الا کلنگ با کرونا

کرونا هنوز به پایان نرسیده و سرانجام آن نیز مشخص نیست ولی مردم گویی واکسینه شده اند و بی محابا بازارها، کوچه و خیابان ها را به تسخیر درآورده اند رویکرد مردم به جای در خانه ماندن گویی بازی الاکلنگ با کروناست.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: کرونا مانند طوفانی سهمگین اکثر کشورهای جهان را درنوردیده است، با وجود اینکه در بسیاری از کشورها قوانینی برای مقابله با این بیماری وضع شده است و مردم به دلیل قرنطینه در خانه مانده و یا به دلیل اجرای فاصله گذاری هوشمند و اجتماعی کمتر به بیرون می روند اما هر لحظه بر تعداد افراد مبتلا و کشته شده کووید ۱۹ افزوده می شود.

امروز بسیاری حرف از جهان پساکرونا می زنند در حالیکه این ویروس همچنان در حال فعالیت است و باید بر روی مقابله با این ویرس تمرکز کرد، و معلوم نیست تلاش دانشمندان برای ساخت واکسن چه زمانی به نتیجه مثبتی خواهد رسید، آسیبهای کرونا به اقتصاد جهان که به صورت مستقیم با زندگی مردم سر و کار دارد همچنان ادامه دار است و کشورها و سازمانهای بین المللی باید برای مقابله با این آسیب ها به تناسب فشاری که به خانواده ها وارد می شود راهکار کوتاه مدت و بلند مدت قابل انجام داشته باشند.

هواپیماهایی که تا قبل از کرونا فقط برای پر کردن باک بنزین و سوار و پیاده کردن مسافر روی زمین بودند و اکثر اوقات در آسمان حالا در گوشه پارکینگ های فرودگاه در حال خاک خوردن هستند و گیت ها همچنان بسته است، بسیاری از تعاملات بین المللی دیگر وجود ندارد و اقتصاد کشورها در آینده ای نامعلوم قرار گرفته است.

ایران از ابتدای تایید وجود کرونا برای اینکه بتواند بر آن فائق آید برنامه های زیادی را در دستور کار قرار داده است و ستاد ملی مبارزه با کرونا با ریاست حسن روحانی رییس جمهور و با حضور بسیاری از وزرا تشکیل می شود، اما با گذشت حدود ۱۲۰ روز آینده آن نامعلوم و نامشخص است، چرا که یکی از مهم ترین عامل برای مقابله با کرونا مردم هستند.

مردم در روزهای ابتدایی شیوع کرونا یا خود را در منزل قرنطینه کردند و یا بسیار محتاط عمل کردند ولی با توجه به طولانی شدن پروسه مقابله با کرونا بسیار یا خسته شده و یا در مقابله با این بیماری انگیزه خود را از دست داده اند.

چه نکاتی در مورد ویروس کرونا کاملا نادرست هستند؟

«علیرضا زالی» که به عنوان فرمانده مقاله با کرونا در شهر تهران عمل می کند، می گوید که بارها متذکر شدیم تهران شرایط  بسیار شکننده ای دارد و هنوز به نقطه مطلوب و شرایطی که بتوانیم یک ثبات قطعی را مطرح کنیم نرسیده ایم. برای این موضوع شرایط باید به شکلی تغییر یابد که بتوانیم میزان کاهش آمار را عملیاتی تر مطرح کنیم.

به گفته دکتر زالی شرایط در تهران همچون سایر کلانشهرها حالت ناپایدار و شکننده ای دارد و با هر گونه تغییر در رفتار و عدم اعمال پروتکل های بهداشتی و به خصوص عدم رعایت ملاحظات بهداشتی می توانیم شاهد شرایط کاملا متفاوت و نگران کننده ای در تهران باشیم.

وی افزود: تغییرات آماری در مراجعان به مراکز بهداشتی و درمانی در شهری مثل تهران معمولا پس از یک دوره ۱۴-۹ روزه و تغییرات بستری بین ۲ تا ۳ هفته بعد مشخص می شود. بنابراین با توجه به افزایش ترددها هرگونه تغییر را ممکن است در روزهای آتی شاهد باشیم.

 

«شهریار افندی زاده» مشاور عالی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه از 30 فروردین ماه به واسطه حضور دو سوم کارکنان دولت و بازگشایی بخشی از اصناف و مشاغل، استفاده از حمل و نقل عمومی و در عین حال، تردد خودروهای شخصی افزایش یافت، افزود: با توجه به آثار و عوارض توقف اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا، بر اجرای مجدد این دو طرح تاکید داریم.


افندی زاده در توضیح دلایل تاکید بر اجرای مجدد طرح ترافیک گفت: افزایش ترافیک معابر اصلی در محدوده‌های مرکزی شهر، تردد سنگین وسایل نقلیه و افزایش تاخیر در ترددها و بروز ترافیک‌های شدید، اشباع فضای پارک حاشیه‌ای و افزایش پارک دوبله و در نتیجه، کاهش ظرفیت معابر از جمله نتایج لغو طرح ترافیک است.


وی افزود: با توجه به افزایش سفرهای غیر ضروروی و تردد بیش از حد وسایط نقلیه در محدوده های مذکور، جلسه مشترکی میان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، پلیس راهور فاتب و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، جهت بررسی وضعیت ترافیکی برگزار و طرح پیشنهادی در این خصوص ارائه شد.

چگونه مانع از انتقال نگرانی‌های کرونا به کودکان شویم؟ - ایرنا زندگی

شلوغی تهران آنقدر تعجب برانگیز است که در مرحله اول یا باید به این فکر کرد که کرونا تمام شده است و یا مردم خود را واکسینه کرده اند این روزها این قدر وضعیت تهران شکننده است که هر آن باید انتظار شیوع کرونا در حد وسیع و گسترده آن بود و این امر باعث شده تا ستاد ملی مبارزه با کرونا در این فکر باشد که اگر مردم رعایت نکنند باز هم برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا دست به اقدامات بازدارنده و تعطیلی بسیاری از مراکز و نهادهای دولتی و خصوصی بزند.

این روزها پزشکان و پرستاران با از خود گذشتگی در حال مبارزه با بیماری مرموزی هستند که تاکنون در ایران بیش از ۱۰۰ هزار نفر را درگیر خود کرده است، بیماری که اگر دقت کنیم می بینیم فقط از یک نفر در ایران شروع شده است، پس تنها راه وقتی این همه بیمار دارای علامت و ناقل بدون علامت در سطح جامعه در حال تردد هستند، تنها راه مطمئن این روزها رعایت بهداشت فردی و خود قرنطینگی است.

کد خبر 925469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha