خبرگزاری شبستان- گرگان، داود خاندوزی؛ رزمایش مواسات و همدلی با منویات مقام معظم رهبری در نیمه شعبان آغاز شد و مردم ولایتمدار نگارستان ایران در مسیر تحقق به فرامین مقام معظم رهبری گام برداشتند.
هر کسی در حد توان و بضاعت مالی که داشت در این مسیر وارد شد و تلاش کرد که در این ایام دستگیر اقشار آسیب دیده و نیازمندان جامعه شود.
با وجود اینکه سرمای کرونا بر اقتصاد بسیاری از خانوارهای جامعه نفوذ کرده است اما بسیاری از خانواده ها با مواسات سفره های خود را کوچک کردند تا پدری در روزهای کرونایی شرمنده فرزند و خانواده خود نباشد.
از نگاه فعالان رسانه ای استان گلستان همدلی اقشار مختلف مردم باعث شده که سرمای کرونا بر اقتصاد ضعیف اقشار آسیب دیده غالب نشود.
*جوانان دهه ۷۰ دوشادوش ایثاگران در رزمایش مواسات و همدلی
«علی ایزدفر»، خبرنگار صدا و سیمای استان گلستان در این باره می گوید: از وقتی که مقام معظم رهبری فرمان همدلی و مواسات را در کشور تحت عنوان دستگیری از نیازمندان صادر کرد در تمام کشور و به تبع آن استان گلستان و شهرستان گرگان به ندای رهبری انقلاب لبیک گفته شد.
وی تصریح کرد: هر کسی هرچه در توان داشت در شهر گرگان و استان گلستان به میدان آورد و مردم کمر همت را بستند تا بتواند به منویات مقام معظم رهبری جامعه عمل بپوشاند.
فعال رسانه ای استان گلستان یادآور شد: در شهرگرگان نیز تمام اقشار مردم از آغاز شیوع ویروس کرونا پای کار آمدند و جهاد می کنند،
ایزدفر افزود: گروه های جهادی صحنه هایی را در شهر گرگان خلق کردند که تداعی کننده هشت سال دفاع مقدس است که در آن زمان پشت جبهه های جنگ بانوانی که نمی توانستند در خط مقدم حضور پیدا کنند یار و یاور رزمندگان ما در سنگرهای خط مقدم بودند.
وی بیان کرد: جوانانی دهه 70 و دهه 80 که کسی به روی آنها در این ایام حساب نمی کرد و تصور می شد که اگر جنگی شود عرصه را خالی خواهند کرد دوشادوش عزیزان و رزمندگان ایثارگران هشت سال دفاع مقدس در برابر کرونا ایستاند.
خبرنگار صدا و سیمای استان گلستان افزود: در عرصه گندزدایی و عرصه هایی دیگر شاهد اقدامات خوبی بودیم و در ماه مبارک رمضان رزمایش مواسات و همدلی شروع شده و هر کسی به هر نحوی کاری از دستش بر می آید انجام می دهد.
ایزدفر متذکر شد: صحنه های ایثارگری و فداکاری مردم ایران دیدنی است و به همت جهادگران و خیرین بسته های معیشتی و بهداشتی برای نیازمندان تهیه شده است.
وی یادآور شد: این رزمایش نشانه همراهی و پیشتیبانی ملت ایران از ولایت فقیه است و از سویی دیگر به این بیت «بنی آدم اعضای یکدیگر هستند» جامعه عمل پوشیده شد.
*مساجد محور فعالیت رزمایش مواسات و همدلی
خبرنگار صدا و سیمای استان گلستان خاطرنشان کرد: در شهر در مقابله با کرونا اسامی جهادگرها را می بینم که بیشتر آنها بسیجی، هیئتی و بچه های مساجد هستند.
ایزدفر متذکر شد: همانطور که در روزهای نخست انقلاب و هشت سال دفاع مقدس مساجد پایگاه های اصلی به شمار می رفت در مقابله با کرونا گرچه مساجد تعطیل شده است اما بچه های مسجد، هیئت و بسیجیان پای کار آمدند و برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا تلاش می کنند.
وی گفت: بسیج و سپاه در این عرصه پرتلاش بود و به دنبال تهیه 200 هزار بسته معیشتی است و توزیع این بسته ها در زمانی در نظر گرفته شده که کرامت انسانی حفظ می شود و این خود برگرفته از رفتار امام علی (علیه السلام) است که در دل شب به نیازمندان کمک می کرد.
این فعال رسانه ای استان گلستان تاکید کرد: بسیاری از ارگان ها سپاه و بسیج و یا هیئت های مذهبی و بچه های مسجدی در این ایام پای کار هستند و در فضای مجازی نیز جوش خروش این نهادها را می بینیم و سازمان ها و نهادهای انقلابی که نیاز است در این زمینه ورد پیدا کنند به خوبی عمل نکردند.
ایزدفر گفت: انتظار می رود در این ایام نهادهای حمایتی اثربخش تر باشند، تصمیم گیرنده های در ستاد پیشگیری مقابله با کرونا نمی دانم چگونه تصمیم می گیرند، برای کمک تسهیلات یک میلیون تومانی شاهد آن بودیم که پیشخوان های دولت شلوغ شد و مردم مشکلاتی برای تهیه سیمکار داشتند.
وی افزود: دولت در تصمیم گیری های قرنطینه ای ضعیف عمل کرده و شاهد آن هستیم که موج جدید کرونا در برخی از استان ها آغاز شده است.
* کم توجهی به بازنشستگان و فعالان رسانه در ایام کرونا
«محمدصالح افتخاری» از دیگر فعالان رسانه ای در غرب استان گلستان از شرایط شهرستان کردکوی از زمان شیوع ویروس کرونا می گوید و اعتقاد دارد که گروه های مختلف مردمی با همدلی توانستند مچ کرونا را بخوابانند.
مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی البرز گلستان تاکید کرد: مردم غرب از نظر اقتصادی محرومیت دارد و در این ایام کرونایی با وجود این محرومیت ها مردم در شهرستان کردکوی کمک های خوبی به ستاد مقابله با کرونا و رزمایش مواسات و همدلی داشتند.
افتخاری افزود: کارمندهای دولت در این ایام حاضر شدند که چند هزار تومان از حقوق خود را به رزمایش مواسات و همدلی اختصاص دهند و این کمک ها با اخلاص جمع آوری شد.
وی بیان کرد: برخی از افراد به واسطه چرخ خیاطی که در منزل داشتند برای دوخت ماسک به میدان آمدند و حال و هوای هشت سال دفاع مقدس در این ایام تداعی می شود.
فعال رسانه ای استان گلستان افزود: بسیاری از افراد در این ایام سفره غذایی خود را به دو قسمت تبدیل کردند و همچنین خیرین سلامت در غرب استان به خوبی عمل کردند.
افتخاری تاکید کرد: نهادهایی مثل آموزش و پرورش برای تولید 10 هزار ماسک وارد عمل شد، نهادهای خیریه نیز کمک هایی خوبی داشتند و با وفاق و همدلی در کنار مردم بودند.
وی ابراز داشت: گرچه کرونا شرایط بدی را به وجود آورد ولی این ویروس چینی باعث شد که همدلی در بین مردم موج بزند و در غرب استان نیز این اقدامات مثال زدنی بود.
این فعال رسانه ای متذکر شد: بخش عمده فعالیت ها توسط سپاه، هلال احمر، مجموعه خیرین سلامت، آموزش و پرورش است و فرمانداری از این نهادها حمایت های خوبی داشته است.
افتخاری یادآور شد: مسئولی که می خواهد وارد میدان مقابله با کرونا شود باید دلی عمل کند و نمی توانیم در چارچوب قوانین و مقررات شرایط مقابله با کرونا را پیش برد.
وی گفت: توصیه ما به مسئولان این است که از ظرفیت همدلی که در بین مردم به وجود آمده برای توسعه استان و شهرستان استفاده کنند و خط فقر را در جامعه بشکنند.
این فعال رسانه ای استان گلستان یادآور شد: متاسفانه بازنشستگان در ایام کرونا دیده نشدند و این اقشار آسیب پذیرترین بخش های جامعه در شیوع ویروس کرونا بودند و تقریبا بالغ بر 40 هزار بازنشسته در معرض خطر کرونا قرار دارند.
افتخاری خاطرنشان کرد: جامعه رسانه نیز در این ایام کمتر دیده شده و بسیاری از فعالان رسانه ای برای تهیه خبر و گزارش با کمترین امکانات به مراکز درمانی مراجعه می کنند و برخی از فعالان رسانه ای نیز در این ایام از نظر اقتصادی آسیب دیدند و یا بیمار شدند ولی کمتر کسی از آنها خبر گرفت.
وی گفت: وعده های مسئولان نسبت به اصحاب رسانه و بازنشستگان نخ نما بود و کمتر به این اقشار توجه شده است.
فعال رسانه ای استان گلستان ابراز داشت: در کشوری زندگی می کنیم که اکثریت مردم مسلمان هستند و اگر بخواهد کسی عبادت و روزه بگیرد اگر فرایض دینی آن در مساجد نشود در خانه این کار را انجام می دهد.
افتخاری یادآور شد: فضای مجازی بستری برای نشر ادعیه و فرایض دینی شده است و مردم از این شرایط بهره مند می شوند.
*بسیجیان پای کار مقابله با کرونا
«وحید حاج سعیدی» نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان نقش گروه های جهادی و بسیجی را در رزمایش مواسات و همدلی در علی آباد کتول پررنگ دانست.
فعال رسانه ای استان گلستان گفت: در هر نقطه ای که دولت کم می آورد از توان بسیج و سپاه استفاده می کند و در ایام کرونا نیز این شرایط را شاهد بودیم و بسجیان پای کار بودند.
حاج سعیدی افزود: در بحث کرونا کشورهای پیشرفته در مدیریت آن ناتوان بودند ولی امروز شاهد آن هستیم که مساجد که در هشت سال دفاع مقدس پایگاه های اصلی اعزام رزمندگان بود در این ایام باز محور قرار گرفته است.
وی گفت: بچه های مسجدی و بسیجی با حفظ کرامت مردمی نسبت به تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و معیشتی اقدام کردند.
این فعال رسانه ای استان خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد کمک های مردمی شاهد آن بودیم که مواد غذایی با حفظ شان مردم بین نیازمندان توزیع شد.
حاج سعیدی تاکید کرد: درخواستی که از مردم داریم این است که موضوع کرونا را تمام شده فرض نکنند و ما هنوز بستری و فوتی داریم و در علائم کرونا تغییراتی اتفاق افتاده است و حتی زمزمه هایی برای اجباری شدن ماسک شنیده می شود.
وی گفت: باید پوشش خبری در خصوص رزمایش مواسات و همدلی بیشتر شود و افزایش آگاهی مردم منجر به افزایش مشارکت ها خواهد شد.
حاج سعیدی بیان کرد: کارهایی در فضای مجازی برای حفظ معنویت جامعه انجام می شود و به صورت آنلاین تلاوت قرآن و ادعیه ها در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در بحث خیرات هرچقدر موازی کاری هم انجام شود باز جبران خسارت وارد شده به مردم را نمی کند.
حاج سعیدی ابراز داشت: هر گروه و قشری در تلاش است که از نیازمندان دستگیری شود و فضای همدلی بیشتر از موازی کاری ها به چشم می آید.
وی گفت: در علی آباد کتول جان باختگان کرونایی از همه اقشار بودند و از راننده، کارگر، کشاورز فوتی داشتیم و در بحث اقتصادی برخی از مشاغل مثل باشگاه های ورزشی و رستوران ها آسیب زیادی دیدند.
حاج سعیدی متذکر شد: با وجود بازگشایی برخی از مشاغل هنوز این مشاغل با زیان رو به رو هستند و دولت باید از آنها حمایت کند.
وی گفت: توصیه ما این است که رزمایش مواسات و همدلی منوط به ماه رمضان نشود و با توجه به اوضاع اقتصادی فاصله بین غنی و فقیر زیاد شده و این دستگیری منوط به ماه مبارک رمضان نشود و بتوانیم آن را توسعه دهیم.
آنچه مسلم است در شرایط کنونی رزمایش مواسات و همدلی می تواند در برهه زمانی کوتاه بخشی از فشارهای اقتصادی جامعه را کم کند.
از سویی دیگر تا پایان شیوع ویروس کرونا نیاز است که این رزمایش تداوم یابد تا آسیب های اجتماعی در این ایام کمتر شود.
نظر شما