«منصور کوهیرستمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: ادارهکل کتابخانههای خوزستان متناسب با وضعیت بحرانی همیشه چهار گام را در دستور کار خود داده و با نگاه به مسائل اجتماعی و فرهنگی در فاز پیشگیری، آمادگی مقابله، بازتابی و بازتوانی برنامههایی را طراحی کرده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با بیان اینکه در فاز پیشگیری بنا به دستورات ابلاغی از سوی ستاد مقابله با کرونا، کمیته استانی کتابخانهها را تشکیل دادیم افزود: این کمیته منطبق با سیاستهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا است و تصمیم گرفته شد کتابخانههای عمومی تعطیل شوند و با هماهنگیهای لازم با مرکز بهداشت غرب اهواز، محتواهای آموزشی توسط کتابخانههای استان از طریق شبکههای مجازی برای مردم انجام شود.
وی با بیان اینکه در این راستا برنامهریزیهایی در جهت اجرای برنامههای متنوع فرهنگی در فضای مجازی انجام شد و کتابخانههای استان نیز از لحاظ نیروی انسانی به ستاد استانی مقابله با کرونا کمک کردند ادامه داد: هشت کتابخانه نیز در اختیار گروههای جهادی قرار گرفت که در حال تولید ماسک و اقلام بهداشتی هستند.
کوهیرستمی اضافه کرد: در ایام کرونا شبکههای اجتماعی را فعال و ۵۰۰ نفر از نیروهای انسانی کتابخانههای استان را در فضای مجازی ساماندهی کردیم و با طراحی برنامههای کتابمحور و با توجه به دستور ستاد استانی مدیریت بحران کرونا به تولید محتوا و برنامههای فرهنگی کتابمحور در فضای مجازی پرداختیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ صفحه اینستاگرامی و کانالهای خبری در شبکههای اجتماعی راهاندازی شد تصریح کرد: در سه سطح ملی، استانی و کتابخانهای برنامههایی را در فضای مجازی اجرا کردیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان از جمله بزرگترین برنامههای کتابخانههای استان را جشنواره رضوی دانست و ابراز کرد: مسابقه کتابخوانی رضوی در سالجاری بهخاطر کرونا بهصورت الکترونیکی و در قالب نقاشی کودکان، پویش کتابخانه مجازی، فعالیتهای گروهی و داستاننویسی برگزار میشود.
وی اذعان داشت: پویش دیگری با عنوان «هر کتابدار یک کتابخوان» در برنامههای ما بوده که طی آن همکاران کتابهایی را میخواندند و در قالب کلیپهای سه دقیقهای به تشریح کتاب پرداخته و همراه با فایل پیدیاف در فضای مجازی منتشر میکنند.
کوهیرستمی از اجرای مسابقه «کرونا را شکست میدهیم» ویژه بخش کودکان خبر داد و عنوان کرد: این مسابقه برای رده سنی چهار تا ۱۴ سال طراحی شده که حدود ۲ هزار نفر از کودکان خوزستان عکسها و تصاویر خود را ارسال کردند.
وی با بیان اینکه پویش «هر خانه یک کتابخانه» برنامه دیگری بوده که هر کسی با کتابخانه یا کتابی که در حال مطالعه است عکس گرفته و برای ما ارسال میکند گفت: کتابداران خوزستان کنفرانسهای چهار نفره از طریق واتساپ برقرار میکنند و جلسات معرفی کتاب نیز بهصورت روزانه از طریق لایو اینستاگرام برگزار میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان تاکید کرد: همچنین در روستاها با حفظ پروتکلهای بهداشتی به خانهها مراجعه کرده و ضمن اهدای کتاب اقلام بهداشتی را نیز که به همت گروههای جهادی تهیه شده، میان روستاییان توزیع میکنیم.
وی در پایان قصه گویی و انتشار آن در فضای مجازی را از اقدامات دیگر کتابخانههای استان اعلام کرد و یاد آور شد: برگزاری نمایشهای طنز خانگی، انتشار کلیپهای آموزشی، ساخت کاردستی، شاهنامهخوانی در خانه از دیگر برنامههای این ایام است.
نظر شما