به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر طالب اطالای، رئیس امور دینی جمهوری ترک قبرصشمالی گفت: یونانی ها به منظور ایجاد تشویش در صدای اذان، زمان پخش اوقات شرعی نماز، موسیقی می گذارند و این اقدام به ویژه در نزدیک مسجدها تداخل صدایی ایجاد می کند.
این در حالی است که با توجه به کمبود موذن و امام جماعت در مساجد جمهوری قبرص اذان بر اساس نظام یکپارچه برگزار می شود. وی افزود: نداخل موسیقی یونانی با اذان در نزدیک دو مسجد«السالمیه» و «عرب احمد» در شهر لافکوشا باعث مشکل شده است و ما تمام تلاش خود را با استفاده از تکنولوژی به کار گرفته ایم تا این مشکل را حل کنیم.
اطالای تاکید کرد: ولی تجهیزات صوتی ما به حدی نیست تا این مشکل را حل کند و برای اینکه این طرح با موفقیت انجام شود نیازمند زمان سه تا چهار ساله هستیم و هم اکنون نیز این دو مسجد که به نظام اذان مرکزی متصل بوده اند، ارتباطشان را قطع کرده ایم و دو موذن اذان می گویند.
بنابر گزارش الاکوله، تعداد مساجد در تمامی مناطق جمهوری قبرص 185 باب است که تنها 15 موذن دارد و این میزان موذن برای این تعداد مساجد کم است. تاریخ ورود اسلام به کشور قبرس به زمان فتوحات اسلامی در زمان خلیفه سوم در سال 649 میلادی موافق با سال 28 هجری باز می گردد.
درگیری بین مسلمانان و مسیحیان در این سال آغاز و تا زمان خلفای اموی و پس از آن عباسی نیز ادامه داشت تا این که بالاخره امپراطوری عثمانی توانست در این جزیره مستقر شده و چهار قرن بر آن حکومت کند.
جزیره قبرس در شمار کشورهایی است که از میراث دینی و فرهنگی فراوانی، بهره برده است که البته بیشتر این آثار به ترک ها منسوب می شود.
عثمانی ها با ورود خود به این جزیره سعی کردند تا نیازهای دینی مردم از جمله نیاز آنها به مساجد را تامین کنند و از جمله اقدامات آنها می توان به تبدیل کلیساها و کنیسه هایی که از آنها استفاده نمی شد به مساجد نام برد که هم نیاز مسلمانان به مسجد را مرتفع می ساخت و هم از بنای تاریخی این اماکن محافظت می کرد.
از جمله این مساجد می توان به مسجد السلیمیه، حیدر پاشا و مصطفی پاشا که بنای آنها هم اکنون نیز موجود است، اشاره کرد. بسیاری از مورخان، دانشمندان و نویسندگانی که به تاریخ قبرس پرداخته اند همواره هم زیستی مسلمانان و غیر مسلمانان در این سرزمین را ستوده اند. از جمله آثار اسلامی در قبرس می توان به موسسات دینی و اوقاف جدیدی که در زمان امپراطوری عثمانی و به منظور کمک به فعالیت های دینی فرهنگی و اجتماعی ایجاد شد، اشاره کرد.
در این زمان از مهندسین معماری خواسته شد برای اتمام ساخت مساجد جدید، کاروانسراها و حمام ها با ساکنان محلی همکاری کنند که از جمله این مساجد می توان از مسجد احمد العبی، مسجد ساریونب و تورنکلا و مسجد سافر پاشا و دیگر آثار معماری اسلامی نام برد.
در سال 1963 جزیره قبرس توانست از زیر بار اشغال انگلیسی در آمده و اعلام استقلال کند در این زمان قرار شد رئیس جمهور از یونان و نماینده وی ار ترک ها انتخاب شود و این به آن دلیل بود که نسبت مسلمانان ترک 18 درصد و مسیحیان یونانی 80 درصد بود. در این زمان بود که یونانی ها و قبرصی های یونانی الاصل با فتنه انگیزی انگلستان حملات خود علیه مسلمانان را آغاز کرده و در اقدامی با عنوان وحدت قبرص و یونان به آزار مسلمانان پرداختند.
پایان پیام/
صدای موسیقی هنگام پخش اذان از بلندگوهای مساجد در جمهوری قبرص شمالی، باعث ایجاد تداخل در صدای اذان شده است.<BR>
کد خبر 92331
نظر شما