فعالیت های قرآنی زمینه ساز تربیت مفسر است

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در مراسم دیدار با طلاب مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) با بیان اینکه اخلاص عامل اصلی توفیق در طلبگی است، گفت: فعالیت های قرآنی زمینه ساز تربیت مفسر است.

به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام اکبر فرجام، مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان، صبح امروز (29 آذر) در نشستی صمیمی با اساتید و طلاب مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل (ع) ضمن بازدید از این مدرسه در جریان مسائل آموزشی، پژوهشی، فرهنگی قرار گرفت و به پرسش‌های آنان پاسخ داد و اخلاص را عامل موفقیت طلبه عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه اگر دچار محرومیت شدن و به زحمت افتادن با دید خدایی نباشد، خسران است، اظهارداشت: کسانی در عالم طلبگی درخشیده و موفق‌ بوده اند که اخلاص داشته و حرکتشان برای خدا بوده است.

 

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان، سخت کوشی و جدیت را دومین عامل موفقیت در طلبگی برشمرد و با اشاره به دو صفت برجسته اخلاص و تلاش مرحوم محدث قمی، خاطرنشان کرد: ایشان در شبانه روز به طور متوسط 17 ساعت یا مطالعه می‌کرده و یا مشغول نگارش بوده است.

 

دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اهمیت دوران نوجوانی و جوانی و بهار زندگی، اظهارداشت: انجام و پیگیری کارهایی که مفید نیست، اتلاف وقت است و نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

 

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: اگر طلبه ای در شبانه روز بین 10 تا 15 ساعت کار علمی انجام دهد، مسیر اجتهاد را می‌پیماید و می‌توان رسیدن به مرتبه بالا و قله علمی او یعنی اجتهاد را تضمین کرد.

 

حجت الاسلام فرجام با تأکید بر تربیت حفاظ قرآن کریم در حوزه علمیه خراسان و پیگیری این امر، ابرازداشت: باید برای مباحث، جلسات و محافل قرآنی در این حوزه، برنامه‌های جدی و مطلوبی انجام داد.

 

وی با بیان اینکه این دیدارها به منظور آشنایی با مدارس و شنیدن سخن طلاب انجام می‌شود، گفت: عامل اصلی توفیق در طلبگی اخلاص است و باید حجره نشینی، حضور در کلاس و ... برای خدا و خدمت به دین او باشد و هر سمت و سویی غیر از این خسارت محسوب می‌شود.

 

حجت الاسلام فرجام گفت: یکی از برنامه‌های این حوزه در زمینه فعالیت‌های قرآنی تربیت مفسر می‌باشد که توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی طی دوره ویژه‌ای در حال برگزاری است.

 

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان بر اهتمام به قرائت و حفظ قرآن برای طلاب علوم دینی تأکید کرد و با اشاره به حدیث «إنّ لِصاحِبِ القُرْآنِ عِنْدَ کلِّ خَتمَةٍ دَعْوَةً مُسْتَجابَةً»، و روایت «من قرأ القرآن فی سبع فذلک عمل المقربین و من قرأه فی خمس فذلک عمل الصدیقین»، گفت: از این روایات فهمیده می شود که باید سعی شود در هر چند روز قرآن را ختم نمود و در این زمینه برنامه و اهتمام داشت.

 

حجت الاسلام فرجام درباره اهمیت قرائت و فهم قرآن به روایت «من شهد فاتحة الکتاب حین یستفتح کان کمن شهد فتحاً فی سبیل الله ومن شهد خاتمته حین یختمه کان کمن شهد الغنائم» اشاره نمود و گفت: برای موفقیت باید اخلاص، معنویت، توجه، استعانت از خدا، جدیت و تلاش را به کار برد.

 

دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌های این حوزه با حضور بیش از 60 نفر از اساتید برجسته در چرخه اظهار نظر، برنامه سازی و برنامه ریزی، انجام می‌شود و این امر موجب ساماندهی دقیق آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ... می‌گردد.

 

وی به فعالیت ستاد تفسیر با ریاست آیت الله علم الهدی، واحد مدارج علمی با حضور اساتید برجسته مشهد و ... در حوزه علمیه خراسان اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوب برای برنامه‌ریزی کارشناسانه، راه‌اندازی کارگروه‌های 7 گانه علمی این حوزه است که تعداد 7 نفر از اساتید و صاحب نظران در این گروه‌ها حضور دارند که سه تن از سوی شورای برنامه ریزیانتخاب می‌شوند و سه نفر نیز توسط اساتید و یک نفر از سوی شش نفرمنتخب در این کارگروه عضو می‌شوند تا نسبت به برنامه‌ریزی و ساماندهی مسائل مربوطه تصمیم گیری نمایند.

 

دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان با اشاره به الزامی شدن امتحان تفسیر در مجموعه دروس حوزه، اظهارداشت: در مقطع خارج نیز فقه و اصول با تفسیر تخصصی همراه می‌باشد.

 

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در مراسم دیدار با طلاب مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) با بیان اینکه اخلاص عامل اصلی توفیق در طلبگی است، گفت: فعالیت های قرآنی زمینه ساز تربیت مفسر است.

 

حجت الاسلام والمسلمین فرجام با شاره به اینکه هر طلبه خارج خوان به طور متوسط می‌بایست در 30 جلسه تفسیر تخصصی شرکت نماید، گفت: درخشش طلاب پژوهشگر حوزه علمیه خراسان در جشنواره هایی مانند علامه حلی حضور برجسته و تأثیرگزاری در عرصه پژوهش داشته و دارد.

 

عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان از طراحی و اجرای آموزش مهارت‌های 10 گانه در این حوزه خبر داد و درباره راه اندازی مدارس تخصصی نیز ابرازداشت: علاوه بر رشته‌های تخصصی در دو مدرسه عالی نواب و دانشگاه علوم اسلامی رضوی، رشته‌های تخصصی معارف قرآن، معارف حدیث و فقه مقارن در سال جدید تحصیلی در مشهد راه اندازی شده است.

 

وی از امضای قرار داد بیمه تکمیلی و حوادث برای طلاب متقاضی در هفته‌های آتی به همت مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان خبر داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 92528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha