سایه سنگین کرونا بر  بازی کودکان در پارک

گرم شدن هوا و کلافه شدن والدین و فرزندان ازماندن در خانه موجب شده تا برخی از آنها به پارک ها مراجعه کنند اما ترس از مبتلا شدن به ویروس کرونا موجب عدم استفاده از وسایل بازی در پارک ها از سوی کودکان شده است.

خبرگزاری شبستان – مازندران؛ از اعلام شیوع ویروس کرونا، شاهد تعطیلی بسیاری از مکان ها بودیم.

 

مسجد، پارک، بوستان، پاساژ، آرایشگاه، باشگاه ورزشی، امکان تفریحی از جمله مکان هایی است که از ویروس کرونا در امان نماندند و تعطیل شدند.

 

با کاهش این مهمان منحوس، برخی از اماکن با در نظر گرفتن فاصله های اجتماعی باز شدند اما رعایت نکات بهداشتی در آنها همچنان باید مورد توجه باشد.

 

والدین از ترس و دلهره مبتلا شدن فرزندان خویش به کووید 19 حتی اجازه خارج شدن دلبندان خویش را از منازل به زمان نابودی این مهمان ناخوانده، موکول کردند.

 

جنب و جوش و تحرک یکی از موهبت های الهی برای کودکان به شمار می آید که نمی توان آنها را از این موهبت، منع کرد.

 

خانواده ها برای سرگرم شدن و در خانه ماندن دلبندان خویش، چاره ای جز همگام شدن با آنها نداشتند و ندارند و در بازی های آنها، پا به پای فرزندان بودند و هستند هر چند که در برخی موارد، بچه ها از والدین خویش، جلو می زنند و خستگی برای آنها، بی معنا است.

 

برخی خانواده ها نیز با خورودهای شخصی و سوار کردن بچه ها و گرداندن در خیابان ها به نوعی سرگمی جدید را کشف کردند که این امر از سوی تعدادی با استقبال زیاد، مواجه شد.

 

حالا که هوا، گرم تر شده و والدین و فرزندان دیگر از خانه ماندن به نوعی کلافه شدند به پارک ها و اماکن تفریحی، مراجعه می کنند.

 

با مشاهده تعدادی از پارک ها و به نوعی گردش میدانی، شاهد حضور تعداد بیشتری از کودکان در پارک به همراه والدین آنها هستیم که به نوعی از خستگی و کلافگی در خانه، رهایی یابند.

 

اما نکته اینجاست که ترس از مبتلا شدن به  ویروس کرونا موجب عدم استفاده از وسایل بازی در پارک ها از سوی کودکان شده در حالیکه در گذشته برای استفاده از سرسره و تاب باید کودکان در صف می ایستادند و سایه کرونا به خوبی، مشاهده می شود.

 

حالا کودکان با بازی های دیگر، خود را مشغول می کنند و به قولی، کودکی خویش در پارک را به اینگونه سپری می کنند تا زمانی که کووید 19 دیگر با خطر کم تر، اعلام شود.

 

«زهرا سعیدی»، یکی از والدینی است که به همراه فرزند حدود سه ساله خویش به یکی از پارک ها، آمد.

 

این مادر به خبرنگار شبستان  اینچنین گفت: مدت زیادی است که فرزندم در خانه بود و با وسایل بازی در خانه، وی را سرگرم می کردم اما نگه داشتن وی در خانه بسیار مشکل است.

 

سعیدی افزود: جنب و جوش کودکان بسیار زیاد است و باید همپای آنها بود تا به خود، آسیب نزنند تا آنجا که دیگر وسایل بازی در منزل، موجب خستگی و کسالت فرزندم شد.

 

وی اظهار کرد: آوردن دلبند خویش به پارک با رعایت موارد بهداشتی و عدم استفاده از وسایل بازی در این مکان  را بهترین گزینه دیدم تا کمی از انرژی اش با دویدن در پارک، تخلیه شود.

 

«وحید راستگو»، یکی دیگر از والدینی بود که به همراه دو فرزندش به پارک آمد.

 

وی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با خاله بازی کردن با دخترم در خانه، وی را سرگرم می کردم هر چند که به نوعی در حال حاضر آنها با درست کردن غذا در تصور خویش، ما را سرگرم می کنند.

 

راستگو اظهار کرد: با فرزند پسرم نیز بازی های مختلف در منزل، انجام می دهم  تا آنجا که برخی از بازی ها به صورت مشترک به همراه همسرم با آنها، انجام می شود.

 

وی بیان کرد: وسایل خانه و آشپزخانه نیز در حال حاضر، گزینه های دیگر سرگرم شدن و بازی فرزندان شده است هر چند که برخی از آنها، خطرات بسیار دارد اما کودکان از این خطرات و عواقب و اثرات سوء این وسایل با توجه به تذکرات متعدد پدران و مادران، آگاه نمی شوند.

 

راستگو ابراز کرد: فرزندانم را به پارک آوردم تا حدی که سرگرمی های جدید، پیدا کنند و با خیال راحت در پارک به دور از ناراحتی های همسایه ها در آپارتمان ها، بدوند. 

 

وی گفت: برخی از والدین تا نابودی وبروس کرونا و اعلام عادی همچنان دلهره دارند و حتی حاضر به خارج شدن فرزند خویش از منزل نیستند.

 

راستگو اظهار کرد: هر چند که فرزندانم را به پارک آوردم اما اجازه استفاده از وسایل بازی را به آنها ندادم و آلودگی این وسایل به کووید 19 را به آنها، قبل از خارج شدن از منزل به دفعات متعدد با مثال های مختلف، بازگو کردم.

 

«فاطمه سیفی»، یکی از جامعه شناسان به خبرنگار شبستان گفت: ترس و اضطراب والدین از ویروس کرونا، امری طبیعی است اما خطرناک تر این است که این دلهره را فرزندان ببینند و با توجه به باهوشی آنها، این امر در آنها به طور ناخواسته، نهادینه شود.

 

وی یادآور شد: سرگرمی های مختلف برای کودکان وجود دارد اما اجبار کردن فرزند به استفاده از آنها، عواقب سوء جبران ناپذیری دارد که به چاره اندیشی مسئولان و بهره گیری از نظر کارشناسانه روانشناسان و جامعه شناسان جهت مصون ماندن از این اثرات ناپسند، نیاز است.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 925354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha