« مصطفی زائرپور »، مدیر امور آب و فاضلاب میناب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در میناب با بیان این که میزان مصرف روزانه مشترکان شهری ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است، گفت: آب مورد نیاز شهروندان مینابی از طریق هشت حلقه چاه که در بستر رودخانه میناب قرار دارد تامین می شود.
وی افزود: در بخش آب شرب خانگی، استاندارد سرانه مصرف بین180 تا 200 لیتر برای هر نفر در روز است در حالی که در میناب هر فرد در روز 260 لیتر مصرف می کند.
مدیر امور آب و فاضلاب میناب علت مصرف بالای آب را قیمت پایین آن ذکر کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم عادت کرده اند که الگوی مصرف را رعایت نکنند.
این مسئول در ادامه به تشریح علل افت فشار آب در برخی ساعات در شهر میناب پرداخت و با بیان این که طبق قانون آب و فاضلاب در وضعیت موجود شبکه های توزیع آب شهری فشار لازم برای ساختمان ها را معمولا در اوج مصرف باید به گونه ای باشد که یک دوش حمام در ساختمان سه طبقه کار کند و فشار مورد نیاز بیشتر باید توسط خود مشترکان تامین شود، افزود:در حالی که تمامی ساختمانها موظف هستند تجهیزات بهینهسازی مصرف آب در ساختمانها و شیرهای بهداشتی مطابق استانداردهای مدیریت مصرف آب نصب کنند و فشار مورد نیاز خود را از طریق نصب پمپ تامین کنند، در میناب دوش حمام تا ساختمان هفت طبقه بدون نصب پمپ توسط مشترک هم جوابگو است و این موجب می شود که شبکه آب در پایین تر آسیب ببیند.
زائرپور گفت: میزان مصرف آب در شهر میناب بسیار بالا است.
وی ادامه داد: تا پیش از ماه رمضان یک تا دو چاه را به صورت نوبتی خاموش می کردیم، اما اکنون علاوه بر این که هر هشت حلقه چاه فعال است، یک چاه دیگر را از آب منطقه ای اجاره کرده و در حال تجهیز آن هستیم تا بتوانیم کمبود آب را جبران کنیم.
مدیر امور آب و فاضلاب میناب بیان کرد: مدیریت فشار آب که هم اکنون در میناب در حال اجرا است یک برنامه کشوری و در راستای ذخیره آب مورد نیاز است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار کرد: واحد اتفاقات آب در میناب تقریبا به روز شده است و بسیاری از شبکه در محلات میناب اصلاح و حجم قابل توجهی از فرسودگی ها رفع شده است.
زائرپور میزان هدررفت آب در شبکه شهر میناب را 16 درصد ذکر کرد و گفت: در برخی نقاط میناب عمر لوله ها به پایان رسیده است.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ادغام شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری گفت: در بخش روستایی مشکلات فراوانی وجود دارد و در حال حاضر در هر بخش از شهرستان یک دفتر آبفا را دایر کرده ایم تا بتوانیم مشکلات مردم و مشترکان را در کوتاه ترین زمان رفع کنیم.
وی با بیان این مطلب که شبكه و خطوط انتقال آب و فاضلاب در بیشتر روستاهای میناب فرسوده و نيازمند اصلاح، بازسازی و تعمير است، افزود: اولویت کنونی ما گذر از تابستان است و پس از آن برای روستاها کار مطالعاتی آغاز خواهد شد اما مردم نیز نباید انتظار معجزه داشته باشند.
نظر شما