«کیفیت و دوام تولید» ۲ رکن مهم در تحقق شعار سال

مولوی گفت: یکی از نکاتی که باید در تحقق شعار سال در کنار «تعهد» و «تخصص» افراد و مسئولین متولی بابد به آن توجه داشت، «تولیدی با کیفیت» و «مداوم» است.

«حجت‌الاسلام عباس مولوی»، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: با نگاهی به فلسفه شعار سال از سوی مقام معظم رهبری خواهیم دانست که این نامگذاری مختص یک سال و یا به عبارتی به معنای تحقق آن صرفا در همان سال نیست بلکه یک فرآیند ادامه دار و طولانی مدت برای کشور است.

مدیر حوزه علمیه نهاوند افزود: در چند سال گذشته اگرچه محور بیشتر شعارها موضوعات اقتصادی بوده است اما همزمان، این شعارها توجه ویژه به عرصه های دیگر نیز داشته‌اند.

مولوی اضافه کرد: برای نمونه، شعار «حمایت از کالای ایرانی» به موضوع فرهنگ مصرف نیز اشاره دارد و یا شعار «اقتصاد مقاومتی» یک الگوی بنیادی برای مسیر آینده کشور است و شعار امسال یعنی «جهش تولید» نیز فرایند کاربردی در جهت تامین کالای داخلی و حتی صادرات را در زمان تحریم دنبال می‌کند.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه شعار‌های سال برای همه ما، نقشه راه و تابلو‌هایی است که چشم انداز کشور را معین می‌کند عنوان کرد: «جهش تولید» به معنای نگاهی جهادی به امر تولید در راستای افزایش تولیدات یک کشور برای دست یابی به اهداف مورد نظر است.

وی گفت: خداوند برای زندگی بشر، 2 رکن اساسی یعنی «طبیعت» و «نیرو و یا قوه درونی انسان» را برای او مهیا نموده است که آیه « هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِي مَنَاكِبِهَا وَكُلُوا مِنْ رِزْقِهِ ۖ وَإِلَيْهِ النُّشُورُ؛ و آن خدایی است که زمین را برای شما نرم و هموار گردانید پس شما در پست و بلندی‌های آن حرکت کنید و از روزی او خورید و بازگشت همه خلایق به سوی اوست» (ملک/ آیه 15) نیز به طبعیت به عنوان یکی از ارکان مهم برای تحقق اهداف بشر اشاره دارد.

مولوی ابراز کرد: آیات «وَجَعَلْنَا فِيهَا جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ وَأَعْنَابٍ وَفَجَّرْنَا فِيهَا مِنَ الْعُيُونِ؛ و در زمین باغ‌ها از نخل خرما و انگور قرار دادیم و در آن چشمه‌های آب، جاری کردیم»، « لِيَأْكُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ وَمَا عَمِلَتْهُ أَيْدِيهِمْ ۖ أَفَلَا يَشْكُرُونَ؛ تا مردم از میوه آن باغها تناول کنند و از انواع غذاها که به دست خود عمل می‌آورند نیز تغذیه نمایند...»(یس/ آیات 34 و 35) اشاره به «طبیعت» و «تلاش و نیرو انسانی» برای استخراج و استفاده از نعمات خداوند اشاره دارد.

این کارشناس دینی ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال یعنی «جهش تولید» نیز توجه به این دو رکن بسیار مهم است، به عبارتی خداوند امکانات لازم برای زندگی بهتر بشر را در اختیار او قرار داده است و این انسان است که باید با تمام توان و تلاش به بهره‌گیری از این امکانات در راستای افزایش تولید و قدرت کشور بپردازد.

وی ضمن تأکید بر دست یابی کشور به ابزار‌های قدرت خویش ادامه داد: این نکته را نباید فراموش کرد که «کیفیت» و «دوام تولید» دو رکن مهم در کلیت تولید است که این مهم در روایات معصومین نیز به چشم می‌خورد به گونه‌ای که می فرمایند: «محبوب‌ترین اعمال نزذ خداوند، کاری است که بنده به آن مداومت نماید هرچند اندک باشد».

مدیر حوزه علمیه نهاوند عنوان کرد: از حدیث بالا به خوبی می‌توان دریافت که «کمیت» و «دوام و مداومت» بر یک امر نیکو، بسیار پسندیده و حتی مورد تأیید دین و اسلام نیز هست.

مولوی ضمن تأکید بر دوری از شعار زدگی خاطر نشان کرد: امسال به دلیل عنوان شعار سال، ممکن است بسیاری از مجموعه‌های متولی در این امر، دست به تولید انبوه بزنند حال آنکه کیفیت را از یاد ببرند بنابراین آنچه مهم است «استفاده از طبیعت و نیرو انسانی در جهت تولیدی با کیفیت و مداوم در راستای قدرتمند شدن کشور است».

وی ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که باید در تحقق شعار سال در کنار «تولیدی با کیفیت» و «مداوم» به آن توجه داشت، «تعهد» و «تخصص» افراد و مسئولین متولی در این امر است، چرا که تولید محصولی با کیفیت، بدون شک افرادی متخصص و متعهد می‌طلبد.

این کارشناس دینی ادامه داد: محصول با کیفیت، افزایش تقاضا مردم در استفاده از کالای داخل را در پی خواهد داشت که این خود نیز موجب اصلاح الکوی مصرف و نهایت تولید انبوه و رونق اقتصاد کشور می‌شود و در پایان نیز کشوری قدرتمند شکل خواهد گرفت.

مولوی با اشاره به اینکه تحقق شعار سال در استان نیز، توجه به سرمایه‌های بومی را می‌طلبد گفت: باید در استان همدان نیز به ظرفیت و پتانسیل‌های صنایع بومی زود بازده، توجه ویژه شود.

کد خبر 924146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha