بهار فصل شکار نیست 

مطهره قریشی گفت: بهار فصل زاد و ولد حیات وحش است و فصل شکار نیست بنابراین نباید به جوجه پرندگان و نوزادان حیوانات نزدیک شد.

«مطهره قریشی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: بهار فصل زاد و ولد حیات وحش است و فصل شکار نیست بنابراین نباید به جوجه پرندگان و نوزادان حیوانات نزدیک شد.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت افزود: با شروع بهار که فصل رویش گیاهان و زایش جانوران وحشی است، طبیعت نو شده و جان تازه ای می گیرد، پرندگان وحشی آشیانه ساخته و تخم گذاری می کنند و پستانداران نوزادان خود را به دنیا می آورند.

وی عنوان کرد: در این فصل کوهنوردان و سایر افراد علاقمند به طبیعت به عرصه های طبیعی رفته و از دیدن شگفتی های طبیعت لذت می برند، چه خوب است که هنگام حضور در طبیعت، رفتار مسئولانه ای در قبال آن داشته باشیم و کمترین تغییر را در طبیعت ایجاد کنیم.

قریشی اظهار کرد: در هنگام ورود به زیستگاه های حیات وحش، در صورت مشاهده لانه یا جوجه پرندگان و نوزادان باید به سرعت، بدون لمس و دست زدن به آنها، محل را ترک کنیم زیرا موجب ترس و استرس در آنها شده و در روند طبیعی زندگی آنها خللی ایجاد می شود.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت ابراز کرد: در این فصل یک سری افراد متخلف با زنده‌گیری نوزادان حیوانات وحشی، لطمه‌های جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد می‌کنند زیرا علاوه بر حذف یک گونه جانوری از طبیعت که سال‌ها می‌تواند زاد آوری داشته و در ادامه نسل موثر باشد، در بسیاری از موارد در صورت زنده‌گیری بچه‌ها، ناتوانی حیوان ماده در شیردهی موجب مرگ حیوان ماده می‌شود.

وی عنوان کرد: نوزادان زنده‌گیری شده حیوانات وحشی حتی در صورت کشف و بازپس‌گیری از شکارچیان به‌ دلیل تغذیه دستی، اُنس با انسان و عدم آموزش مهارت‌های لازم برای زندگی در طبیعت، قابلیت بازگشت به عرصه‌های طبیعی را ندارند و به ناچار باید ادامه زندگی خود را در اسارت به سر ببرند.

قریشی بیان کرد: گاهی اوقات دیده شده برخی از مردم و علاقمندان به حیات وحش با مشاهده نوزادان حیات وحش در مناطق، اقدام به زنده گیری و تحویل آنها به محیط بانان و یا اداره حفاظت محیط زیست شهرستان می‌کنند، به این دلسوزان حیات وحش توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیوانات وحشی در طبیعت هیچ گونه اقدامی برای گرفتن آنها نکنند بلکه مراتب را به ماموران یگان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

وی در خاتمه تاکید کرد: شهروندان می‌توانند در این گونه مواقع مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت به شماره تلفن03443313310 اطلاع دهند تا در صورت نیاز اقدامات لازم انجام گیرد.

کد خبر 923855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha