمدت و مدیریت روابط سرمایه‌گذاران نیز بپردازد.

 

توضیحات همتی درباره تسهیل خدمات پرداخت خرد به مردم

«عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در مورد تسهیل خدمات پرداخت خُرد به مردم به شکل استاندارد و یکپارچه در بانک ها، نوشت: در راستای تسهیل خدمات پرداخت خُرد، یک جلسه هم‌اندیشی با مسؤولان حوزه فناوری بانک‌ها داشتم.

«در این جلسه،بحث مبسوطی درخصوص مبانی پرداخت‌های بدون تماس و کلیات استانداردهای پرداخت خُرد و کیف الکترونیکی پول، انجام گرفت. از دغدغه های مهم،جلوگیری از خلق پول و نیز موضوع پول‌شویی و تقلب بود.»

همتی در ادامه نوشته که «نگرانی خلق پول، قاعدتاً از طریق کنترل جدی دقیق ماندهٔ کیف پول در بانک ها و تقلب و اقدامات پولشویی نیز از طریق اعمال نظارت‌های لازم، قابل تأمین است.»

به گفته رییس کل بانک مرکزی، «با توجه به اهمیت موضوع و در جهت  تسهیل خدمات پرداخت خُردبه مردم به یک شکل استاندارد و یکپارچه، قرار شد در اسرع وقت، بررسی های کارشناسی انجام و اسناد متناظر به کلیه بانک‌ها و ذینفعان ابلاغ شود.»

 

حمایت بیمه ایران از کادر درمانی کشور در مقابله با ویروس کرونا

تفاهم‌نامه همکاری بیمه ایران و سازمان نظام پزشکی کشور ‏برای حمایت از کادر درمانی در مقابله با ویروس کرونا به همراه توافق‌نامه اجرایی طرح سپاس مردم ایران (سما) در مراسمی با حضور دکتر علیرضا زالی رییس ستاد فرماندهی عملیات و مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، به امضا رسید.

براساس این تفاهم نامه بیمه ایران پرداخت غرامت فوت ناشی از ابتلای کادر درمان کشور اعم از پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و کادر ‏اداری و خدماتی که در مراکز درمانی دولتی و خصوصی به عنوان جبهه خدمت‌رسانی به بیماران مبتلا ‏به کرونا فعالیت می‌کنند و با ابتلای به ویروس کرونا در حین خدمت به درجه رفیع شهید خدمت ‏نائل می‌شوند را از محل منابع جمع آوری شده حساب ویژه طرح، غرامت می‌دهد.

 بر مبنای این تفاهم نامه، بیمه ایران به عنوان مجری طرح، از محل منابع و وجوه جمع آوری شده با معرفی صندوق مبلغ ۵۰۰ میلیون ‏ریال غرامت پرداخت خواهد کرد. پرداخت غرامت به ذینفعان هر یک از فوت‌شدگان کادر درمان ناشی از ‏ویروس کرونا، تا حداکثر مبلغ موجودی حساب طرح صورت می‌پذیرد و ایفای تعهدات از محل این حساب، برای فوت‌شدگان قبل از امضای این ‏توافق نامه نیز صورت می‌پذیرد. ‏

 

شرایط تایید صلاحیت مدیران بانک‌ها اعلام شد

طبق بند «ت» ماده ۲۱ «قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور» مصوب سال ١٣٩٥ مقرر شده است که «انتخاب مدیرعامل و هیأت مدیره بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری پس از صدور تأیید صلاحیت حرفه‌ای و وثاقت و امانت آنان از سوی بانک مرکزی امکان‌پذیر است. این افراد باید حداقل دارای ده سال سابقه در زمینه‌های مالی، بانکی و بازرگانی و دانشنامه کارشناسی مرتبط باشند. نحوه احراز شرایط اعتراض و رسیدگی به آن با پیشنهاد مشترک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود».

بر این اساس بانک مرکزی «دستورالعمل نحوه‌ احراز و لغو تأییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیران مؤسسات اعتباری» که در یکهزار و دویسـت و هشـتاد و هشـتمین جلسـه شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده است، را ابلاغ کرده است که اهم نکات و موارد مطروح در این دستورالعمل عبارت است از:

الف) احصای شرایط عمومی و تخصصی داوطلبان تصدی سمت مدیریتی در مؤسسات اعتبـاری که از جمله مهمترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

١. نداشتن سمت مدیریتی، اجرایی، کارشناسی و مشاوره‌ای در شرکت‌های تابعه مؤسسـه اعتباری و سایر شرکت‌ها (کلیه شرکت‌ها اعم از شرکت‌های متعلق به مؤسسه اعتباری و غیر آن‌ها)

٢. ممنوعیت مدیرعامل مؤسسه اعتباری از تصدی همزمان سمت رییس یا نایب رییس هیأت‌مدیره همان مؤسسه اعتباری؛

٣. نداشتن سمت مدیرعاملی یا عضویت در هیأت‌مدیره سایر شرکت‌هایی که تمام یا بخشـی از سـرمایه آنها متعلق به دولت یا نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی باشد اعم از آنکه سمت‌های مزبور، اصالتاً یا به نمایندگی از شخص حقوقیِ سهامدار شرکت باشد؛ 

٤. داشتن حداقل ١٠ سال سابقه کار در زمینه‌های مالی، بانکی و بازرگانی؛

۵. دارا بودن حداکثر سن ۷۰ سال برای مدیرعامل و قائم‌مقام مدیرعامل و حداکثر سن ٧٥ سال برای اعضـای هیأت‌مدیره در زمان معرفی به دبیرخانه. در مؤسسه اعتباری غیردولتی بررسی صلاحیت حرفه‌ای داوطلبی که فاقد شرط سنی مقرر در این بند باشد منوط به تأیید رییس کل بانک مرکزی، امکان‌پذیر است. در خصوص شرط سنی موضوع این بند، حداکثر سن داوطلبان تصدی سمت مدیریتی در مؤسسـه اعتباری دولتی تابع قوانین مربوطه است.

 

چهار وزارتخانه در تحقق جهش تولید موثر هستند

«سید سجاد هاشمی» شب گذشته (دوشنبه 8 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به تشریح تشریح الزامات تحقق جهش تولید پرداخت و چهار وزارتخانه را در تحقق جهش تولید موثر دانست.

 

رئیس هیئت مدیره شهرک عباس آباد در ادامه بر این موضوع تاکید داشت که با حل نشدن بهره بانکی و حق بیمه ها، موضوع بهبود فضای کسب و کار به جایی نرسید.

 

بنابراین گزارش، «محمد محمدی»، مشاور معاونت بیمه‌ای تامین اجتماعی نیز در بخش دیگری از این برنامه خبری با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی نرخ بیمه مشخص است، گفت: این موضوع ۳ درصد بیمه بیکاری را شامل می‌شود و بر این اساس برخی از کارگاه‌ها از پرداخت حق بیمه معاف اند. اعتبار بخش نامه‌های بیمه‌ای صادر شده در سال رونق تولید، امسال در سال جهش تولید هم پابرجا است.

 

عوامل لازم برای تحقق جهش تولید

«اصغر مصاحب» شب گذشته (دوشنبه 8 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به تشریح تشریح الزامات تحقق جهش تولید پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق جهش تولید بررسی عوامل و ارائه برنامه مورد نیاز است، گفت: سال گذشته در ادامه موضوع رونق تولید اتفاقی در امر تولید کشور رخ داد که نیاز بود سیر صعودی پیدا کند و قطع نشود.

 

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با اشاره به نامگذاری سال 99 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب بحث جهش تولید را مطرح کردند و برای رسیدن به این جهش بررسی عوامل آن لازم است.

 

وی درباره موضوعاتی که باید در راستای تحقق شعار سال مورد توجه قرار بگیرد اینگونه توضیح داد: توجه به ۴ عامل مهم سرمایه گذاری در توسعه صنعتی، فعال کردن دوباره واحد‌های غیرفعال اقتصادی، تامین نیروی کار و افزایش بهره وری و فناوری در این باره ضرورت دارد. این موارد در طول سالیان بار‌ها مطرح شده اند، اما برای عملیاتی کردن آنها، ارائه برنامه مورد نیاز است.

 

شرکت ذوب آهن با وجود کرونا، همه تلاش خود را انجام می‌دهد تا با حداکثر ظرفیت خود تولید کند

«احسان دشتیانه» شب گذشته (دوشنبه 8 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت صنعت فولاد کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه با بیان اینکه شرکت ذوب آهن با وجود کرونا، همه تلاش خود را انجام می‌دهد تا با حداکثر ظرفیت خود تولید کند، گفت: اگر این شرکت بتواند مواد اولیه خود را تامین کند می‌تواند تولید خود را تا ۲۵ درصد افزایش دهد.

 

عضو هیئت مدیره ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین کننده همه قیمت ها است اما واقعی قیمت گذاری نمی‌شود، گفت: پیش از تعطیلات، این شمش با قیمت سه هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد که با دلار نیمایی ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان می‌شود ۲۸۸ دلار در حالی که قیمت شمش ۳۸۰ دلار بود.

 

وی با اشاره به حضور صنعت فولاد در بورس گفت: از سال ۱۳۸۲ که بورس کالا، فعالیت خود را آغاز کرد تا دو سال قبل، ​بورس کالا بر اساس قواعد و دستورالعمل‌ها در حال کار بود و قیمت گذاری در بورس کالا انجام می‌شد اما از دو سال پیش که جهش قیمت ارز اتفاق افتاد بورس کالا رویه‌های خود را کنار گذاشت./

 

 

 

کد خبر 921157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha